• 22 Μαρτίου, 2023

Δ. Τσιμπανάκος: “Εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εθελοντές μακράς θητείας”

Δ. Τσιμπανάκος: “Εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εθελοντές μακράς θητείας”

Συνάντηση με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος.

Τα μέλη της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. τόνισαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε και συζητείται αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αφορά τη μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών μακράς Θητείας σε συνάρτηση με τη βαθμολογική τους εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισαν ότι οι κατηγορίες των Αξιωματικών που δεν προέρχονται από τον θεσμό των ΑΣΣΥ αποζημιώνονται στη Β’ μισθολογική κατηγορία ενώ οι Αξιωματικοί των ΕΜΘ κατατάσσονται στη Γ’ δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο διαχωρισμό.

Επίσης, εξέφρασαν την απορία τους γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν υιοθετεί την τροπολογία του ΥΕΘΑ για την ένταξη των Αξιωματικών ΕΜΘ στη Β’ μισθολογική κατηγορία. Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος δήλωσε τη στήριξή του στα αιτήματα των μελών της Ομοσπονδίας. «Το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο που αφορούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις κατέθεσε 15 τροπολογίες προς αποκατάσταση των αδικιών και η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε καμία.

Σήμερα, σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία απέναντι στους ΕΜΘ και, ενώ τους δίνει γαλόνια, δεν δίνει τις ανάλογες αποδοχές. Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την κοροϊδία και στέκεται δίπλα στο προσωπικό των Ε.Δ. με σκοπό την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που αφορά πάνω από 3000 οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλία» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας.


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 14…
Συσκέψεις  ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Συσκέψεις ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων έλαβε χώρα χθες σύσκεψη του ΠΕΣΟΠΠ…
Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το  έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού …