• 30 Μαρτίου, 2021

Ονοματοδοσία δρόμων στο Αϊδίνιο με… επαναστατικό χαρακτήρα

Ονοματοδοσία δρόμων στο Αϊδίνιο με… επαναστατικό χαρακτήρα

Οι ήρωες του 1821 βρήκαν τη θέση τους στο Αϊδίνι! Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του ’21, το Αϊδίνιο τιμά τους αγωνιστές για την ελευθερία μας τοποθετώντας πινακίδες με τα ονόματά τους στις οδούς του χωριού!

Πρόκειται για μια απόφαση που είχε ληφθεί πριν είκοσι χρόνια όταν το Αϊδίνιο ανήκε στον τότε Δήμο Νέας Αγχιάλου, όμως δεν είχε υλοποιηθεί. Πέρασαν δύο δεκαετίες και τώρα, η προφητική εκείνη επιλογή του τότε τοπικού συμβουλίου για θεματολογία “Επανάσταση του 1821” και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2001, γίνεται πράξη.

Στο Αϊδίνιο, μόνο τρεις κεντρικοί δρόμοι είχαν όνομα: οι οδοί Αθηνών, Δημητρίου Κασσαβέτη και Αγίου Χαραλάμπους. Πλέον, η υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του 2001 που εγκρίθηκε από το νυν τοπικό συμβούλιο κι έπειτα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, θα δώσει όνομα σε ακόμη 17 δρόμους! Και τι καλύτερη συγκυρία από τον εορτασμό των 200 ετών της εθνικής παλιγγενεσίας…

«Η δέσμευση του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου για επίλυση προβλημάτων και στις ενότητες γίνεται πράξη και η κάθε Υπηρεσία, ο κάθε Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος, προσπαθεί ο καθένας από την θέση του να βοηθήσει όσο μπορεί. Παρά τις αντίξοες και δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού μετακινήσεων, μετά το έργο της Παιδικής Χαράς, το 2021, το χωριό μας θα αποκτήσει επιτέλους Ταχυδρομικές Διευθύνσεις με Οδό και Αριθμό, κάτι που είχα βάλει ως βασικό στόχο από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα Πρόεδρος της Κοινότητάς μας. Συνεχίζουμε με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μας, σε συνεργασία Τοπική και Δημοτική αρχή, να κάνουμε ότι μπορούμε αλλά μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει» ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αϊδινίου κος Δημήτριος Βαλκανιώτης.

Από το ξεκίνημα της θητείας του προσπάθησε να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο ζήτημα συναντώντας αρκετή γραφειοκρατία, έχοντας όμως την απόφαση προ είκοσι ετών, την επεξεργάστηκε και κατάφερε σχεδόν να ολοκληρώσει το έργο αυτό. Λέμε σχεδόν διότι παραλήφθησαν οι πρώτες πινακίδες, χρειάζεται όμως ένα διάστημα περίπου δύο μηνών για την τοποθέτησή της αφού απαιτείται χαρτογράφηση και αρίθμηση των σπιτιών από αρμόδιο μηχανικό. 

Τα νέα ονόματα που θα έχει πλέον το Αϊδίνιο στους δρόμους του είναι τα εξής: Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Κωνσταντίνου Κανάρη, Στρατηγού Μακρυγιάννη, Γρηγορίου Παπαφλέσσα, Λάμπρου Κατσαντώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Οδυσσέα Ανδρούτσου, Αθανασίου Διάκου, Αλαμάνας, Σουλίου, Δερβενακίων, Ύδρας, Γραβιάς, Μεσολογγίου και σε οδό Ηρώων ’21 θα ονομαστεί ο δρόμος που περνάει μπροστά από την εκκλησία του χωριού.


Σχετικά Άρθρα

Η συγκέντρωση των επιταφίων στην πλατεία του Αλμυρού

Η συγκέντρωση των επιταφίων στην πλατεία του Αλμυρού

Ξεχείλιζε η συγκίνηση από “την κοινωνία Χριστού” του Αλμυρού, από τους πιστούς που ακολούθησαν από τις…
Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Με κουβάδες, σφουγγαρίστρες και πανιά δεν γίνεται μάθημα – ΔΤ Γονέων 2ου νηπιαγωγείου και 5ου Δημοτικού Αλμυρού

Με κουβάδες, σφουγγαρίστρες και πανιά δεν γίνεται μάθημα – ΔΤ Γονέων 2ου νηπιαγωγείου και 5ου Δημοτικού…

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου-διαμαρτυρία των μελών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και…