• 2 Ιουνίου, 2021

Η Ζέττα Μακρή επιβραβεύει με δωρεά την Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Ζαγοράς

Η Ζέττα Μακρή επιβραβεύει με δωρεά την Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Ζαγοράς

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή προσκάλεσε σε διαδικτυακή συνάντηση τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ζαγοράς με διπλή αφορμή, να τους συγχαρεί για τη δωρεά τους και να «επιστρέψει» στο σχολικό ταμείο το ίδιο πόσο για μελλοντική χρήση.


Η κ. Μακρή συνεχάρη τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Ζαγοράς, που προσέφεραν το ποσό των 720 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από σχολικές εκδηλώσεις με σκοπό την κάλυψη των εξόδων της σχολικής εκδρομής. Ωστόσο, η εκδρομή δεν πραγματοποιήθηκε και τα παιδιά προχώρησαν σε αυτήν την παραδειγματική κίνηση.

«Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που προέβησαν σε αυτήν την χειρονομία προς το Ορφανοτροφείο Βόλου.
Είναι συγκινητική και αξιέπαινη η σκέψη σας και η πράξη σας, σεμνή και ταπεινή, δηλώνει την αξία της, την αξία σας. Το τέλος της διδακτικής χρονιάς βρίσκει τα παιδιά μας έτοιμα να βγουν στην κοινωνία και να ξεκινήσουν τη νέα τους διαδρομή μέσα στη ζωή. Με κινήσεις όπως αυτή μας δείχνετε πόσο έτοιμοι είστε. Χαίρομαι που συνομιλώ με όλες και όλους εσάς, ανθρώπους με ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αξιόλογους χαρακτήρες, αληθινά συναισθήματα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα διδάγματα και τα μηνύματα που στέλνετε σε όλη τη μαθητική κοινότητα αλλά και σε όλη την κοινωνία με την καθαρότητα της ματιάς σας και την αποστομωτική αμεσότητά σας. Αισθάνομαι υπερήφανη για την ποιότητά σας, για την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική αλληλεγγύη, που προάγετε. Ακολουθώντας το δικό σας παράδειγμα, σας παρακαλώ θερμά να δεχτείτε από εμένα το ποσό που δώσατε και να το προσθέσετε στο μαθητικό ταμείο του σχολείου σας, για να το χρησιμοποιήσουν οι μαθητές ανάλογα με τις ανάγκες τους. Θα ήθελα να το θεωρήσετε ένα μικρό δώρο που φέρνει μαζί του το θαυμασμό και την εκτίμησή μου για όλους σας».

Στη συνέχεια της επικοινωνίας τους, η κ. Μακρή με την ευκαιρία της λήξης της διδακτικής χρονιάς για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στα παιδιά, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα τους.
Η Υφυπουργός Παιδείας απευθύνθηκε με ιδιαίτερη αγάπη σε μαθήτριες και μαθητές «Το 2021 θα είναι πάντα μια ξεχωριστή χρονιά για όλους σας. Η χρονιά που ολοκληρώσατε τη φοίτησή σας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η χρονιά που κάνατε τις επιλογές σας για το επόμενο βήμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, στις προσωπικές σας αποφάσεις, αναζητήσεις, στα δικά σας σχέδια και όνειρα.
Έχετε καταφέρει πολλά μέχρι σήμερα τόσο σε μαθησιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο και είμαι πολύ υπερήφανη για την καθεμία και τον καθένα χωριστά αλλά και για όλους μαζί, ως τμήμα, ως τάξη, συμμαθητές και φίλοι, που πορευθήκατε μαζί και σήμερα ολοκληρώνετε με επιτυχία το Λύκειο.
Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι απλό, εύκολο, αυτονόητο. Ό, τι έχετε κατακτήσει μέχρι αυτή τη στιγμή χρειάστηκε χρόνο, επιμονή, υπομονή, στήριξη, πείσμα και πολλή προσπάθεια. Με αυτό το κέρδος θα προχωρήσετε, με τις ικανότητές σας, τα λαμπρά μυαλά σας, τις πρωτοποριακές ιδέες σας, την έμπνευση και την αλήθεια της ηλικίας σας. Εσείς θα κάνετε τον κόσμο καλύτερο! Και εμείς πιστεύουμε σε εσάς!»


Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή σε οικολογικές δράσεις με περισσότερους από χίλιους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Η Ζ. Μακρή σε οικολογικές δράσεις με περισσότερους από χίλιους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε σε εκπαιδευτικό…
Η Ζ. Μακρή ομιλήτρια για την Παιδεία  σε ημερίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Ζ. Μακρή ομιλήτρια για την Παιδεία σε ημερίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή τοποθετήθηκε με ομιλία…
Προχωρούν οι διαδικασίες για την επισκευή του Ελληνομουσείου Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά

Προχωρούν οι διαδικασίες για την επισκευή του Ελληνομουσείου Ρήγα Φεραίου στη Ζαγορά

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας-Β. Σποράδων κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, σήμερα 31-05-2024, στη Ζαγορά, με την παρουσία του…