• 30 Δεκεμβρίου, 2022

Φωτορεπορτάζ από την υπέροχη «νύχτα της φάτνης» στη Νέα Αγχίαλο

Φωτορεπορτάζ από την υπέροχη «νύχτα της φάτνης» στη Νέα Αγχίαλο

Μία ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στη Νέα Αγχίαλο αποτέλεσε η «νύχτα της φάτνης». Το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου, μπροστά στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο με τη φάτνη στον πεζόδρομο, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου και της προέδρου του Βάσως Πυργάνης-Παρασκευοπούλου.

Στο ξεκίνημα είχαμε την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «Ν. Αγχίαλος» να τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Χαράς Σταυράκη, ενώ τα παιδιά του εν λόγω συλλόγου χόρεψαν υπό την καθοδήγηση του χοροοδιδασκάλου τους Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη.

Ακολούθησε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Εν Θεσσαλία Οξυωτών με τη δασκάλα του Ευαγγελία Κουτσοβασίλη, με τα κορίτσια να αποδίδουν ωραίους χορούς φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους. Έπειτα, παιδιά της χορωδίας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου επίσης τραγούδησαν, με τη μαέστρο Μαριάνα Σαμαρτζή να παίζει στο αρμόνιο. Την εκδήλωση έκλεισε μουσικά η Μικτή Χορωδία της Ν. Αγχιάλου.

Παράλληλα με όλα αυτά, Άη Βασίλης μοίρασε δωράκια στα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους μπροστά στη φάτνη -τρεις τυχεροί βρήκαν δώρα μέσα στα γράμματα του Άη Βασίλη και κέρδισαν επιτραπέζια παιχνίδια που προσέφερε ο Αντιδήμαρχος Αργύρης Κοπάνας-. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων είχαν ετοιμάσει μαζί με τους Ναυτοπροσκόπους κατασκευή χειροτεχνιών, ενώ μία κοπέλα -το «ξωτικό»- φρόντισε να παίξει και να διασκεδάσει με τους μικρούς μας φίλους. Για τους μεγαλύτερους… προσφέρθηκαν ζεστό κρασί, γλυκίσματα από τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών, όπως επίσης και δωρεάν μπουκάλια κρασιού από τοπικούς οινοπαραγωγούς.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι συνέπραξαν και προσέφεραν ένα ωραίο θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Διότι όπως επισήμανε η κα Πυργάνη-Παρασκευοπούλου στο μήνυμά της «Είναι το χαρούμενο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού. Εκείνου που αντηχεί μέσα σε όλες τις ψυχές των πονεμένων ανθρώπων. Τώρα που φαίνεται ότι όλες οι πόρτες είναι κλειστές, όλοι οι δρόμοι της ζωής μας σπαρμένοι με μίσος, με βάναυσες φιλοδοξίες, με φιλοπρωτιές, με αντιζηλίες και ματαιοδοξίες. Απομένει μόνο η Φάτνη των Χριστουγέννων που μας καλεί να δώσουμε φιλικά το χέρι στον συνάνθρωπό μας και έτσι να νιώσουμε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι άγρια θηρία. Η νύχτα της Φάτνης ας γαληνέψει τις ψυχές μας και το όφελός μας θα είναι μεγάλο και διαρκές».


Σχετικά Άρθρα

Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ως οικολογικό σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου συνεχίζει να υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις. Μετά τις διαδρομές σε…
Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Ν. Αγχίαλο γέννησαν τη δημιουργία της «Ασπίδας Προστασίας»

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Ν. Αγχίαλο γέννησαν τη δημιουργία της «Ασπίδας Προστασίας»

Συστάθηκε ομάδα με νομική υπόσταση με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και…
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές για τον 3ο αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου!

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές για τον 3ο αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου!

Ο αγώνας δρόμου στην παραλία της Νέας Αγχιάλου διεξάγεται για τρίτη χρονιά και τείνει να καθιερωθεί…