• 1 Μαρτίου, 2022

Χρ. Τριαντόπουλος: Κομβική και θετική εξέλιξη για το παραλιακό μέτωπο της Αμαλιάπολης

Χρ. Τριαντόπουλος: Κομβική και θετική εξέλιξη για το παραλιακό μέτωπο της Αμαλιάπολης

Σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας, αλλά και του προ ετών αιτήματος του Δήμου Αλμυρού προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ΑΕ (ΟΛΒ) για τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αμαλιάπολης, την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου του ΟΛΒ, δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την επικαιροποίηση των ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου, αρμοδιότητας του ΟΛΒ, και, ειδικότερα, την εξαίρεση συνολικά του τμήματός της στην περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε «την εξαίρεση συνολικά του τμήματός της, στην περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας, όπως είχε καθοριστεί με την αριθμ. 82/2000 Πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Μαγνησίας και στο συνημμένο από 11.5.2000 τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:1000 που εγκρίθηκαν με την αριθμ. 154625/30.10.2000 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΦΕΚ 835Δ/29.11.2000) ‘Περί καθορισμού ζώνης λιμένα Αμαλιάπολης επαρχίας Αλμυρού Ν. Μαγνησίας’».

Σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος προ καιρού είχε επισκεφθεί με τη Δημοτική Αρχή την περιοχή της Αμαλιάπολης και συζήτησε με πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής, σημείωσε ότι «η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΒ και δη του ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί μία κομβική και θετική εξέλιξη για το παραλιακό μέτωπο της Αμαλιάπολης, η οποία και ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αλμυρού, καθώς και των κατοίκων και επαγγελματιών της Αμαλιάπολης. Ένα αίτημα επί του οποίο την προηγούμενη περίοδο είχαμε στενά συνεργαστεί και με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στο πλαίσιο και του έργου της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, στην οποία συμμετείχα με την προηγούμενή μου ιδιότητα.

Μετά από αυτή, λοιπόν, την εξέλιξη ακολουθούν οι προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το αίτημα του Δήμου Αλμυρού και να είναι σε θέση να αξιοποιήσει και να διαχειριστεί το παραλιακό μέτωπο της Αμαλιάπολης με παρεμβάσεις και κινήσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών στην παραλία της περιοχής. Το κομβικό βήμα, λοιπόν, έγινε. Και συνεχίζουμε όλοι σε στενή συνεργασίαπρος όφελος της περιοχής και των πολιτών της».

Την επόμενη περίοδο θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία σε τοπικό, αλλά και κεντρικό επίπεδο.
Σχετικά Άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: 3η καταβολή πρώτης αρωγής –  Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαιούχους

Χρ. Τριαντόπουλος: 3η καταβολή πρώτης αρωγής –  Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648…

Από τη Λάρισα και το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, η ενημέρωση των…
Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία

Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία

Ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία: Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν μετά την…
Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους οικισμούς του Πτελεού

Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους οικισμούς του Πτελεού

Η έντονη κατά διαστήματα βροχόπτωση προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Πτελεού. Όπως μάς είπε ο…