• 6 Ιουνίου, 2023

Τέρμα τα γκάζια… για το 5ο Ράλι Αλμυρός – Έκλεισαν θέση οι πρώτοι χορηγοί

Τέρμα τα γκάζια… για το 5ο Ράλι Αλμυρός – Έκλεισαν θέση οι πρώτοι χορηγοί

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διοργανωτές του 5ου Ράλι Αλμυρός για τη μεγάλη διοργάνωση που θα φέρει τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή μας και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον οδηγών και θεατών! Το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά στον Αλμυρό για τη διοργάνωση που προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όλους αυτούς που θα λάβουν μέρος και θα την ζήσουν εκ του σύνεγγυς.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μεγάλα ονόματα των αυτοκινήτων, όπως οι Παναγιώτης Καμπύλης, Βασίλης Κανδυλιώτης, Μάνος Αλεξανδρής, Γιώργος Γεροδήμος, Αθανάσιος Στεργιάδης για να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους από αυτούς. Ορισμένοι εκ των προαναφερθέντων είχαν αναδειχθεί νικητές σε προηγούμενες διοργανώσεις. Ο φετινός αγώνας προσμετρά τόσο στο Κύπελλο Ασφάλτου Βορείας Ελλάδος όσο και σε αυτό της Νοτίου όντας ο μοναδικός με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally. Οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 100 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 45 είναι αυτά των δύο ειδικών διαδρομών, στους Αγίους Θεοδώρους-Πτελεό-Σούρπη και τις Νηές (από δύο και τρεις φορές αντιστοίχως η κάθε ειδική για τους οδηγούς). Στις 10 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων το μεσημέρι και η πανηγυρική εκκίνηση το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, ενώ στις 11 Ιουνίου το αγωνιστικό σκέλος, από τις 09:00 μέχρι μετά τις 13:30.

 

Το Rally Αλμυρός στον χρόνο
Ήταν το 2016 όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων και ενώ σε γενικές γραμμές ήταν σχεδόν ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια (σε ό,τι αφορούσε τους αγώνες τουλάχιστον) υπήρχε μία σημαντική διαφορά. Το πρόγραμμα έγραφε Rally Αλμυρός και δίπλα στο όνομα του σωματείου έγραφε Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας. Ανησυχία και περιέργεια υπήρξε στους φίλους του αθλήματος καθώς το σωματείο μέχρι τότε δεν είχε δείξει δείγματα γραφής μεν αλλά είχε ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα. Βλέπετε η πλειοψηφία των μελών του ήταν και είναι ενεργοί αθλητές με αποτέλεσμα να δοθούν οι σωστές κατευθυντήριες για τον σχεδιασμό ενός καλού αγώνα ράλι. Οπότε έχουμε και λέμε. Σχεδιασμός του αγώνα από την αρχή με νέες ειδικές διαδρομές σε τελείως νέα τοποθεσία εντός του δήμου Αλμυρού εκμεταλλευόμενοι τις αχανείς εκτάσεις αυτού, διήμερος αγώνας και έμφαση στο εορταστικό στοιχείο. Έτσι στο 1ο Rally Αλμυρός συμμετείχαν 28 αθλητές και ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τους αθλητές να έχουν να πουν θετικά πράγματα για τον αγώνα με ένα ιστορικό πλήρωμα τους Νίκον-Ανδριτσόπουλο να τερματίζουν πρώτοι στην γενική κατάταξη με τον ΟΜΑΘ να κερδίζει τις εντυπώσεις και τα παραθαλάσσια χωριά του Δήμου να αποκτούν νέους θαυμαστές.

Το 2017 το 2ο Rally Αλμυρός εξαργύρωσε το καλό όνομα που απέκτησε την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του συγκεντρώνοντας 33 συμμετοχές με αθλητές να έρχονται ακόμα και από την Κρήτη για να τρέξουν στον αγώνα. Αυτή την φορά ένα δικό μας πλήρωμα οι Γιάννης Πλάγος- Άλκης Ρέντης κατέκτησαν την 1η θέση καταφέρνοντας κάτι που είχε να γίνει πάρα πολλά χρόνια. Τη νίκη με αυτοκίνητο που είχε κίνηση μόνο στους δύο τροχούς.

Το 2018 το 3ο Rally Αλμυρός έπεσε θύμα του επανασχεδιασμού του κυπέλλου με αποτέλεσμα να μαζέψει 23 συμμετοχές. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα ήταν πισωγύρισμα αλλά κοιτώντας το κλίμα εκείνης της χρονιάς θα δούμε πως το 3ο Rally Αλμυρός ήταν ο μοναδικός αγώνας του θεσμού που έγινε ως ανεξάρτητο γεγονός με αποτέλεσμα να σώσει τον θεσμό. Και πάλι ένα δικίνητο αυτοκίνητο κέρδισε τον αγώνα με τους Γιώργο Γεροδήμο και Σωτήρη Γρηγορίου να κατακτούν την πρώτη νίκη στην καριέρα τους σε επίπεδο γενικής. Το 2019 το 4ο Rally Αλμυρός έφτασε στο απόγειο της δημοτικότητας τους. Με ρεκόρ συμμετοχών για τον αγώνα αλλά και για τη χώρα, ο αγώνας έφτασε τις 43 συμμετοχές με μάχες σε όλες τις κατηγορίες ενώ παράλληλα για πρώτη φορά από το 2016 ο αγώνας επανήλθε σε διήμερο format. Οι Τάκης Καμπύλης-Σταύρος Σταμέλος με τετρακίνητο αυτοκίνητο κέρδισαν τον αγώνα επαναφέροντας την τάξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολούθησε μία παύση καθώς το 2020 ο Covid-19 ανέστειλε πολλές δραστηριότητες, το 2021 οι πολιτικές αποφάσεις της ομοσπονδίας δεν ευνόησαν τον αγώνα, ενώ το 2022 παρόλο που έφτασε κοντά στο να πραγματοποιηθεί, η συνολική αποχή των αγωνιζόμενων δεν κατέστησε δυνατή τη διεξαγωγή του. Έτσι φτάσαμε στο 5ο Rally Αλμυρός 2023.Ο αγώνας  πατάει στις γνωστές πλέον ειδικές διαδρομές οι οποίες όμως έχουν τροποποιηθεί τόσο ώστε να εισάγουν νέα στοιχεία και το ενδιαφέρον δείχνει υψηλό. Ήδη την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχουν 21 συμμετοχές στον αγώνα και τέσσερις ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση των συμμετοχών μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο αγώνας θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.

 

Οι χορηγοί του αγώνα
Έκλεισαν θέση στην αψίδα, στις ανακοινώσεις και στα socialτου αγώνα οι πρώτοι χορηγοί. Δ. Πολυχρονίδου Μον. ΕΠΕ, Κένταυροςsecurityservices, aerografia.gr, e-almyros.gr, εφημερίδαΛαός της Μαγνησίας, Ι. ΚΤΕΟ Νέας Αγχιάλου – Κορδίστα Αλεξάνδρα, Ζιγγιρίδης Ευθύμιος GBhorizons, Τσαγκάρης – FamilyFarm, Μεταφορική Τσολάκης. Όσοι επιθυμείτε να γίνετε χορηγοί του RallyAlmyros, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6972455190 ώστε να πληροφορηθείτε τις παροχές που προσφέρει ο ΟΜΑΘ και τις δυνατότητες προβολής της επιχείρησής σας.


Σχετικά Άρθρα

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…