• 8 Ιουλίου, 2023

Μετεωρολογικός σταθμός στους Κωφούς από τον Γ. Τσιάντο σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Μετεωρολογικός σταθμός στους Κωφούς από τον Γ. Τσιάντο σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Νέος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στους Κωφούς σε συνεργασία πλέον με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο Γιώργος Τσιάντος, που ασχολείται ως ερασιτέχνης πολλά χρόνια με την πρόγνωση καιρού, τοποθέτησε τον σταθμό σε υψόμετρο 500 μέτρων και μέσα από τη διεύθυνση https://penteli.meteo.gr/stations/kofoi/ κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χώρο για τις καιρικές συνθήκες.

Ο σταθμός θα καταγράφει σχετική υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα, ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου, βαρομετρική πίεση, ύψος και ραγδαιότητα βροχής και πολλά άλλα.  Οι κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών θα επωφεληθούν από τις καταγραφές του σταθμού και θα είναι σε θέση να γνωρίζουν με ακρίβεια τις συνθήκες που επικρατούν και μακροπρόθεσμα για το κλίμα μέσα από τις μετρήσεις και τα δεδομένα. Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο επαγγελματικό μετεωρολογικό σταθμό της νοτιοδυτικής Μαγνησίας που τα δεδομένα θα είναι στο μεγάλο δίκτυο (meteo.gr) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Ο καιρός αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στη ζωή μας, καθώς επηρεάζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες και αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί συνεχώς. Γι’ αυτόν τον λόγο, η έναρξη και ένταξη ενός μετεωρολογικού σταθμού της μάρκας Davis καταγράφεται ως μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κος Γιώργος Τσιάντος και πρόσθεσε πως: «Ακόμα πιο σημαντική είναι η συνεργασία του σταθμού αυτού με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς αποτελεί μία πηγή αξιόπιστων και ακριβών μετεωρολογικών πληροφοριών. Ο μετεωρολογικός σταθμός μάρκας Davis είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους κατοίκους της περιοχής. Μέσω των αισθητήρων του, ο σταθμός ανιχνεύει και καταγράφει δεδομένα όπως θερμοκρασία, βροχή, ατμοσφαιρική πίεση, αέρα, υγρασία και πολλά άλλα. Όταν ένας μετεωρολογικός σταθμός λειτουργεί από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, υπάρχουν διάφορα προνόμια και οφέλη, επιστημονική αξιοπιστία και υψηλής ποιότητας μετεωρολογικά δεδομένα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι μία από τις κορυφαίες επιστημονικές οργανώσεις στην Ελλάδα στον τομέα της αστρονομίας και της μετεωρολογίας. Η χρήση του ονόματος και της φήμης του Αστεροσκοπείου προσδίδει αξιοπιστία στον μετεωρολογικό σταθμό των Κωφών».

*** O Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Αλμυρού “Ο Στέφανος Κομμητάς”, με ανακοίνωσή του συγχαίρει τον Γιώργο Τσιάντο για τον μετεωρολογικό σταθμό. Όπως αναφέρεται «η έγκυρη και έγκαιρη πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών της περιοχής καθίσταται πλέον χρήσιμη για όλους όσοι ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και με τις εν γένει εργασίες στην ύπαιθρο, καθώς και με τον προγραμματισμό επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή των Κωφών και με την λήψη μέτρων πρόληψης. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Τσιάντο για την προσφορά του αυτή».

 


Σχετικά Άρθρα

Μηνυτήρια αναφορά για παράνομη υλοτομία υποβάλει ο Δήμος Αλμυρού

Μηνυτήρια αναφορά για παράνομη υλοτομία υποβάλει ο Δήμος Αλμυρού

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε όπως ο Δήμος Αλμυρού υποβάλει…
Τα Στιχάκια του Δελτίου Θυέλλης μέσα στο 2023

Τα Στιχάκια του Δελτίου Θυέλλης μέσα στο 2023

Τα Στιχάκια του Δελτίου Θυέλλης που εμπνεύστηκε ο Γιώργος Τσιντσίνης και φιλοξενήθηκαν στη στήλη του μέσα…
Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Μοδέστου στους Κωφούς

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Μοδέστου στους Κωφούς

Ο Άγιος Μόδεστος θεωρείται προστάτης των ζώων και τιμάται ιδιαίτερα από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τον…