• 29 Αυγούστου, 2022

Μεγάλη συμμετοχή στο τουρνουά τένις στα αναβαθμισμένα γήπεδα στο Κουρί

Μεγάλη συμμετοχή στο τουρνουά τένις στα αναβαθμισμένα γήπεδα στο Κουρί

Ήταν η 6η διοργάνωση του τμήματος αντισφαίρισης του ΕΟΣ Αλμυρού

Οι πολλές συμμετοχές και τις αμφίρροπες μάχες στο φιλέ πιστοποίησαν τη μεγάλη επιτυχία του καλοκαιρινού τουρνουά τένις που διοργάνωσε το τμήμα αντισφαίρισης του ΕΟΣ Αλμυρού στα γήπεδα έξω από το δάσος Κουρί.

Ήταν η 6η διοργάνωση που έγινε και στην οποία συμμετείχαν ερασιτέχνες αθλητές χωρισμένοι οι μεν άνδρες σε δύο κατηγορίες (ταμπλό) και οι γυναίκες σε μία κοινή. Οι αγώνες άρχισαν στις 6 Ιουνίου κι ολοκληρώθηκαν στις 21 Αυγούστου.

Συνολικά έλαβαν μέρος 50 αθλητές και αυτοί ήταν όχι μόνο από τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας του, αλλά επίσης από Βόλο, Νέα Αγχίαλο, Πλάκες, ακόμη και αθλητές από Θεσσαλονίκη κι Αθήνα που βρέθηκαν στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες, βρέθηκαν στα γήπεδα τένις.

Στους άνδρες, όσον αφορά στο ταμπλό Α, νικητής ο Παύλος Λυμπερόπουλος ο οποίος με σκορ 6-0/6-4 στον τελικό, έσπασε την κυριαρχία του Βαλάντη Γιαννακέ που είχε κερδίσει σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις! Στο ταμπλό Β, ο Γιώργος Κουρκούμπας κέρδισε στο συναρπαστικό τελικό με 7-5/6-3 τον Αποστόλη Μπένο. Στις γυναίκες, 1η θέση για την Νινέτα Κόλλιου και δεύτερη για την Ντίνα Πανταζή.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, ενώ στους έξι που αγωνίστηκαν στους τελικούς, δόθηκαν τρόπαια της διοργάνωσης ανάλογα με τη θέση τους από τον έφορο τένις του ΕΟΣ Αλμυρού (και γενικό γραμματέα πλέον του συλλόγου) Σπύρο Βαλαμούτη και τον προπονητή Γιώργο Γαροφαλάκη. Οι δύο προαναφερθέντες ήταν η «ψυχή» των αγώνων και μάλιστα, με προσωπική εργασία όπως πληροφορηθήκαμε, επιμελήθηκαν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, συντήρησαν τα γήπεδα, έβαψαν με ειδικό αντιολισθητικό χρώμα τα γήπεδα, φύτεψαν δενδράκια, φρόντισαν για την αλλαγή καμμένων λαμπτήρων. Αποτέλεσμα των προσπαθειών τους ήταν οι αγώνες να διεξαχθούν σε δύο άρτια γήπεδα τένις που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές του εν λόγω αθλήματος που όπως έχουμε επισημάνει σε κείμενά μας στο παρελθόν, κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους στον Αλμυρό. Μάλιστα είναι τέτοια η «κίνηση» στα γήπεδα στο Κουρί που αποτελεί επιτακτική ανάγκη πλέον η δημιουργία νέων χώρων άθλησης -υπάρχει χώρος παραπλεύρως που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί- όπως επίσης και η αξιοποίηση του κτηρίου που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αποθηκευτικός χώρος, αποδυτήρια, αναψυκτήριο…

«Πριν λίγα χρόνια ξεκινήσαμε δειλά-δειλά να διοργανώσουμε τουρνουά τένις στον Αλμυρό και φθάσαμε αισίως στην έκτη έκδοση της συγκεκριμένης διοργάνωσης που έχουν αγκαλιάσει οι λάτρεις του αθλήματος στον Αλμυρό. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών μάς ικανοποίησε και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Βλέπουμε ότι το τουρνουά αυτό έχει πλέον καταστεί θεσμός για την πόλη μας, το περιμένουν οι αθλητές πώς και πώς για να περάσουν ευχάριστα τα απογεύματα του καλοκαιριού τους και να συνδυάσουν την άθληση με τη διασκέδαση» είπε μιλώντας στον «Λαό» ο κος Σπύρος Βαλαμούτης.

Πρόσθεσε ότι με προσωπική εργασία κάποιων μελών του συλλόγου,  βελτιώθηκαν τα γήπεδα, τα οποία χάρηκαν οι συμμετέχοντες στο 6ο τουρνουά και βεβαίως όλοι όσοι θα τα χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επισημαίνουμε τέλος ότι στις 5 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής στην αντισφαίριση του ΕΟΣ Αλμυρού, για παιδιά από 6 ετών και πάνω, με προπονητή τον Γιώργο Γαροφαλάκη.


Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…
Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ:  Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ: Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Στην πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης με υποβολή πρότασης χάραξης και σηματοδότησης μονοπατιών στην Όθρυ συμμετέχει ο…
Μετάλλια για αθλητές του ΕΟΣ Αλμυρού σε αναρρίχηση και τένις

Μετάλλια για αθλητές του ΕΟΣ Αλμυρού σε αναρρίχηση και τένις

Μετάλλια για νεαρούς αθλητές του ΕΟΣ Αλμυρού σε αναρρίχηση και αντισφαίριση! Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καλλίκας κατέκτησε…