• 22 Απριλίου, 2021

Δελτία Τύπου Δήμου Αλμυρού και Φιλοζωικού Συλλόγου για τα αδέσποτα σκυλιά

Δελτία Τύπου Δήμου Αλμυρού και Φιλοζωικού Συλλόγου για τα αδέσποτα σκυλιά

Σχετικά με τη μεγάλη δράση για τα αδέσποτα σκυλιά στον Αλμυρό την προηγούμενη εβδομάδα, λάβαμε και δημοσιεύουμε τα ακόλουθα δελτία Τύπου από τον Δήμο Αλμυρού και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αλμυρού.

Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο του Δήμου ΑλμυρούΟ Δήμος Αλμυρού ευχαριστεί θερμά το πολυμελές κλιμάκιο της  ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) και τον Πρόεδρό της Ι. Μπάτσα που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 10-11 Απριλίου στον Αλμυρό, και προέβησαν σε στειρώσεις, τσιπαρίσματα και αποπαρασιτώσεις όλων των ζώων του καταφυγίου.

Ευχαριστεί επίσης τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τον Πρόεδρό του Π. Σταματόπουλο καθώς επίσης και τον Δ/ντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Π. Καταραχιά οι οποίοι συντόνισαν το εγχείρημα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμυρού και την Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δ. Αλμυρού.

Ευχαριστεί ειλικρινά τους δυο συμβεβλημένους κτηνιάτρους με τον Δήμο, κ.κ.Γερογιάκομο και Διαμαντή, οι οποίοι διέθεσαν τα ιατρεία τους για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς λειτούργησαν 10 χειρουργικά τραπέζια επεμβάσεων, με την τήρηση όλων των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ευχαριστεί τέλος τη συμβεβλημένη με τον Δήμο για την περισυλλογή των αδέσποτων κ. Μαρία Μαυραντζά, τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού, καθώς και τις εθελόντριες κ.κ. Ακριβή Αλμπανίδου, Κερασία Δημητριάδη, Ελένη Δημητριάδη και Κατερίνα Πανανού που βοήθησαν αποφασιστικά σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος.

Επρόκειτο για μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες τέτοιου είδους που λαμβάνουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σπάνια έχει επιχειρηθεί ιατρική παρέμβαση σε τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Αξίζει να αναφερθεί πως πραγματοποιήθηκαν 91 στειρώσεις, αλλά και -κι αυτό είναι το ιδιαίτερα ελπιδοφόρο- 60 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων οι οποίες είναι ευχής έργο να συνεχιστούν, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το καταφύγιο. Όλα τα ζώα του καταφυγίου, έχουν πλέον ταυτοποιηθεί ηλεκτρονικά με φωτογραφία και τσιπ, έχει γίνει πλήρης εμβολιασμός και αποπαρασίτωσή τους, ενώ προχωρούν οι θεραπείες τους με τη βοήθεια των συμβεβλημένων κτηνιάτρων και των εθελοντών.

Ο Δήμος Αλμυρού, εξαντλεί συστηματικά κάθε περιθώριο που του παρέχουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο, οι διαθέσιμοι υλικοί πόροι και οι δυνατότητές του, προκειμένου αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί οριστικά και να πάψουν να υφίστανται εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν καμιά πολιτισμένη κοινωνία.

Συνεργάζεται ήδη με άλλους Δήμους που καινοτομούν στο πλαίσιο της φροντίδας των αδέσποτων (όπως είναι ο Δήμος Ηλιούπολης) ενώ αναζητεί και νέες συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Δήμος Αλμυρού θεωρεί πως καμιά δράση των αρμόδιων υπηρεσιών, όσο καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή και την έμπρακτη στήριξη των ίδιων των δημοτών.

Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει συνέχεια αλλά και αποτέλεσμα σε όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια, το μεγάλο στοίχημα είναι να αλλάξει αποφασιστικά η σχετική νοοτροπία και συμπεριφορά των δημοτών απέναντι στα αδέσποτα.

Να υπάρχει δηλαδή απόλυτη υπευθυνότητα πριν προβούν σε οποιαδήποτε υιοθεσία, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης του ζώου, να πραγματοποιούνται στειρώσεις και στα δεσποζόμενα ζώα.

Ο Δήμος Αλμυρού με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνει πως τα πρώτα σημάδια, είναι απολύτως ενθαρρυντικά.

Ο Δήμος Αλμυρού πιστεύει ακράδαντα πως αυτή η μεγάλη προσπάθεια, θα τύχει της ανάλογης υποστήριξης των δημοτών του, προκειμένου το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων να περιοριστεί σημαντικά, μέχρι να φτάσει σταδιακά να εκλείψει με τη βοήθεια όλων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Δ. ΑΛΜΥΡΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ

Ευχαριστήριο μήνυμα Προέδρου Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» συγχαίρει και ευχαριστεί την ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων Ελλάδος, το Σύλλογο Κτηνιάτρων Μαγνησίας, τον διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας κ. Καταραχιά, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων του Δήμου Αλμυρού κ. Δεληζήση, τις εθελόντριες κα Αλμπανίδου, κα Κερασίδου και κα Πανανού, τους κτηνιάτρους του Αλμυρού κ. Γερογιάκομο και κ. Διαμαντή, που διέθεσαν τα ιατρεία τους για τη διενέργεια στειρώσεων των ζώων που φιλοξενούνται στον χώρο της κας Χριστέλου, την εφημερίδα «Λαός του Αλμυρού» που φιλοξενεί, στηρίζει και προβάλλει τις εκάστοτε δραστηριότητες που αφορούν το θέμα των αδέσποτων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την όλη ηρωική και επιτυχή έκβαση της επιχείρησης.

Για το Δ.Σ. η πρόεδρος, Αθηνά Υφαντή


Σχετικά Άρθρα

Νέα μαζική εγκατάλειψη αδέσποτων στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Νέα μαζική εγκατάλειψη αδέσποτων στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε στο Α.Τ. Αλμυρού ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Διαχείρισης Δράσεων για…
Διάλεξη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού από την κα Υφαντή

Διάλεξη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού από την κα Υφαντή

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας την Πέμπτη 4 Απριλίου, η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Αλμυρού…
Φιλοζωία, αγάπη αδιακρίτως προς όλα τα ζώα με τα οποία συμβιούμε – Γράφει η Αθηνά Υφαντή

Φιλοζωία, αγάπη αδιακρίτως προς όλα τα ζώα με τα οποία συμβιούμε – Γράφει η Αθηνά Υφαντή

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» μάς…