• 12 Ιουλίου, 2023

Γέμισε η πλατεία των Μικροθηβών στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου

Γέμισε η πλατεία των Μικροθηβών στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου
   

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 θρησκευτική πανήγυρις προς τιμή της Αγίας Κυριακής στην εκκλησία των Μικροθηβών, παρουσία πολλών επισκεπτών. Μετά τον καθιερωμένο πανηγυρικό εσπερινό και την περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού ακολούθησε λαϊκό γλέντι στην πλατεία με κέφι και χορό. Η εκδήλωση αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και του φορέα Μαγνήτων Κιβωτός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Αντιπεριφεριεάρχης κ. Κολυνδρίνη Δωροθέα, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κίτσιος Γεώργιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νέων Τεχνολογιών-Μεταφορών-Επικοινωνιών κ. Τέας Ιωάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζιώγας Γεώργιος, το Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Στάμος Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου κ. Κοπάνας Αργύρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ζαρκάδας-Βεργής Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Σαββάκης Άρης, ο Αντιπρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βόλου κ. Νάσιος Απόστολος,  ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μικροθηβών κ. Σταφυλοπάτης Νικόλαος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου κ. Πυργάνη-Παρασκευοπούλου Βάσω, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αϊδινίου κ. Βαλκανιώτης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κροκίου κ. Ιωάννου Χρήστος, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Τακμάκης Αθανάσιος, οι πολιτευτές κ. Παπαπέτρος Νικόλαος, Αντωνίου Έφη και Αντωνοπούλου Έλενα, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εν Θεσσαλία Οξυωτών, του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου και του συλλόγου  Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και περιχώρων, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου κ. Καρανικόλα Χριστίνα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας κ. Καραθόδωρος Ευάγγελος.

H κα Αγαθή Τιμπλαλέξη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροθηβών «Φθιώτιδες Θήβες», ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες για τη μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου, τους συνδιοργανωτές και χορηγούς της εκδήλωσης, ενώ επισήμανε πως «το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής που καθιερώθηκε ως θεσμός από το 2019, έτος ίδρυσης του συλλόγου μας, αποτελεί για όλους τους κατοίκους των Μικροθηβών αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ιδανική ευκαιρία όχι μόνο να συνευρεθούμε και να γιορτάσουμε αλλά και να εκδηλώσουμε τη θρησκευτική μας πίστη, τιμώντας την μνήμη της Αγίας – προστάτιδας του χωριού. Το γλέντι, ο χορός,  η διασκέδαση αλλά και η πίστη σε μια δύναμη μεγαλύτερη και καλύτερη που επιθυμεί να σκορπίσει αγάπη και σύμπνοια είναι τα βασικά στοιχεία του πανηγυριού αυτού ως κοινωνική εκδήλωση».

Δωρεά απινιδωτή στην Κοινότητα Μικροθηβών
Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν πήρε τον λόγο η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη για να απευθύνει τον καθιερωμένο χαιρετισμό της. Αφού δήλωσε τη στήριξή της σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα σε αυτές του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροθηβών, κάλεσε τον πρόεδρο του χωριού κο Σταφυλοπάτη και του παρέδωσε έναν εξωτερικό απινιδωτή, προσφορά της Περιφέρειας για τους κατοίκους των Μικροθηβών. Ο κος Σταφυλοπάτης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και πρόσθεσε πως ήδη έχει γίνει σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και πρώτων βοηθειών, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί κι άλλο…


Σχετικά Άρθρα

Nέος ιερέας στον Αγιο Γεώργιο Μικροθηβών

Nέος ιερέας στον Αγιο Γεώργιο Μικροθηβών

Νέος ιερέας λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μικροθήβες. Όπως είπε…
Nίκη τίτλου για Μικροθήβες! Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Nίκη τίτλου για Μικροθήβες! Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Οι Μικροθήβες νίκησαν 3-1 τον Τοξότη Β’ και μία αγωνιστική πριν το τέλος κράτησαν τη θέση…
Σούπερ Σγούρδας οδήγησε τις Μικροθήβες σε διπλό!

Σούπερ Σγούρδας οδήγησε τις Μικροθήβες σε διπλό!

Ταξιδάκι στο νησί της Σκιάθου για την ομάδα των Μικροθηβών σήμερα Σάββατο. Οι “τράγοι” του Άρη…