• 30 Ιουνίου, 2023

Ιστορική σεζόν για τους Τιτάνες – Απολογισμός ομάδας Ανδρών και τμημάτων υποδομής

Ιστορική σεζόν για τους Τιτάνες – Απολογισμός ομάδας Ανδρών και τμημάτων υποδομής

ΙΗ αγωνιστική σεζόν 2022-23 ήταν η κορυφαία για το ανδρικό τμήμα των Τιτάνων καθώς στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση του 1ου ομίλου. Παράλληλα, με το τουρνουά 3on3 που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο έπεσε η αυλαία των δραστηριοτήτων της ακαδημίας που φέτος συμμετείχε σε τέσσερα πρωταθλήματα.

Δίχως αμφιβολία ήταν η πιο πετυχημένη σεζόν στη βραχύβια ιστορία των Τιτάνων διότι η ομάδα τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ και …περιμένει ενδεχόμενο προβιβασμό. Με παίκτες από τον Αλμυρό και μερικές έμπειρες μονάδες από τον Βόλο, οι «ερυθρόλευκοι» του Θανάση Φλεβάρη έβαλαν τις βάσεις για την εξαιρετική τους πορεία από νωρίς όταν ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο μόνο με νίκες! Έτσι, στην πορεία αναπροσαρμόστηκαν οι στόχοι, από το «πάμε για μια καλύτερη πορεία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» στο «πάμε για την κορυφή».

Σημειώνουμε πως οι Τιτάνες πρωτοεμφανίστηκαν σε πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ στη Β’ Κατηγορία το 2017-18. Το επόμενο έτος βγήκαν 2οι και πανηγύρισαν την άνοδο, το 2019-20 το πρωτάθλημα της Α2 δεν έγινε λόγω πανδημίας, το 2021-22 ο απολογισμός ήταν 7 νίκες-9 ήττες και το 2022-23 σημείωσαν 13 νίκες σε 16 αναμετρήσεις! Βλέπουμε μία διαρκώς ανοδική πορεία, κάθε χρόνο και καλύτερα αποτελέσματα και αναφερόμαστε στην ουσία σε …διαφορετικές ομάδες αφού η εξαιρετική φουρνιά νεαρών που έφερε την πρώτη άνοδο, αποχώρησε από τον Αλμυρό λόγω σπουδών.

«Περιμένουμε να δούμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Φέτος είχαμε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 και θεωρώ πως δίκαια τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλό μας. Βεβαίως, παρά το γεγονός αυτό, την άνοδο κέρδισε μόνο μία ομάδα, η Ελασσόνα που ήταν καλύτερη στους δύο τελικούς του πρωταθλήματος στους οποίους εμείς αγωνιστήκαμε με πολλές απουσίες. Είχαμε έναν πρώτο γύρο στον οποίον παραμείναμε αήττητοι, χάθηκαν δύο κομβικά παιχνίδια με Ίκαρο και Χάλκη που θα έλεγα ότι μάς έβαλαν πίεση αλλά στο τέλος, οι αθλητές μας ανταποκρίθηκαν στα κρίσιμα παιχνίδια και η πρώτη θέση ήταν μεγάλη επιτυχία για την οποία όλοι μοχθήσαμε πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η παλιά ομάδα πλαισιώθηκε από μερικές έμπειρες μονάδες από τον Βόλο οι οποίοι βοήθησαν πολύ και δημιούργησαν μαζί με τους ντόπιους Αλμυριώτες, νεαρούς και πιο έμπειρους, ένα ομοιογενές σύνολο που πρωταγωνίστησε. Εκτιμώ πως το πρωτάθλημα της Α2 ήταν πιο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα, κάθε ομάδα είχε αξιόλογους αθλητές και όλες παρουσιάστηκαν δυνατές στην έδρα τους. Θα το χαρακτήριζα πρωτάθλημα έδρας και η βάση για την πορεία μας αποτέλεσε το κλειστό του Αλμυρού όπου σημειώσαμε μόνο νίκες» δήλωσε στον «Λαό» ο καταξιωμένος προπονητής Θανάσης Φλεβάρης σχετικά με το ανδρικό τμήμα.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το εάν οι Τιτάνες είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα εφόσον κληθούν να αγωνιστούν στην Α1, δήλωσε πως σε μία τέτοια περίπτωση ο σύλλογος δεν θα αρνηθεί και θα αντεπεξέλθει στην πρόκληση. Άλλωστε κάθε ομάδα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ θέλει να κερδίζει, να βάζει ψηλότερους στόχους και για τους Τιτάνες μία ενδεχόμενη παρουσία στην ελίτ του μαγνησιώτικου τοπικού μπάσκετ θα αποτελούσε σπουδαία διάκριση εάν αναλογιστούμε τα λίγα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυση του σωματείου. Θα ήταν δε μια ηθική επιβράβευση για τον Θανάση Φλεβάρη και τους παίκτες που φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και οι οποίοι …τράβηξαν κουπί στις χαμηλότερες κατηγορίες. Σίγουρα η Α1 έχει διαφορετικά δεδομένα με αγώνες σε όλη την περιφέρεια, σαφώς υψηλότερο επίπεδο,  αλλά η κατηγορία αυτή αποτελεί πρόκληση για τους Τιτάνες και θέλουν να την ζήσουν!

Τα αποτελέσματα στην Α2 (με τη σειρά προγράμματος η αναφορά των ομάδων): με Ελευθεριακό δύο νίκες (εντός 69-64 και εκτός 62-75), με Κένταυρο Ζαγοράς δύο νίκες (εκτός 42-68 και εντός 75-65), με Λέοντα Τυρνάβου μία νίκη-μία ήττα (εντός νίκη 80-44, εκτός ήττα 71-62), με Ίκαρο Νεάπολης μία νίκη-μία ήττα (εντός νίκη 68-63, εκτός ήττα 52-29), με Αστέρα Λάρισας δύο νίκες (εκτός 54-66, εντός 76-66), με Ηρακλή Χάλκης μια νίκη-μία ήττα (εντός νίκη 83-67, εκτός ήττα 101-75), με ΑΕΒΔ δύο νίκες (εκτός 68-75, εντός 74-45), με Σκιάθο δύο νίκες (εντός 58-53, εκτός 57-66). Στους τελικούς με την Ελασσόνα, οι Τιτάνες ηττήθηκαν 58-81 στον Αλμυρό και 102-72 στην κωμόπολη του νομού Λάρισας.

Οι πόντοι (σε 18 αγώνες κανονικής διάρκειας και δύο τελικούς): Ντίκας 276 (σε 10 αγώνες), Μητρουλάς 272, Συνάζος 173, Κοντάκης 144, Χατζής 120, Μπιρμπίλης 62, Κουρκούμπας 46, Γαλανάκης 36, Καραγεωργόπουλος 31, Πλακανδάρας 23, Αραμπατζής 20, Χρυσόπουλος 13, Χρυσικός 5, Μανάρας 3, Τσιάντος 3, Μαυροδημητράκης 2, Μπούση, Τσαουσάι, Ντούρας.

Η ακαδημία
Παράλληλα με το ανδρικό τμήμα, τα τμήματα υποδομής του συλλόγου «κατέβηκαν» το 2022-23 σε τέσσερα πρωταθλήματα. Το Παιδικό Β’ κατέκτησε στον όμιλό του τη 2η θέση με απολογισμό 15 νίκες-2 ήττες. Είναι η ομάδα παιδιών από 12 έως 15 ετών στην οποία συμμετείχαν οι: Απόστολος Χρυσικός, Βασίλης Αραμπατζής, Πάρις Κοντοστάθης, Λουκάς Μανάρας, Χριστόφορος Γκρέμι, Γιώργος Μπάκος, Θόδωρος Μπούση, Απόλλων Παληάς, Σπύρος Τσέλιας, Ορέστης Κασάι, Λουκάς Κοσμίδης, Αιμιλιάνο Χανέλι.

Κάποια από τα προαναφερθέντα παιδιά έλαβαν μέρος στους αγώνες «Γαλανόλευκα Αστέρια», για παίκτες ηλικίας 11-13 ετών.

Επίσης, οι Τιτάνες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γυναικείο μπάσκετ, επενδύουν στην ανάπτυξή του, για αυτό τον λόγο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μεγαλύτερα κορίτσια συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Κορασίδων (με απολογισμό 4 νίκες-4 ήττες) και τα μικρότερα σε αυτό των Παγκορασίδων. Αναφέρουμε τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες και χάρηκαν την αγωνιστική δραστηριότητα:

Ομάδα Κορασίδων: Μπούντη Σοφία, Ζγουλέτα Ευταξία, Μανάρα Αικατερίνη, Μαμούρα Αντωνία, Κελγιάννη Αφροδίτη, Τέντα Αφροδίτη, Μπούντη Πηνελόπη, Χριστέλλου Δέσποινα, Κελγιάννη Ευαγγελία, Κρικελά Μαρία, Κοσμίδη Ευγενία.

Ομάδα Παγκορασίδων: Πλατή Αναστασία, Ταμπάκη Κερασία, Φασούλογλου Κωνσταντίνα, Βαλαμούτη Αργυρώ, Βαλαμούτη Δήμητρα, Μπούκα Βάια, Ρίζου Αθανασία, Μανάρα Ασπασία, Ντονούδη Φαίδρα, Μυγδάλη Μαρκέλα, Ζορμπά Μαρία, Ζορμπά Βασιλεία, Καραμπάση Γεωργία.

Πέρασαν σχεδόν οκτώ χρόνια από τη γέννηση των Τιτάνων και η ομάδα έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου, την τοπική κοινωνία και το μπασκετικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Εκτός του Θανάση Φλεβάρη, στο τεχνικό επιτελείο έχουν ενταχθεί οι Κώστας Γουργιώτης, Αντώνης Μητρουλάς και Θανάσης Μαντουδιώτης. Η σεζόν 2022-23 ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο τουρνουά 3on3. Η φετινή διοργάνωση ήταν η έκτη και το Σάββατο 17/6 περίπου 70 παιδιά συμμετείχαν στους αγώνες που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ, ενώ τις βραβεύσεις έκανε -μεταξύ των άλλων- ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Χατζηκυριάκος. Δόθηκαν μετάλλια κι αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με το αγαπημένο τους άθλημα, ανανεώνοντας πλέον το ραντεβού τους για τις προπονήσεις του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η θητεία της διοίκησης και στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, προκηρύχθηκαν εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Ιουνίου ώστε να προκύψει το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο των Τιτάνων Αλμυρού. Μπήκαν νέα άτομα που θα συνεχίσουν την προσπάθεια των προηγούμενων παραγόντων και θα αναλάβουν τη  λειτουργία των «ερυθρόλευκων» σε ανδρικό τμήμα και τμήματα υποδομής. Με βάση την ακαδημία, παρακαταθήκη τα οκτώ χρόνια που προηγήθηκαν κι έχοντας πλέον καθιερωθεί στον χώρο του μπάσκετ, οι Τιτάνες μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους…


Σχετικά Άρθρα

Ευταξία Ζγουλέτα και Ιάκωβος Καλλίκας, ανήλικοι διαιτητές μπάσκετ από τον Αλμυρό!!!

Ευταξία Ζγουλέτα και Ιάκωβος Καλλίκας, ανήλικοι διαιτητές μπάσκετ από τον Αλμυρό!!!

Η Ευταξία Ζγουλέτα και ο Ιάκωβος Καλλίκας, 17 ετών, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, παρακολούθησαν…
Νίκησε ξανά τους Αετούς και πέταξε στα ημιτελικά ο ΓΣΑ!

Νίκησε ξανά τους Αετούς και πέταξε στα ημιτελικά ο ΓΣΑ!

Στη σημερινή αναμέτρηση που άρχισε στις 7:30μ.μ., ο ΓΣΑ έλεγξε σε όλη τη διάρκειά του το…
Πρώτο βήμα πρόκρισης για ΓΣΑ! Ρεπορτάζ, στατιστική, φωτογραφίες

Πρώτο βήμα πρόκρισης για ΓΣΑ! Ρεπορτάζ, στατιστική, φωτογραφίες

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός… Γενικά όσον αφορά στη σειρά καθώς ο ΓΣΑ έκανε…