• 26 Απριλίου, 2023

Οικονομική …ανάσταση για τους επαγγελματίες της εστίασης και της διαμονής – Δηλώσεις εκπροσώπων των κλάδων

Οικονομική …ανάσταση για τους επαγγελματίες της εστίασης και της διαμονής – Δηλώσεις εκπροσώπων των κλάδων

Πάσχα στο χωριό έκαναν πολλοί Αλμυριώτες που διαμένουν μόνιμα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και επέλεξαν να έρθουν να δουν συγγενείς και φίλους. Έτσι, στην πόλη του Αλμυρού και τις δημοτικές ενότητες, η κίνηση τις προηγούμενες ημέρες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, οι επαγγελματίες της εστίασης και της διαμονής έμειναν ευχαριστημένοι και δούλεψαν καλά για τρεις-τέσσερις ημέρες. Σε δηλώσεις τους στον «Λαό» για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας, επισημάνθηκε η ανάγκη μεγαλύτερης προβολής του τόπου από τους φορείς και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του Δήμου Αλμυρού.

Η αυξημένη κίνηση από απόδημους Αλμυριώτες αλλά και ξένους επισκέπτες που επέλεξαν να βρεθούν στην πόλη για να ψήσουν τον οβελία με φίλους τους, έδωσε οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες της καφεστίασης και της διαμονής. Οι καφετέριες, τα εστιατόρια ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο και οι ιδιοκτήτες τους είδαν αύξηση του τζίρου, έστω και για τις λίγες αυτές ημέρες. Μπορεί φέτος να έλειψαν τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι καταστηματάρχες είχαν να αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας του αυξημένου κόστους ενέργειας και πρώτων υλών.

Ο κ. Ευάγγελος Μπακίρης, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Ταβερνών, Καφετεριών και Συναφών επαγγελμάτων, μάς είπε: «Οι προηγούμενες ημέρες των εορτών του Πάσχα κύλησαν εξαιρετικά, είδαμε πολύ κόσμο στα μαγαζιά τόσο στην πόλη του Αλμυρού όσο και στο παραλιακό μέτωπο. Ειδικά στα μαγαζιά που ήταν δίπλα στη θάλασσα στα χωριά μας έγινε το αδιαχώρητο, δούλεψαν πολύ καλά όλοι οι επαγγελματίες. Ήταν μια τόνωση μετά τον χειμώνα και η περίοδος αυτή μας έδωσε θετικά μηνύματα για την καλοκαιρινή σεζόν. Βεβαίως με ένα τριήμερο ή ένα Σαββατοκύριακο δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε κάτι, αλλά σίγουρα είναι ένα βήμα προς το καλύτερο. Τώρα τα μέλη του συλλόγου μας περιμένουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Ήθελα να υπογραμμίσω πως ο κόσμος δεν ήταν κουμπωμένος να χαλάσει χρήματα, υπήρχε μεγάλη κατανάλωση, σαν να του έλειψε η ανάγκη να βγει να διασκεδάσει».

Ο κος Μπακίρης επισήμανε επίσης πως η περιοχή πρέπει να προβληθεί από τον Δήμο Αλμυρού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να την γνωρίσει ακόμη περισσότερος κόσμος, ενώ έκανε λόγο για ζημιές που παρατηρούνται τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου γενικότερα και σε αυτό μετά την Ανάσταση ειδικότερα, καθώς πολλοί καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης βρίσκουν καθίσματα και τραπέζια πεταμένα και κατεστραμμένα. «Δεχόμαστε πολλά παράπονα από τα μέλη μας για ζημιές τις βραδινές ώρες από παραβατικότητα νέων» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρός του κος Θανάσης Χατζηκυριάκος έκανε λόγο για υποτονική κίνηση στα καταστήματα. Όπως σχολίασε: Η κίνηση ήταν υποτονική εκτός βεβαίως από την εστίαση και τα σούπερ μάρκετ. Δούλεψαν πολύ τα καταστήματα με τα παιδικά ρούχα και τα παπούτσια, δηλαδή αυτά που οι πελάτες προτίμησαν για δώρα στα βαφτιστήρια. Κατά τα άλλα, η αγορά του Αλμυρού κινήθηκε με σκαμπανεβάσματα, κάποιες ημέρες με δουλειά, κάποιες όχι. Σίγουρα δεν βοήθησε ο καιρός γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τι να αγοράσει από ρούχα αλλά και ακρίβεια. Φάνηκε ότι υπήρχε διάθεση για ψώνια αλλά δεν έφθαναν τα χρήματα για τα επιπλέον έξοδα, δεν υπήρχε το διαθέσιμο κεφάλαιο για κάποιες αγορές από αυτές που δεν χαρακτηρίζονται απαραίτητες».

Η κα Στέλλα Παπανάτσιου, το ξενοδοχείο της οποίας ανήκει στην Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, δήλωσε: «Είχαμε πληρότητα 100% αυτή την περίοδο. Πολλοί επισκέπτες, ξένοι στην πόλη που ήρθαν να περάσουν το Πάσχα με φίλους ή συγγενείς γέμισαν τα δωμάτια αλλά και τα μαγαζιά όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κι εγώ που κινήθηκα στον Αλμυρό. Μιλώντας μαζί τους διότι μου ζητούσαν πληροφορίες, μου μεταφέρθηκε η εντύπωση πως τους άρεσε το τελετουργικό στην αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μονή Ξενιάς, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον για τις λίμνες στα Ζερέλια».

Ο κ. Θωμάς Δημητρίου, αντιπρόεδρος του νέου συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, ανέφερε πως: «Η κίνηση ήταν πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, μείναμε ευχαριστημένοι αφού στην πόλη βρέθηκαν πολλοί επισκέπτες. Βεβαίως κάποιοι  ήρθαν στον Αλμυρό γιατί δεν βρήκαν κατάλυμα στην περιοχή του Βόλου. Οι πελάτες μας ευχαριστήθηκαν πολύ την κατάνυξη που βρήκαν στα μοναστήρια μας και τις Θείες Λειτουργίες που παρακολούθησαν εκεί. Μάλιστα όπως μας είπαν, θα ξανάρθουν για αυτόν τον λόγο. Άλλοι θέλησαν να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν στην εφημερίδα σας, η περιοχή έχει προοπτικές αλλά τα μέρη του είναι αναξιοποίητα. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδος, δίπλα στην εθνική οδό, αλλά ο Δήμος Αλμυρού δεν έχει μια τουριστική επιτροπή να προβάλει τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας».

Ο κος Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, σε δήλωσή του στον «Λαό» μίλησε για πληρότητες 100% στον νομό μας, κρατήσεις περίπου σε ποσοστό 60% για το Σαββατοκύριακο αυτό και δειλά-δειλά έχει αρχίσει το ενδιαφέρον για την Πρωτομαγιά. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για την τουριστική κίνηση, θεωρούμε ότι το καλοκαίρι θα πάει πολύ καλά και το στοίχημά μας είναι να μεγαλώσουμε την περίοδο, να μην έχουμε μεγάλες πληρότητες μόνο από μέσα Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου. Σε αυτό συντελούν και οι αρκετές πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου» είπε ο κος Ζαφείρης.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…
Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Μία υπέροχη μουσική βραδιά προσέφεραν καταξιωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες και η αθρόα προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την…