• 9 Ιουνίου, 2020

Ρεπορτάζ στα σχολεία του Αλμυρού για την προσέλευση μαθητών

Ρεπορτάζ στα σχολεία του Αλμυρού για την προσέλευση μαθητών

Έλειψε το σχολείο στους μικρούς μαθητές

Η προσέλευση των παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας 

Το πρώτο κουδούνι στα Δημοτικά Σχολεία χτύπησε την Δευτέρα και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας στα σχολεία της επαρχίας Αλμυρού, η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη.

Βεβαίως, τα παιδιά βρήκαν μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που είχαν συνηθίσει…  λόγω των αυξημένων μέτρων για την προστασία τους από τη διάδοση του κορωνοϊού. Έτσι, τα μαθήματα γίνονται εκ περιτροπής, οι μισοί μαθητές τρεις ημέρες και οι άλλοι δύο κι αντιστρόφως την επόμενη εβδομάδα. Τα διαλλείματα επίσης είναι εκ περιτροπής, τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις τάξεις, ενώ γίνεται τακτική καθαριότητα με απολυμαντικά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο 3ο Δημοτικό Αλμυρού, επέστρεψαν σχεδόν όλα τα παιδιά. Μόνο τέσσερα-πέντε απουσιάζουν που είναι ένας φυσιολογικός αριθμός, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον Διευθυντή κ. Μπασιάκο, ο οποίος πρόσθεσε ότι τρία τμήματα παρέμειναν ως είχαν και τα υπόλοιπα εννιά είναι πλέον εκ περιτροπής.

Στο 4ο Δημοτικό, το ποσοστό προσέλευσης μαθητών ανέρχεται περίπου στο 85%, με τα παιδιά να επιστρέφουν αρκετά προετοιμασμένα κι ενημερωμένα για τα μέτρα προφύλαξης, ενώ στο 5ο περίπου είκοσι είναι αυτοί που δεν παρακολουθούν τα μαθήματα.

Στη Σούρπη, τον Πτελεό και την Ευξεινούπολη, η προσέλευση των μαθητών είναι πολύ μεγάλη. Σχεδόν σε κανονικά επίπεδα, όπως άλλες εποχές, μας επισημάνθηκε.
Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι δάσκαλοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, μας εξήραν τη σωστή συμπεριφορά των μικρών μαθητών αλλά και τη μεγάλη διάθεσή τους να επιστρέψουν στο σχολείο.  «Τους έλειψε το σχολείο, τους έλειψαν οι φίλοι τους, τα παιδιά είχαν μεγάλη θέληση να αρχίσουν πάλι τα μαθήματα και γύρισαν ευχαριστημένα, χαρούμενα» ήταν η κοινή συνισταμένη των απαντήσεων που λάβαμε στην ερώτηση σχετικά με την προσέλευση και την προσαρμογή των μαθητών. Τα μαθήματα στα Δημοτικά είναι μέχρι τις 26 του μηνός.

Όσον αφορά στα Γυμνάσια, που άνοιξαν στις 18 Μαΐου και τελειώνουν την ερχόμενη Παρασκευή, στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού η προσέλευση τώρα είναι περίπου στο 50% και πηγαίνει κλιμακωτά: σχεδόν όλα τα παιδιά της Α’ τάξης παρακολουθούν τα μαθήματα, λιγότερα της Β’ και ελάχιστα της τελευταίας τάξης. Στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού πάντως, ξεκίνησε με το 80% των μαθητών και τώρα έπεσε στο 70%. «Έχουμε μια φυσιολογική μείωση αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε στην πρώτη σειρά των σχολείων στη Μαγνησία αναφορικά με τα παιδιά που επέστρεψαν στα μαθήματά  τους» τονίστηκε σχετικά. Τέλος, στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης επίσης η προσέλευση είναι πολύ ικανοποιητική αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που εξ αρχής δεν γύρισαν στις σχολικές τους υποχρεώσεις.


Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για εξαίρεση των σχολικών κυλικείων Μαγνησίας από την καταβολή α’ δόσης ενοικίου

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για εξαίρεση των σχολικών κυλικείων Μαγνησίας από την καταβολή α’ δόσης ενοικίου

Στο πλευρό  των ιδιοκτητών μισθωτών σχολικών κυλικείων του Νομού Μαγνησίας στέκεται ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…
Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία

Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία

Ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία: Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν μετά την…
Κλειστά κι αύριο Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού

Κλειστά κι αύριο Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού κι αύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ύστερα από σχετική…