• 23 Αυγούστου, 2022

Υπέροχη η μικρασιάτικη βραδιά στο Βελεστίνο

Υπέροχη η μικρασιάτικη βραδιά στο Βελεστίνο

Μια υπέροχη μικρασιάτικη βραδιά ζήσαμε το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Βελεστίνο. Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών-Ποντίων Βελεστίνου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου κατόρθωσε να συγκεντρώσει μέλη και φίλους του Συλλόγου και να γλεντήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας είπε στο χαιρετισμό του: Ας χαρούμε μια μικρασιάτικη βραδιά που μας έλλειψε τα τελευταία χρόνια… Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθημερινά και παντού στον Ρήγα Φεραίο… Χαίρομαι γιατί ο σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων είναι από τις πιο δραστήριες ομάδες.. εξάλλου από τα σπλάχνα της βγήκε και η θεατρική μας ομάδα «Αειράνη».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Μέμτσας τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: Πάντοτε έφερναν πόνο οι μνήμες της πρώτης και δεύτερης γενιάς… Οι οικογένειες των προσφύγων κατάφεραν να εδραιωθούν στο νέο τόπο. Πρέπει εμείς, η τρίτη γενιά, να βρούμε τις αλήθειες μέσα από όσα έγιναν…

Ο κ. Μέμτσας κάλεσε στο βήμα τον κ. Παρασκευά Μανώλη, ιδρυτικό και ακούραστο μέλος του συλλόγου Προσφύγων Εγγλεζονησίου Ν. Ιωνίας, ο οποίος απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νέους είπε: Ευχαριστώ για την πρόσκληση και την τιμή να βρεθώ στην όμορφη πόλη του Βελεστίνου. Θα παρακαλέσω τους νεότερους της τρίτης και τέταρτης γενιάς να μη ξεχάσουν ποτέ την καταγωγή των προγόνων τους. Μ’ αυτές τις συμβουλές, τις «αρμήνειες», επιβιώσαμε, φτάσαμε μέχρι εδώ και δημιουργήσαμε. Τίποτε δεν αξίζει περισσότερο σε όλους μας στη ζωή από την καταγωγή μας και το γένος που καταγόμαστε. Εύχομαι πάντοτε να είστε προοδευτικότατοι στο Ρήγα Φεραίο και σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς και έτσι άνοιξε την …όρεξη για το αστείρευτο κέφι και γλέντι που ακολούθησε, σε μικρασιάτικους και νησιώτικους σκοπούς από μια εξαιρετική ορχήστρα, με τους Βούλα Μπαντέλα, Κώστα Καραδέμητρο, Περικλή Παχή και Ζήση Γεωργαλιό.


Σχετικά Άρθρα

Ενημέρωση Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις υψηλές θερμοκρασίες

Ενημέρωση Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις υψηλές θερμοκρασίες

Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών, προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση πολιτών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε…
Συσκέψεις  ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Συσκέψεις ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων έλαβε χώρα χθες σύσκεψη του ΠΕΣΟΠΠ…
Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το  έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού …