• 11 Ιουλίου, 2023

Επιτυχημένος ο καλοκαιρινός χορός των Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων

Επιτυχημένος ο καλοκαιρινός χορός των Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, πραγματοποιήθηκε ο καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη».

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, κατέκλεισαν τον χώρο, απόλαυσαν τα χορευτικά τμήματα και διασκέδασαν σε ρυθμούς παραδοσιακούς, σε ένα γλέντι που το Δ.Σ. του Συλλόγου φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια.

Ο κ. Αμβράζης, πρόεδρος του Συλλόγου στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, την αντιδήμαρχο, σαρακατσάνα και συντοπίτισσα –όπως είπε- κα Αρετή Μπέη, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Βούλγαρη Λεωνίδα και όσους υπαλλήλους εργάστηκαν μαζί του για την καθαριότητα του χώρου της εκδήλωσης, τον ηλεκτρολόγο του Δήμου κ. Καμπούρη.

Τη διασκέδαση ανέλαβαν ο Κώστας Γαρέφης, η Αντριάννα Μόκα και ο Αποστόλης Τιμπλαλέξης στο τραγούδι και στο κλαρίνο ο Κώστας Ζαραλής. Το φαγητό ανέλαβε η επιχείρηση της οικογένειας «Καλτσά».

Ο κ. Αμβράζης, ιδιαίτερα ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τις παραδοσιακές στολές που χορήγησε ο Δήμος στον Σύλλογο, αλλά και τους χορηγούς των δώρων για την πλούσια λαχειοφόρο της βραδιάς.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλμυρού όπου τόνισε την αξία να συνεχίζεται η παράδοση, επαινώντας γι’ αυτό τα μέλη του Συλλόγου και ιδιαιτέρως το Δ.Σ.

Παρεβρέθησαν ο Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Γιαννιός, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με τη Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Εσερίδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου, ο κ. Κίτσιος αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, ο πρόεδρος της πρότασης ζωής κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού και περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζώγας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Επιστολή-χαιρετισμό απέστειλαν, η υφυπουργός παιδείας κα Ζέττα Μακρή και ο βουλευτής Μαγνησίας με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Επιπλέον τίμησαν το σύλλογο με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ανατολικής Ρωμυλίας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, εκπρόσωποι συλλόγων του Αλμυρού, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Γαλλής, αλλά και Συλλόγων Σαρακατσαναίων Περίας, Μαγνησίας, Αγιάς, Φαρσάλων, Λάρισας, Φθιώτιδας, Τρικάλων,  Φοιτητών Θεσσαλονίκης κά.


Σχετικά Άρθρα

Διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης μέσα από τη ζωγραφική τέχνη του Δημήτρη Κυριάκου

Διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης μέσα από τη ζωγραφική τέχνη του Δημήτρη Κυριάκου

Σαρακατσάνικη ζωγραφική; Κάπως αδόκιμος ο όρος ωστόσο εν μέρει προσδιορίζει αυτά που αποτυπώνει ο Δημήτρης Κυριάκου…
Μνήμες από Σαρακατσάνικα γλέντια στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Γιάννη Γκόβαρη

Μνήμες από Σαρακατσάνικα γλέντια στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Γιάννη Γκόβαρη

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη» με την αιγίδα της…
Πλήθος κόσμου στο ετήσιο γλέντι του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας

Πλήθος κόσμου στο ετήσιο γλέντι του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Νέα Αγχίαλος φιλοξένησε τον ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας. Το…