• 6 Ιουνίου, 2022

Ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Παρουσία πλήθους κόσμου, πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων έγινε ο φετινός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στον Ιερό Ναό που βρίσκεται στο ύψωμα Καστράκι μετά τα Ζηρέλια. Το «παρών» έδωσαν τιμώντας την εκδήλωση η διοίκηση και πολλά μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «η Στάνη». Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της Κυριακής 29/5, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, παρόντες ήταν οι: Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας, Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ, Χρήστος Μπουκώρος Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, Αθανάσιος Λιούπης Βουλευτής ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας Βουλευτής ΝΔ, Δωροθέα Κολυνδρίνη Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Ιωάννης Τέας Αντιπεριφερειάρχης Νέων Τεχνολογιών-Μεταφορών-Επικοινωνιών, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτριος Εσερίδης πρώην Δήμαρχος, Ηλίας Δαλακούρας και Κωνσταντίνος Νικοβιώτης Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίτες, γλυκίσματα και καφές στο Αρχονταρίκι του Ναού. Από τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Ναού εκφράστηκαν ευχαριστίες προς το Αρτοποιείο Μαλιαρού για την προσφορά σε πίτες, τις γυναίκες που ετοίμασαν τις πίτες και τα γλυκά, τον Αντιδήμαρχο Λεωνίδα Βούλγαρη που ανταποκρίθηκε σε αίτημα για εργασίες στον αγροτικό δρόμο και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Νικοβιώτη για την προσφορά του με χαλίκι για τον αύλιο χώρο της εκκλησίας, καθώς επίσης προς όλους για την παρουσία τους στον φετινό εορτασμό. «Ευχές του χρόνου να ανταμώσουμε όλοι ξανά με υγεία»…


Σχετικά Άρθρα

Διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης μέσα από τη ζωγραφική τέχνη του Δημήτρη Κυριάκου

Διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης μέσα από τη ζωγραφική τέχνη του Δημήτρη Κυριάκου

Σαρακατσάνικη ζωγραφική; Κάπως αδόκιμος ο όρος ωστόσο εν μέρει προσδιορίζει αυτά που αποτυπώνει ο Δημήτρης Κυριάκου…
Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…