• 9 Ιουνίου, 2020

Μέτρα για χαμηλότερα τέλη από τον ΟΛΒ και έργα από τη Δημοτική Αρχή ζητούν οι επαγγελματίες καφεστίασης των παραλιακών καταστημάτων Αλμυρού

Μέτρα για χαμηλότερα τέλη από τον ΟΛΒ και έργα από τη Δημοτική Αρχή ζητούν οι επαγγελματίες καφεστίασης των παραλιακών καταστημάτων Αλμυρού

Αιτούνται την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και την ελάφρυνση ενοικίων Μαρτίου-Απριλίου

Δύσκολο καλοκαίρι για πολλούς επαγγελματίες θα είναι αυτό του 2020. Αναγνώστες μας που διατηρούν καταστήματα καφεστίασης σε παραλιακά σημεία του Αλμυρού επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας την προβολή θεμάτων που τους απασχολούν.

Η ΚΥΑ ορίζει τις αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα σε ομπρελοκαθίσματα και τραπεζάκια έτσι ώστε μειώνεται δραματικά ο αριθμός των πελατών που μπορούν να υποδεχτούν στα καταστήματά τους. Παράλληλα, παραμένουν οι ίδιες χρεώσεις από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου στα τέλη που υποβάλλουν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τους μήνες του lockdown οι επαγγελματίες που μισθώνουν παραλιακά δημοτικά καταστήματα, χρεώθηκαν κανονικά τους μήνες ενοικίασης, όπως και τα τέλη που τους βαραίνουν.

Όλα αυτά δημιουργούν μια ασφυκτική οικονομική κατάσταση, η οποία τους δυσκολεύει να ετοιμαστούν για τη σεζόν και να επιβιώσουν με τα νέα μέτρα.

Τέλος, για να συνοψίσουμε τα αιτήματα των επαγγελματιών:

  1. Ζητούν μείωση ή και διαγραφή των ενοικίων για τους μήνες τις σεζόν που υποχρεώθηκαν να είναι κλειστοί από το Δήμο Αλμυρού.
  2. Ζητούν παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στον ΟΛΒ, ώστε να μειωθούν τα τέλη της υπόλοιπης σεζόν και να διαγραφούν αυτά των μηνών του lockdown (πραγματοποιήθηκε συνάντηση καταστηματαρχών της Αμαλιάπολης με τον Δήμαρχο Αλμυρού και αναμένουμε νεότερα).
  3. Με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών-πελατών, ζητούν να επιταχυνθούν οι εργασίες στις παραλίες του Δήμου Αλμυρού.