• 1 Μαΐου, 2022

Ανδρουλάκης: Κροκοδείλια τα δάκρυα Μητσοτάκη για τους λογαριασμούς ρεύματος – Δηλώσεις για την περιοδεία στη Μαγνησία

Ανδρουλάκης: Κροκοδείλια τα δάκρυα Μητσοτάκη για τους λογαριασμούς ρεύματος – Δηλώσεις για την περιοδεία στη Μαγνησία

Δήλωση για την ενεργειακή κρίση έκανε από το Δημαρχείο Αλμυρού ο κ. Ανδρουλάκης, όπου βρέθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου στα πλαίσια της περιοδείας του στη Μαγνησία, ενώ απάντησε και σε δυο ερωτήσεις του Λαού.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε για την ενεργειακή κρίση: «Τσίπρας και Μητσοτάκης, ο καθένας κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, αύξησε την εξάρτηση της χώρας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα σήμερα, την ενεργειακή κρίση, να την πληρώνει ακριβότερα ο ελληνικός λαός, απ’ ό,τι άλλα ελληνικά κράτη. Η λύση λοιπόν δεν είναι να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τους λογαριασμούς που παίρνει κάθε πολίτης, αλλά αύριο το πρωί να υπάρξει πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας στην χώρα.»

Στην ερώτησή μας «επειδή κρατάτε τη θέση του ευρωβουλευτή και επειδή η ενεργειακή κρίση δεν λύνεται μόνο σε εθνικό επίπεδο, ποιες νομίζετε ότι πρέπει να είναι οι κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης:  Η λύση που προτείνω δεν είναι μια λύση που αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι στην εργαλειοθήκη που έχει προτείνει ήδη. Άρα δεν είναι μια λύση πέρα από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως η Ιβηρική εξαίρεση, την οποία όμως δεν διεκδίκησε ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί δεν τη διεκδίκησε; Διότι ενώ είμαστε και εμείς ενεργειακά αποκομμένοι σε ένα βαθμό όπως είναι οι χώρες των Πυρηναίων –αυτοί στο ενεργειακό τους μείγμα έχουν 2,5 φορές εξάρτηση από το φυσικό αέριο, απ’ ό,τι έχει η Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως δεν είχε την εξάρτηση αυτή, πριν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό το αναδεικνύω αυτό το θέμα. Ήταν δική τους πολιτική η βίαια απολιγνιτοποίηση και όχι με την αντικατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με διάχυση στις παραγωγές σε Δήμους, σε μεταποιητές, σε αγρότες, αλλά με μια πολιτική μόνο μεγάλων εταιρειών και συμφερόντων. Αποτέλεσμα είναι, σήμερα η Ελλάδα εν διαμέσου της ενεργειακής κρίσης, να έχει αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από εισαγόμενο φυσικό αέριο στο 25%, με αποτέλεσμα να είναι λίγο δύσκολο να διεκδικήσουμε το πλαφόν στη χονδρική που πήραν οι χώρες  της Ιβηρικής. Είχαμε ξεκινήσει έρευνες για να έχουμε δικό μας φυσικό αέριο. Γιατί σταμάτησαν αυτές οι έρευνες και από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Μητσοτάκη; Είναι συνυπεύθυνοι για την μεγάλη περιπέτεια που περνάει ο Ελληνικός λαός. Γιατί είναι μεγάλη περιπέτεια για όλο τον κόσμο, αυτοί την περνάνε 3 φορές περισσότερο, εμείς 5,4 φορές, λόγω των ανεύθυνων πολιτικών.

Πριν σας αποχαιρετήσουμε από τον Αλμυρό, απ’ όπου κλείνετε την περιοδεία σας στη Μαγνησία, θα θέλαμε μια δήλωση για το ανθρώπινο δυναμικό που συναντήσατε, γιατί ίσως ήταν ένας στόχος και διερεύνηση για όσους θα εκπροσωπήσουν το ΚΙΝΑΛ… ήταν η δεύτερη ερώτηση του «Λαού της Μαγνησίας» στον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος απάντησε: Ο αγώνας μας είναι να φτιάξουμε ένα ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα, που στη λειτουργία του και στην άσκηση πολιτικής και στον τρόπο που θα χτίσει το πρόγραμμά του, δεν θα έχει καμία σχέση ούτε με τη μοναρχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τον αρχηγισμό της Ν.Δ. Θα είναι ένα κόμμα ανοικτό. Γι’ αυτό καλώ τα μέλη, τους φίλους μας όλους, μέχρι την Τετάρτη να δηλώσουν υποψηφιότητα και για τις οργανώσεις και για το συνέδριό μας που θα υλοποιηθεί 20-22 Μαΐου και βέβαια, για να πάρουμε όλοι μαζί την απόφαση για το όνομά μας που είναι η ψυχή μας και μ’ αυτή τη σημαία πρέπει να κατέβουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και στη συζήτηση χθες με την κοινωνία των πολιτών, άκουσα προοδευτικούς ανθρώπους που ξέρουν τα προβλήματα της Μαγνησίας και θέλουν να συγκρουστούν με τα κατεστημένα για να τα αλλάξουν. Σε όλους αυτούς δεσμεύομαι ότι θα είμαι στο πλευρό τους, να αγωνιστούμε μαζί για να έχει μια καλύτερη μέρα ο Νομός.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…