• 8 Απριλίου, 2023

Παρουσίαση του νέου LEADER 2023-2027 σε φορείς του Δήμου Αλμυρού

Παρουσίαση του νέου LEADER 2023-2027 σε φορείς του Δήμου Αλμυρού

Στις 6 Απριλίου στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Αλμυρού με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερωτική εκδήλωση στους φορείς του Δήμου Αλμυρού αναφορικά με το νέο Πρόγραμμα LEADER για την περίοδο 2023-2027.

Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας παραβρέθηκαν τα στελέχη κ.κ. Γεώργιος Καλαντζής Πολιτικός Μηχανικός και Δημήτρης Παραλίκης Λογιστής-Φοροτεχνικός, οι οποίοι παρουσίασαν τους στρατηγικούς στόχους της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής, οι οποίοι δύνανται να εξυπηρετήσουν το σύνολο των θεματικών στόχων, όπως: α) την ενίσχυση της διαφοροποίησης της οικονομίας σχετικά με την μεταποίηση και την αγροτοδιατροφή, β) την ενίσχυση των επιχειρήσεων για την βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής του Αλμυρού, γ) την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού μέσω δράσεων για την τοπική κοινωνία, δ) την βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, ε) τη διατήρηση και βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής του Αλμυρού, στ) την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και ζ) την ανάπτυξη της δικτύωσης, της συνεργασίας και της καινοτομία σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης, αναπτύχθηκαν οι κατηγορίες και ο μέγιστος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων και υπό-παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν μέσω του νέου LEADER 2023 – 2027.


Σχετικά Άρθρα

Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ:  Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ: Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Στην πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης με υποβολή πρότασης χάραξης και σηματοδότησης μονοπατιών στην Όθρυ συμμετέχει ο…
Τεκμηριωμένη άποψη της κοινωνίας πολιτών κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Όθρυ – Κατατέθηκε ψήφισμα

Τεκμηριωμένη άποψη της κοινωνίας πολιτών κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Όθρυ – Κατατέθηκε ψήφισμα

Κατατίθεται ψήφισμα με συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης που αποδομεί τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατέθηκε στον Δήμο από…
Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Για την 23η αγωνιστική αναμετρήθηκαν σήμερα στο στάδιο Αλμυρού ο ΓΣΑ με τον Πύρασο και οι…