• 29 Μαρτίου, 2022

Διαμαρτυρία ΑΜΣ Ηρακλή προς ΚΤΕΛ – Η απόκριση του Προέδρου κ. Κολυνδρίνη

Διαμαρτυρία ΑΜΣ Ηρακλή προς ΚΤΕΛ – Η απόκριση του Προέδρου κ. Κολυνδρίνη

Τα Μέλη του ΑΜΣ Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων, κοινοποίησαν δια του Τύπου την παρακάτω διαμαρτυρία τους για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ στο χωριό τους. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το ΔΤ. Ακολουθούν σχετικές δηλώσεις του Προέδρου των ΚΤΕΛ κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη στο e-almyros.gr:

Ο Αθλητικομορφωτικός Σύλλογος Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, η Τοπική Κοινότητα του χωρίου μας αλλά και όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για την αδιαφορία εκ μέρους του ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς τους κατοίκους και τους μαθητές του χωριού μας.

Από την περίοδο που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά λόγω της πανδημίας το ΚΤΕΛ Μαγνησίας «εξαφάνισε» τα δρομολόγια προς το χωριό των Αγίων Θεοδώρων, ένα χωριό με 320 κατοίκους, το 5ο σε πληθυσμό στη Νοτιοδυτική Μαγνησία.

Αυτή τη στιγμή για το χωριό μας υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο, στις 7:45 το πρωί. Και τέλος. Κάποιος που θα πάει στον Αλμυρό ή στο Βόλο δεν έχει τρόπο να επιστρέψει στο χωριό. Προφανώς οι υπεύθυνοι των δρομολογίων θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψει στο χωριό του!!! Παλιότερα υπήρχε κι ένα δρομολόγιο το μεσημέρι, στη 1:00 περίπου, το οποίο πλέον καταργήθηκε και δεν βλέπουμε να το ξαναβάζουν, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων και υπευθύνων προς τους αρμόδιους του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Πρόβλημα υπάρχει και για αρκετούς μαθητές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις κάνουν λιγότερες ώρες μαθήματα στο Γυμνάσιο Πτελεού ή στα Λύκεια της Σούρπης και του Αλμυρού και δεν έχουν τρόπο να επιστρέψουν στο σπίτι τους, παρά μόνο με το μαθητικό λεωφορείο, που φτάνει στο χωριό στις 3 το μεσημέρι!!

Η αδιαφορία πλέον του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προς ένα σημαντικό αριθμό κατοίκων της επαρχίας Αλμυρού, είναι ολοφάνερη. Δρομολόγια τα οποία υπήρχαν για 40 χρόνια τα «εξαφάνισαν», καταργώντας εντελώς τον κοινωνικό ρόλο που θα πρέπει να έχουν ανάλογοι φορείς.

Απευθυνόμαστε προς όλους τους υπεύθυνους, Δήμους, Περιφέρεια, ΜΜΕ του νομού μας και οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο, έτσι ώστε να δράσουν αναλόγως για την επαναφορά των δρομολογίων, έστω αυτό του μεσημεριού, ώστε να μπορούν να επιστρέφουν οι κάτοικοι του χωριού στα σπίτια τους. Αφού δεν καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα με τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ζητάμε να φροντίσουν όλοι οι αρμόδιοι για τη λύση του προβλήματός μας.

 Το ΔΣ της Τοπικής Κοινότητας

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δηλώσεις Προέδρου των ΚΤΕΛ

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη ο οποίος δήλωσε σχετικά στο “e-almyros.gr”: Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν επικοινώνησε μαζί μου κάποιος εκπρόσωπος του Συλλόγου, προφορικά ή εγγράφως, ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ενώ η νομοθεσία μας επιβάλλει να κρατήσουμε ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, μπορούμε και εξυπηρετούμε με ένα δρομολόγιο καθημερινά. Η ζήτηση είναι μικρή, μιλάμε για 1-2 επιβάτες. Αυτοί εξυπηρετούνται με το μαθητικό λεωφορείο για την επιστροφή τους στους Αγίους Θεοδώρους. Αν άλλοι φορείς θέλουν να προσθέσουν κάποιο δρομολόγιο, θα πρέπει να αναλάβουν και τα έξοδά του.


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του ΚΤΕΛ για δρομολόγια Παρασκευής

Ανακοίνωση του ΚΤΕΛ για δρομολόγια Παρασκευής

To YΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 8/9 θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από τις 09.00 και…
Προμήθεια εξοπλισμού και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων του ΚΤΕΛ

Προμήθεια εξοπλισμού και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων του ΚΤΕΛ

Εγκρίθηκε μελέτη για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την αναβάθμιση των στάσεων,…
Χρ. Μπουκώρος: Το ΚΤΕΛ λύνει το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών των Αγ. Θεοδώρων

Χρ. Μπουκώρος: Το ΚΤΕΛ λύνει το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών των Αγ. Θεοδώρων

O βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ευχαριστεί τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ για την…