• 1 Μαΐου, 2022

Ανδρουλάκης από Αλμυρό περί “υπονομευτικών αντιλήψεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ” – Η συζήτηση με τον Δήμαρχο

Ανδρουλάκης από Αλμυρό περί “υπονομευτικών αντιλήψεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ” – Η συζήτηση με τον Δήμαρχο

«Κάνουμε μια προσπάθεια να είμαστε κοντά στην κοινωνία και να αφουγκραστούμε τα προβλήματά της» ήταν οι πρώτες λέξεις  του κ. Ανδρουλάκη, Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, στον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο κατά τη συνάντησή τους το Σάββατο 30 Απριλίου στο Δημαρχείο Αλμυρού. Η συνάντηση έγινε, αφού ο κ. Ανδρουλάκης περιόδευσε στο κέντρο του Αλμυρού, συνομίλησε με συμπολίτες, ακούγοντας προτάσεις και αιτήματα, αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τις επιδιώξεις του ΚΙΝΑΛ.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μετά το καλωσόρισμά του είπε στον κ. Ανδρουλάκη: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Από τις τρεις θητείες που είχα, η σημερινή είναι η πιο δύσκολη εποχή. Υπάρχει ανασφάλεια στους πολίτες… Οι προϋπολογισμοί δεν βγαίνουν μετά τις αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα. Είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάσεις το μέλλον. Οι ανάδοχοι έχουν σταματήσει μετά τις τεράστιες αυξήσεις, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα… Είμαστε σε αναμονή μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Λόγω τις κλιματικής αλλαγής και των ζημιών που προκαλούνται από τις τεράστιες φυσικές καταστροφές, την ακρίβεια και τον πόλεμο που αλλάζει τις ισορροπίες, βλέπουμε όσοι είμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση, και άρα κοντά στον δημότη ότι υπάρχει ανασφάλεια και μάλλον το επόμενο 6μηνο θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ελάχιστα κονδύλια ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει όπως πρέπει. Θα ήθελα να ζητήσω από εσάς να συνεχίσετε, να εντείνετε τις συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σε έναν πυλώνα που «βαστάει» και έχει ακόμη δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει παράδοση στις μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήρθε η ώρα να δώσουμε βάση και πάλι σ’ αυτή.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αποκρίθηκε στις δηλώσεις του Δημάρχου: Το κόμμα μας είναι ένας χώρος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, των τομών που έγιναν ώστε να ενισχυθεί η αυτοδιοίκηση στη χώρα, να ενισχυθεί η αποκέντρωση. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι για να βελτιώσεις κάτι πρέπει να το πιστεύεις. Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία αντί να κάνει μια διαχείριση της τεράστιας περιπέτειας με την πανδημία, της οικονομικής κρίσης και να ανταπεξέλθει στη συζήτηση με το ταμείο ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κύματα των αλλαγών των ανατροπών στη ζωή μας στην καθημερινότητά μας, βλέπουμε ότι αυτά σχεδιάζονται σε ένα πολύ μικρό κύκλο ανθρώπων. Δεν είναι δυνατό 32 δις του ταμείου Ανάκαμψης που θα μπορούσαν σε κάθε Περιφέρεια της Ελλάδας να αφήσουν ένα έργο, αποτύπωμα, που θα έδιναν μια προώθηση στην παραγωγική βάση, στον κοινωνικό χάρτη στην πρωτοβάθμια υγεία, να σχεδιάζονται από έναν πολύ μικρό κύκλο. Εμείς όχι μόνο τα καταγγέλλουμε, αλλά κάνουμε και παρεμβάσεις μήπως και διορθώσουμε κάποια πράγματα…

Ο κ. Χατζηκυριάκος επεσήμανε για την αυτοδιοίκηση και ότι δεν συμμετέχει πλέον στο ΕΣΠΑ και στο ταμείο ανάκαμψης, απαιτήσεις της ΚΕΔΕ που δεν ικανοποιήθηκαν και ζήτησε ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων.  Στην απόκριση του ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για επιτελικό κράτος και συνέχισε «προσπαθούμε –και θέλω να το δηλώσω αυτό, από εδώ, από τον Αλμυρό- με την τομή του συγκεκριμένου, του αυτονόητου, με δημόσια συζήτηση όπως κάναμε και στο Βόλο, να ρίξουμε έναν ιμάντα γόνιμου διαλόγου, ώστε τα πραγματικά προβλήματα, με πραγματικά δεδομένα να τα λύνουμε προς όφελος των πολλών. Η αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος προσκρούει στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στον ελιτισμό της Ν.Δ. Εμείς τις δυο αυτές αντιλήψεις τις θεωρούμε υπονομευτικές για το μέλλον της χώρας.»

Τέλος οι δυο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση, σε επίπεδο Δήμων, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σχετικές δηλώσεις του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα βρείτε στο e-almyros.gr.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
Την Κυριακή η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στον Αλμυρό – Κλιμάκια οργώνουν την Θεσσαλία

Την Κυριακή η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στον Αλμυρό – Κλιμάκια οργώνουν την Θεσσαλία

Δελτίο Τύπου Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέα Δημοκρατίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, κυβερνητικό κλιμάκιο,…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…