• 22 Δεκεμβρίου, 2021

Χρηματοδοτείται με 2.000.000 ευρώ ο δρόμος Λεύκη Πτελεού – Νηές Σούρπης

Χρηματοδοτείται με 2.000.000 ευρώ ο δρόμος Λεύκη Πτελεού – Νηές Σούρπης

Χρ. Μπουκώρος: «Ο Κώστας Καραμανλής τήρησε την δέσμευσή του για το σημαντικό αναπτυξιακό έργο»

Ένα σημαντικό έργο, το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα κυρίως των κατοίκων Πτελεού και Σούρπης, βρίσκει το δρόμο της χρηματοδότησης και υλοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, η βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Λεύκη Πτελεού – Νηές Σούρπης, μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί αρχικά με 2.000.000 ευρώ (φωτογραφία 2), όπως ενημέρωσε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί έντονα την τελευταία τριετία για το συγκεκριμένο έργο και είχε δεσμευθεί προς τους κατοίκους του Πτελεού για την προώθησή του.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε τα εξής: «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής τήρησε τη δέσμευσή του προς τους κατοίκους της νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Πρόκειται για ένα καθαρά αναπτυξιακό έργο, αφού ενοποιεί τα παράλια της επαρχίας του Αλμυρού, δίνει καλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης του συμπαγούς ελαιώνα που υπάρχει στη περιοχή και δημιουργεί προοπτικές ήπιας αγροτοτουριστικής ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής Μαγνησίας, αναφέρθηκε στην ιστορία του έργου, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο είχαμε αποφασίσει να διεκδικήσουμε από κοινού με τον πρώην Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, ενώ την χρησιμότητά του αποδέχθηκε αμέσως και ο σημερινός Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Ενδεικτικές του ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι και οι επιστολές που μου έχουν αποσταλεί από πέρυσι από τους Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων Πτελεού και Σούρπης.

Θερμές ευχαριστίες θέλω να απευθύνω με την ευόδωση της προσπάθειας για την χρηματοδότηση του έργου και στο μελετητικό γραφείο του συντοπίτη δασολόγου  κ. Κώστα Γιαννούχου, ο οποίος με ζήλο στάθηκε αρωγός στα τεχνικά ζητήματα της υπόθεσης. Είναι ένα έργο που θα δώσει υπεραξία σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο της επαρχίας Αλμυρού.

Επιπλέον, η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή σε περίπτωση που χρειαστούν συμπληρωματικά κονδύλια θα εγκριθούν από το Υπουργείο παρέχει τη διαβεβαίωση ότι τα επόμενα χρόνια το θαλάσσιο μέτωπο της νοτιοδυτικής Μαγνησίας αλλάζει αναφορικά τόσο με την αγροτική παραγωγή όσο και με την αγροτοτουριστική ανάπτυξη», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Στιγμιότυπο από την συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και φωτογραφία του εγγράφου της ένταξης για τη χρηματοδότηση του έργου.


Σχετικά Άρθρα

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Στον  πανηγυρικό Εσπερινό για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του…
Χρ. Τριαντόπουλος: Φυσιολογική και χωρίς επιβάρυνση η κατάσταση στον Παγασητικό Κόλπο

Χρ. Τριαντόπουλος: Φυσιολογική και χωρίς επιβάρυνση η κατάσταση στον Παγασητικό Κόλπο

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για…
Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την πρόκριση Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την πρόκριση Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θερμά συγχαρητήρια στους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή για την εξαιρετική τους εμφάνιση στον τελικό του…