Με πρωτοφανή συμμετοχή μελών ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της Ένωσης Αλμυρού

Με πρωτοφανή συμμετοχή μελών ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της Ένωσης Αλμυρού

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των μελών στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματο-βιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Μπούντης, καλωσόρισε τα μέλη, τα ευχαρίστησε για τη δυναμική τους παρουσία και τόνισε μεταξύ άλλων «η συμμετοχή σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το καταστατικό δεν ήταν νομοταγές και δημιουργούσε προβλήματα λειτουργικά στις διοικήσεις. Και για τη δική μας διοίκηση λοιπόν, ήταν ένα εμπόδιο στις δράσεις που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε. Το νέο καταστατικό καλύπτει όλο το εμπορικό και επιχειρηματικό εύρος των επιχειρήσεων και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα…»

Το νέο καταστατικό παρουσίασε η νομικός που το ανέλαβε, η κα Μαρία Γαλιού, η οποία και ενημέρωσε για τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και των βασικών αλλαγών από το παλιό στο επικαιροποιημένο καταστατικό.

Κατά τη διαβούλευση για το καταστατικό ο πρώην πρόεδρος κ. Κώστας Πανταζώνας τοποθετήθηκε ως εξής: Στην προηγούμενη διοίκηση είχαμε ετοιμάσει καταστατικό, το οποίο τελικά δεν καταθέσαμε. Οι ενστάσεις μου είναι τρεις. 1. Να σεβαστούμε την 35ετή δράση της Ένωσης και να κρατήσουμε το όνομά της σεβόμενη την ιστορία της. 2. Θεωρώ ότι πρέπει να ενταχθεί και η ένωση καφεστίασης και να έχουμε δράσεις μέσα από ένα Σύλλογο, 3. Πιστεύω ότι η παροχή υπηρεσιών επί πληρωμή στα μέλη μας, όπως προβλέπει το νέο καταστατικό, είναι νόμιμη, αλλά όχι ηθική. Δεν μπορεί να κάνουμε την Ένωση επιχείρηση…

Στις τοποθετήσεις του κ. Πανταζώνα, έγινε η διαβεβαίωση ότι τα μέλη της καφεστίασης εξακολουθούν να είναι μέλη της Ένωσης, ενώ για οποιαδήποτε επίσημη συγχώνευση ή κατάργηση του άλλου συλλόγου, θα πρέπει να ενεργήσει και να αποφασίσει η «καφεστίαση».

Τα μέλη του Δ.Σ. και τα παρόντα μέλη στη Γενική Συνέλευση, αποδέχθηκαν την πρόταση να παραμείνει το διακριτικό «Ένωση» και η τελική ονομασία μετά την έγκριση του νέου καταστατικού θα είναι «Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού».

Το λόγο πήρε η Βιβή Τσιντσίνη, η οποία πρότεινε η διαγραφή των μελών να γίνεται με την πρόταση του Δ.Σ. κατά τη Γενική Συνέλευση και όχι μόνο από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Η πρόταση έγινε δεκτή. Επιπρόσθετα τόνισε, ότι καλύφθηκε στις παλαιότερες ενστάσεις της σε ότι αφορά τη νομολογία γύρω από το νέο καταστατικό, αλλά εμμένει στην άποψή της ότι προτείνει να παραμείνει ως έχει στο καταστατικό η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από την Ένωση στα μέλη ώστε να μη δημιουργηθούν ανισότητες ανάμεσα σ’ αυτούς που μπορούν να πληρώσουν τις υπηρεσίες της και σ’ αυτούς που δεν μπορούν και ότι η Ένωση δεν μπορεί να ανταγωνίζεται τα μέλη εξηγώντας: «μπορεί για παράδειγμα αυτό ή κάποιο επόμενο Δ.Σ. να κάνει μια καφετέρια για τη σύσφιξη μελών; Ή να μισθώνει απευθείας λεωφορείο για να κάνει εκδρομές; Ή να αγοράσει ένα πολυμηχάνημα και να τυπώνει φυλλάδια;» Τέλος, συνεχάρη τα μέλη για το αποτέλεσμα που είχε η κινητοποίησή τους, η οποία και έφερε το αποτέλεσμα της πρωτοφανούς συμμετοχής σε Γενική Συνέλευση.

Το μέλος της Ένωσης, ο κ. Αλπάκης εξέφρασε την άποψή του ότι με το νέο καταστατικό η Ένωση προχωρεί σε αλλαγή σκοπού λειτουργίας.

Με συντριπτική πλειοψηφία, 60 εκ των 62 μελών που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, το νέο καταστατικό οδεύει προς έγκριση και με τις επισημάνσεις που έγιναν δεκτές κατά τη γενική συνέλευση.


Σχετικά Άρθρα

Η συγκέντρωση των επιταφίων στην πλατεία του Αλμυρού

Η συγκέντρωση των επιταφίων στην πλατεία του Αλμυρού

Ξεχείλιζε η συγκίνηση από “την κοινωνία Χριστού” του Αλμυρού, από τους πιστούς που ακολούθησαν από τις…
Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Με κουβάδες, σφουγγαρίστρες και πανιά δεν γίνεται μάθημα – ΔΤ Γονέων 2ου νηπιαγωγείου και 5ου Δημοτικού Αλμυρού

Με κουβάδες, σφουγγαρίστρες και πανιά δεν γίνεται μάθημα – ΔΤ Γονέων 2ου νηπιαγωγείου και 5ου Δημοτικού…

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου-διαμαρτυρία των μελών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και…