- 19 Οκτωβρίου, 2020
Χωρίς πρωινή βάρδια ασθενοφόρου το ΚΥ Αλμυρού λόγω αδειών – Σχόλιο
έκδοση 17-10-2020
Παράπονα συμπολιτών μας αλλά και επισκεπτών της πόλης, φτάνουν καθημερινά στα γραφεία μας, αφού ο Δήμος Αλμυρού, εξυπηρετείται και θα εξυπηρετείται για τις 12 μέρες αδείας οδηγών, για την πρωινή βάρδια ασθενοφόρου μέσω …Δήμου Βόλου και ΕΚΑΒ. Ο Δήμος Αλμυρού, όχι η κωμόπολη Αλμυρού, το χωριό, το νησάκι, ο οικισμός… αλλά ο Δήμος Αλμυρού.
Το τονίζουμε γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Αλμυρός είναι Δήμος των 20.000 μόνιμων κατοίκων, ότι εξυπηρετεί την Εθνική οδό σε κομβικό κομμάτι της, αλλά και το αεροδρόμιο. Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι όπως όταν ο αστυνομικός χρειάζεται άδεια δεν μένουμε χωρίς περιπολίες και όταν ο πυροσβέστης χρειάζεται άδεια δεν μένουμε χωρίς τις υπηρεσίες της πυροσβεστικής, έτσι σε έναν Δήμο, πρέπει να καλύπτονται οι βάρδιες ασθενοφόρου από υπηρεσίες εντός πόλης. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κρατάνε καρέκλα… αλλά ζωές στα χέρια τους. Όπως και εμείς για πολλά ρεπορτάζ, δεν κρατάμε πληκτρολόγιο, αλλά το τόξο για τα βέλη των συμπολιτών μας. Και οι συμπολίτες μας είναι εξοργισμένοι με τη χρονίζουσα κατάσταση της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά ή και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορεί να διανύσαμε μεγάλο διάστημα με τρεις βάρδιες οδηγού ασθενοφόρου (πρωτοφανές για τον Αλμυρό), αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι σαν το νύχι κυρία μου… «ημι-μόνιμο»… Για υπηρεσίες υγείας μιλάμε.
«Φτηνός» ακούγεται ο διάλογος και για δεύτερο επανδρωμένο ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες, καθώς κάθε δεύτερο περιστατικό και πάλι πρέπει να εξυπηρετηθεί από το ΕΚΑΒ που εδρεύει σε άλλο Δήμο.
Τι να ξαναπούμε και να ξαναγράψουμε..;;; Για τις χιλιομετρικές αποστάσεις στον Αλμυρό; Ότι αν θα χρειαστεί ασθενοφόρο σε Αχίλλειο, Άγιο Δημήτριο, Αγίους Θεοδώρους, Ανάβρα, Φυλάκη, ο ασθενής θα πρέπει να περιμένει πάνω από ώρα αν δεν εξυπηρετηθεί από τον Αλμυρό; Η πολιτεία, η πολιτική προστασία που τόσο προβάλλεται ως «εξελιγμένη» στις μέρες μας, εκτός των έκτακτων συνθηκών, δεν πρέπει αρχικά να οριοθετήσει τις στάνταρ ανάγκες στις υπηρεσίες Υγείας; Π.χ. ότι κάθε περιστατικό θα πρέπει να εξυπηρετείται σε χρονικό διάστημα από ένα τέταρτο έως μισή ώρα;
Αν επαναπαυόμαστε στη δικαιολογία «αυτό γίνεται παντού» και αν κάνουμε «μπαλάκι» την ευθύνη, «με ‘γεια μας» ή μάλλον «κακό του κεφαλιού μας».
Εμείς αυτό που ρωτάμε δημοσιογραφικά, αλλά και ως πολίτες τους υπευθύνους, δεν είναι αν ευθύνονται για το αποτέλεσμα, αλλά τι κινήσεις και διεκδικήσεις έκαναν για να καλυφθούν οι θέσεις κατά την προσωρινή αδειοδότηση του ενός και τη μακρά του άλλου.
Από τη Δημοτική Αρχή και τους βουλευτές, ζητούμε, όχι μόνο επερωτήσεις, αλλά να μεσολαβήσουν αποτελεσματικά, για οριστική λύση στις ανάγκες αδειών του προσωπικού του Κέντρου Υγείας. Αφού το Νοσοκομείο και άλλα ιδρύματα αντλούν προσωπικό για να καλύψουν τα κενά τους… γιατί όχι ένας συντονισμός ώστε να καλύπτονται και τα κενά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού από όμορες υπηρεσίες;
Βιβή Γ. Τσιντσίνη