• 1 Μαρτίου, 2022

ΤΑΙΠΕΔ: Στον Δήμο Αλμυρού η χερσαία ζώνη Αμαλιάπολης – Στον Βόλο το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

ΤΑΙΠΕΔ: Στον Δήμο Αλμυρού η χερσαία ζώνη Αμαλιάπολης – Στον Βόλο το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

Αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ που ικανοποιεί τα αιτήματα των Δήμων Βόλου και Αλμυρού. Στον Δήμο Βόλου παραχωρείται το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και έκταση 20 στρεμμάτων στη συνοικία του παλιού λιμεναρχείου και στον Αλμυρό η χερσαία ζώνη Αμαλιάπολης.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Αλμυρού φρόντιζε για την καθαριότητα του χώρου που σήμερα έρχεται στην κατοχή του, ενώ οι πολίτες πλήρωναν τέλη στο Λιμεναρχείο του Βόλου και όχι στον Δήμο Αλμυρού, τα οποία θα είναι πλέον και πολύ πιο προσιτά οικονομικά.

Δηλώσεις Δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου: Είναι μεγάλη επιτυχία η απόφαση αυτή. Ήταν στόχος από την αρχή της Δημοτικής Αρχής και για το θέμα αυτό κάναμε κάποιες συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά το πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας. Την πρώτη φορά φορά γύρισε πίσω η πρόταση για διορθώσεις. Τελικά, έπειτα, προχώρησε γρήγορα η τελική απόφαση, και είναι πλέον τυπικό θέμα να περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να κοινοποιηθεί στον Δήμο μας. Αποχαρακτηρίζεται λοιπόν από χερσαία ζώνη η περιοχή και εμείς είμαστε έτοιμοι για κάποια πρώτα έργα, όπως να σταθεροποιήσουμε με υποστηλώσεις το τμήμα που είναι έτοιμο να πέσει στη θάλασσα, να νομιμοποιήσουμε το κτίριο του αλιευτικού καταφυγίου και οι καταστηματάρχες, να μπορέσουν να έχουν κιόσκια, με χαμηλά τέλη και χωρίς πρόστιμα. Είναι μια νίκη της Δημοτικής Αρχής και μια καλή εξέλιξη για τους κατοίκους και επιχειρηματίες της Αμαλιάπολης.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ:

Την εξαίρεση του συνολικού τμήματος της, στην περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας, όπως είχε καθοριστεί με την αριθμ. 82/2000 Πράξης της Λιμενικής Επιτροπής Μαγνησίας και στο συνημμένο από 11.5.2000 τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:1000 που εγκρίθηκαν με την αριθμ. 15465/30-10-2000 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΦΕΚ835Δ/29-11-2000) “Περί καθορισμού ζώνης λιμένα Αμαλιάπολης επαρχίας Αλμυρού Ν. Μαγνησίας”.


Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική δράση καθαρισμού στην Αμαλιάπολη, πρωτοβουλία του Κ. Δημητρίου

Εθελοντική δράση καθαρισμού στην Αμαλιάπολη, πρωτοβουλία του Κ. Δημητρίου

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το καταστροφικό πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel από την…
Εργασίες αναβάθμισης σε λιμένες αρμοδιότητας Δήμου Αλμυρού

Εργασίες αναβάθμισης σε λιμένες αρμοδιότητας Δήμου Αλμυρού

Για “Εργασίες Αναβάθμισης σε Λιμένες αρμοδιότητας Δήμου Αλμυρού” προχωράει ο Δήμος Αλμυρού. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της…
Κάτοικοι της Αμαλιάπολης δείχνουν τις ζημιές στο σπίτι τους μετά την υπερχείλιση χειμάρρου – video από τις καταστροφές στο χωριό

Κάτοικοι της Αμαλιάπολης δείχνουν τις ζημιές στο σπίτι τους μετά την υπερχείλιση χειμάρρου – video από…

Μεγάλη είναι η καταστροφή στην Αμαλιάπολη, μετά την επέλαση του κυκλώνα Daniel. Με τον φωτο-ειδησεογράφο μας…