• 24 Ιουνίου, 2023

Ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι από τα παιδιά της προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι από τα παιδιά  της προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Με μια υπέροχη, μελωδική γιορτή έκλεισε η χρονιά των τμημάτων μουσικής προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού. Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου, η καλοκαιρινή γιορτή λήξης με τίτλο «ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία» …μάγεψε τους παρευρισκόμενους γονείς που είδαν και καταχειροκρότησαν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη στιγμή η έναρξη της παράστασης από τη μικρότερη ηλικιακή ομάδα που φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε ως τμήμα στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού ηλικίας 3-4 ετών!

Υπεύθυνη μουσικοπαδαγωγός η οποία προετοίμασε τους μικρούς μουσικούς για αυτή την γιορτή ήταν η Ελευθερία Χικάρου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Φρόσω Γαρδικλή. Σημειώνουμε πως στα τμήματα προπαιδείας εγγράφονται παιδιά από τριών έως επτά ετών τα οποία έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα όργανα του ωδείου, έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα πνευστά, τα κρουστά, τα έγχορδα ώστε στη συνέχεια να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο. Μάλιστα κατά τη σχολική χρονιά 2022-23, τα συγκεκριμένα τμήματα σημείωσαν σημαντική αύξηση στους συμμετέχοντες καθώς οι εγγραφές και οι παρουσίες στη μουσική προπαιδεία ήταν διπλάσιες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, κάτι πολύ ελπιδοφόρο για τους ανθρώπους του Δημοτικού Ωδείου που θέλουν να προσελκύσουν τα παιδιά με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού, τη διεύρυνση του πνεύματος και την καλλιέργεια της ψυχής μας.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και φωτογραφίες από τη γιορτή του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από τη γιορτή του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ωδείου με τίτλο…
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού!

Τα τμήμα της μουσικής προπαιδείας και τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού συμμετέχουν σε Χριστουγεννιάτικη…
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Σας ενημερώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 γίνεται έναρξη εγγραφών για τη…