• 5 Φεβρουαρίου, 2023

Χαμογέλασαν στο φινάλε τα κορίτσια του ΓΣΑ – Ρεπορτάζ και εικόνες από το 3-2 επί της Νίκης

Χαμογέλασαν στο φινάλε τα κορίτσια του ΓΣΑ – Ρεπορτάζ και εικόνες από το 3-2 επί της Νίκης

Δικό τους ματς πήγαν να χάσουν τα κορίτσια του ΓΣΑ αλλά αυτή τη φορά στο τάι μπρέικ χαμογέλασαν! Στο κλειστό του Αλμυρού επικράτησαν 3-2 της Νίκης Βόλου σε μία αναμέτρηση που προσέφερε πολύ ωραίο θέαμα και η αλμυριώτικη ομάδα πανηγύρισε την τρίτη της φετινή νίκη στη Β’ Εθνική.

Η παίκτρια που έκανε τη διαφορά ήταν η πασαδόρος Ευγενία Παπαγιώργου η οποία όχι μόνο είναι καλή στη σημαντική θέση που παίζει αλλά η παρουσία της τοποθετεί όλες τις συμπαίκτριές της εκεί που πρέπει να αγωνίζονται. Η επιστροφή της στη δράση βοήθησε σημαντικά τον ΓΣΑ να παρουσιάσει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ειδικά στα δύο πρώτα σετ που τα πήρε σχετικά εύκολα.

Στο πρώτο, μετά το αρχικό 8-5, η Τσιγάνη σε πρώτο χρόνο έκανε το 12-9, η Παπαγιώργου με άσο το 13-9 και η Τσιούμα με καρφί το 14-10. Ο Αλμυρός ξέφυγε με έξι πόντους και ακόμη περισσότερο αργότερα, 18-11 με δύο στη σειρά πετυχημένες επιθέσεις της Μαρίνας Καραγιάννη, 20-11 με δύο πόντους σε σερβίς της Βίβιαν Τσιγάνη που χάλασαν την υποδοχή. Με άσσο της Τσιούμα το 22-14, η Ιωάννα Μπουκουβάλα πήρε τον προτελευταίο πόντο με μπλοκ-άουτ και η Εύη Κωνσταντίνου τελείωσε το σετ 25-18 με άσσο.

Στο δεύτερο, το σερβίς ήταν και πάλι δύναμη για τον ΓΣΑ. Η Τσιούμα το 1-0, η Κωνσταντίνου το 4-2 κι ακολούθησαν μπλοκ της Μπουκουβάλας σε πλασέ αντιπάλου, καρφί της ίδιας παίκτριας σε πρώτο χρόνο και νέος άσσος της Κωνσταντίνου στη γωνία της ευθείας για το 7-2. Το προβάδισμα για τις γηπεδούχες έφθασε στο 8-2 με σερί 6-0. Η διαφορά ήταν σταθερά σε επίπεδα ασφαλείας, 13-6 με κερδισμένο πόντο της Τσιγάνη στο φιλέ, 15-7 με άσσο της Τσιούμα η οποία σε εκείνο το σημείο του αγώνα πήρε τρεις σερί πόντους για την ομάδα του Χρήστου Μακρή. Διπλό σκορ 18-9, μείωσε η Νίκη χάρη σε τρία λάθη από πλευράς Αλμυρού, η Κωνσταντίνου όμως «χτύπησε» σε πρώτο χρόνο, η Παπαγιώργου αντί να κάνει πάσα, είχε ένα έξυπνο πέρασμα με το ένα χέρι που αιφνιδίασε τις Βολιώτισσες για το 21-14 και οι δύο τελευταίοι πόντοι προήλθαν από την Καραγιάννη με καρφί και μία λανθασμένη άμυνα, πιαστό, σε σερβίς της Τσιγάνη. 25-16 το σκορ.

Στο τρίτο σετ, φάνηκε να αλλάζει κάπως η ροή του παιχνιδιού καθώς η Νίκη ανέβασε την απόδοσή της με πολλές άμυνες, ειδικά από την λίμπερο Μουραντιάν που ήταν πολύ καλή. Μετά το αρχικό 1-5, μείωσε η Καραγιάννη με ένα καρφί στην ευθεία, η Παπαγιώργου με σερβίς που οι αντίπαλες δεν έβγαλαν άμυνα με τα δάχτυλα, η Τσιγάνη το 4-6 και ο επόμενος πόντος ήταν ένας από τους καλύτερα παιγμένους της συνάντησης με πολλές άμυνες εκατέρωθεν που τελικά κατέληξε στη Νίκη. Στο 6-9, η Τσιούμα πήρε δύο σερί άσσους και η ισοφάριση έγινε με διπλό μπλοκ από Καραγιάννη-Κωνσταντίνου. Μάλιστα με καρφί της αθλήτριας από την Αμαλιάπολη ο ΓΣΑ πέρασε μπροστά 10-9.

Άμεση η απάντηση από πλευράς Νίκης, πήρε διαφορά με 11-14. Με έναν πόντο από την Τσιούμα και δύο από την Μπουκουβάλα, ο ΓΣΑ έφερε το σκορ στα ίσα, όμως η Νίκη είχε μικρό προβάδισμα. 15-17 η Τσιγάνη, 16-17 η Τσιούμα, 17-18 με κερδισμένο μπλοκ-άουτ από την Μπουκουβάλα, 18-18 με δικό της άσσο, 20-20 η Τσιούμα, ακολούθησε ένα χαμένο σερβίς κι ένας άσσος για τη Νίκη που διαμόρφωσαν το 20-22 και ο κρίσιμος πόντος ήταν όταν έγινε το 21-24 (αντί το 22-23). Το σερβίς της παίκτριας της Νίκης χτύπησε στο φιλέ, έσωσε όμως την υποδοχή εντυπωσιακά, δύσκολα με το ένα χέρι η Παπαγιώργου, αλλά στη συνέχεια η Μπουκουβάλα δέχθηκε μπλοκ. Το 22-25 για τη Νίκη οδήγησε το ματς στο επόμενο σετ. Εκεί, παρόμοια εικόνα, με τη βολιώτικη ομάδα να έχει μικρό προβάδισμα μετά το αρχικό 9-6 και εν τέλει να φθάνει στο 21-25. Στο τάι μπρέικ, η Νίκη προηγήθηκε 9-11 και 11-13, αλλά στα κρίσιμα σημεία οι παίκτριες του ΓΣΑ ήταν ψύχραιμες και στο τέλος με 18-16 πανηγύρισαν τη νίκη!

Σημειώνουμε ότι από τα 13 παιχνίδια της Β’ Εθνικής, τα έξι ο ΓΣΑ τα έπαιξε σε πέντε σετ, δηλαδή τα μισά.. Από αυτά, κέρδισε τα δύο και έχασε τα τέσσερα. Με τους 2 βαθμούς που πήρε στον χθεσινό αγώνα έφθασε στους 11 και η συνέχεια περιλαμβάνει δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις μέσα στον Φεβρουάριο, το επόμενο Σάββατο με τον Ολυμπιακό Βόλου και μετά στο σπίτι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΣΠΑ Καρδίτσας.


Σχετικά Άρθρα

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
ΓΣΑ Στίβος: Μετάλλια για Κωτούλα και Μπαγλατζή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16

ΓΣΑ Στίβος: Μετάλλια για Κωτούλα και Μπαγλατζή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16

Δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη για τις αθλήτριες του ΓΣΑ Οι διασυλλογικοί αγώνες της κατηγορίας…
ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

Το φωτορεπορτάζ από τη σημερινή νίκη του ΓΣΑ με σκορ 1-0 επί του Πυράσου.