• 5 Οκτωβρίου, 2022

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το Ράλλυ Αλμυρός

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το Ράλλυ Αλμυρός

Προχωρούν οι ετοιμασίες για τη μεγάλη διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον Δήμο Αλμυρού, το Ράλλυ Αλμυρός του οποίου φέτος θα έχουμε την πέμπτη έκδοση. Από τον Δήμου Αλμυρού πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή η έγκριση των ποσών που θα καλυφθούν, ενώ ήδη έγιναν παρεμβάσεις στους δρόμους που θα χρησιμοποιηθούν για τον αγώνα, βάψιμο σηματοδοσίας.

 

Υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας θα γίνει το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από είκοσι ημέρες και οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι τις 16/10. Πρόκειται για μια διοργάνωση που θα φέρει εκατοντάδες επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και θα τονώσει την τοπική οικονομία, μία διοργάνωση που έλειψε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας κι επιστρέφει δυναμικά… αν αναλογιστούμε ότι το ενδιαφέρον συμμετοχής είναι έντονο όπως μας είπε ο κος Γιάννης Μόσχος, εκπρόσωπος Τύπου του Ομίλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας.

Το Ράλλυ Αλμυρός είναι ο μοναδικός αγώνας που αφορά ασφάλτινο ράλλυ και δεν θα γίνει στην Αττική, ο πρώτος αυτού του είδους τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Ακόμη, για πρώτη φορά θα «τρέξουν» ιστορικά οχήματα και έτσι, θα προσμετρηθεί η βαθμολογία και στον αντίστοιχο θεσμό των ιστορικών οχημάτων. Ένα όχημα μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν ιστορικού ενδιαφέροντος αν έχει ηλικία άνω των τριάντα ετών από το έτος παραγωγής, είναι άριστα συντηρημένο και δεν έχει υποστεί μετατροπές από την αρχική του μορφή.

Αναφέρουμε τέλος ότι οι ειδικές διαδρομές θα είναι δύο, στις Νηές και τους Αγίους Θεοδώρους. Οι οδηγοί θα διαγωνιστούν κάνοντας τρεις φορές την πρώτη και δύο φορές τη δεύτερη διαδρομή όπως προαναφέρθηκαν, καλύπτοντας συνολικά 43,54 χιλιόμετρα.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΜΑΘ για διοργάνωση του Ράλι Αλμυρός

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΜΑΘ για διοργάνωση του Ράλι Αλμυρός

Ήταν τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο, στις 10-11 Ιουνίου που δεκάδες οδηγοί, συνοδοί, παράγοντες και…
Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το…
Ιωάννης Βαλωμένος: Αγνοούνται συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα των Κοινοτήτων – Χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου

Ιωάννης Βαλωμένος: Αγνοούνται συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα των Κοινοτήτων – Χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του…

Ονομάζομαι Βαλωμένος Ιωάννης. Μεγάλωσα και διαμένω στους Αγίους Θεοδώρους όπου και εργάζομαι στην παραγωγή ελιάς και…