• 27 Δεκεμβρίου, 2021

Δηλώσεις των προέδρων των τοπικών συμβουλίων για την εξέλιξη στο έργο Λεύκη-Νηές

Δηλώσεις των προέδρων των τοπικών συμβουλίων για την εξέλιξη στο έργο Λεύκη-Νηές

Το σημαντικό έργο, το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα κυρίως των κατοίκων Πτελεού και Σούρπης, της ασφαλτόστρωσης του δρόμου που ενώνει το παραλιακό μέτωπο από τη Λεύκη Πτελεού μέχρι τις Νηές Σούρπης μπαίνει σε φάση υλοποίησης καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του.

Ο δρόμος μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί αρχικά με 2.000.000 ευρώ, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί έντονα την τελευταία τριετία για το συγκεκριμένο έργο.

Επικοινωνήσαμε με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων, Κώστα Μπουκοβάλα του Πτελεού, Χρήστου Σούρπης και Αχιλλείου, ζητώντας την άποψή τους για τη νέα πορεία που παίρνει το έργο μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Κώστας Μπουκοβάλας: «Όλη η περιοχή θα πάρει αξία»

«Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή μας και θα έχει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Είναι ένας παραθαλάσσιος δρόμος με φοβερή διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Ήταν ένα έργο που είχε μελετήσει και οραματιστεί η προηγούμενη δημοτική Αρχή  και τα τελευταία χρόνια το «έτρεξε» ο κ. Μπουκώρος, την συνεισφορά του οποίου πρέπει να εξάρουμε και να αναγνωρίσουμε. Όλα η περιοχή αυτή θα πάρει μεγάλη αξία. Εκεί υπάρχουν οικόπεδα που μπορούν να πουληθούν, να χτιστούν κατοικίες εξοχικές ή τουριστικά καταλύματα. Μιλάμε για παρθένες παραλίες όχι πολύ μεγάλες αλλά πανέμορφες. Ο Κοτσικιάς είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας μας! Θεωρούμε ότι αφού βγήκε η χρηματοδότηση και θα δημοσιευτεί στη Διαύγεια αυτές τις ημέρες, τώρα πρέπει ο Δήμος Αλμυρού να «τρέξει» το έργο».

Χρήστος Κωστούλας: «Πολύ δυνατή επένδυση για το μέλλον»

«Με ευχαρίστηση λάβαμε την είδηση για αυτή την εξέλιξη που θα ανεβάσει πολύ την περιοχή μας, τουλάχιστον στο τουριστικό κομμάτι. Ο δρόμος αυτός καλύπτει μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων κι εφόσον ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, στη συνέχεια εκτιμούμε ότι θα επεκταθεί το δίκτυο της ΔΕΗ και της ύδρευσης. Τώρα υπάρχουν αρκετά σπίτια τα οποία δεν έχουν ρεύμα και νερό. Είναι ένα έργο που χρειάζεται η περιοχή, πολλά χρόνια προσπαθούσαν να το εντάξουν σε κάποια χρηματοδότηση και πλέον βλέπουμε ότι σιγά σιγά παίρνει σάρκα κι οστά. Για αυτό καταλυτική παρουσία είχε ο κ. Χρήστος Μπουκώρος ο οποίος επί δύο έτη επέμεινε κι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να φθάσουμε σήμερα στη χρηματοδότηση, του είχαμε στείλει επιστολή μαζί με τον κ. Μπουκοβάλα πριν ενάμιση έτος και πήρε ζεστά το θέμα, ενδιαφέρθηκε και το προώθησε στους καθ’ ύλην αρμοδίους. Ο δρόμος αυτός έχει πολύ μεγάλο μέρος του με βράχους, είναι δύσκολος, πετρώδη τα μισά χιλιόμετρα, χρειάζεται σε ορισμένα σημεία διαπλάτυνση και θέλει πολλή δουλειά. Όταν όμως γίνει άσφαλτος, θα αλλάξει όλο το σκηνικό, είναι μια επένδυση πολύ δυνατή για το μέλλον της περιοχής μας. Εκτός από την ανάπτυξη του τουρισμού, θα ευνοηθούν και οι αγρότες της Σούρπης, καθώς στην περιοχή Μπρινιώτισσα υπάρχουν πολλά ελαιοπερίβολα».

Γιώργος Μαρκάκης: «Θα αποκομίσει οφέλη και το Αχίλλειο»

«Ο δρόμος Λεύκη-Νηές δεν επηρεάζει άμεσα το Αχίλλειο αλλά σίγουρα είμαστε έμμεσα ενδιαφερόμενοι. Η ανάπτυξη μιας περιοχής που βρίσκεται σε διπλανά χωριά, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Αχίλλειο, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποκομίσουμε και εμείς οφέλη».


Σχετικά Άρθρα

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Ένας 49χρονος από τον Πτελεό, ο οποίος διέμενε μόνος στη Λεύκη, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής…
Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το…
Την Κυριακή η κηδεία του Δημητρίου Μόσχου

Την Κυριακή η κηδεία του Δημητρίου Μόσχου

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτριο Μόσχο ο οποίος έφυγε…