• 5 Μαΐου, 2020

Το Rally Αλμυρός στην… καραντίνα

Το Rally Αλμυρός στην… καραντίνα

Κανονικά την στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο… δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο. Θα διαβάζατε κάτι τελείως διαφορετικό. Θα διαβάζατε για ωράρια, συμμετοχές και ίσως να αγανακτούσατε και λίγο για τις ώρες που θα ήταν κλειστός ο δρόμος.

 

Άλλα όλα τα προαναφερθέντα ορίζονται από την πρώτη λέξη του άρθρου. Την λέξη κανονικά. Γιατί κανονικά δεν θα ήμασταν έγκλειστοι για ένα μήνα ούτε θα είχαν ανασταλεί όλες σχεδόν οι εμπορικές και όλες ανεξαιρέτως αθλητικές δραστηριότητες.

 

Στα δικά μας τώρα το 5ο Rally Αλμυρός 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Προσμετρούσε σε δύο κύπελλα όντας ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε βόρεια και νότια Ελλάδα και προστέθηκε μέσα και το ενιαίο του Skoda Fabia που αποτελεί ίσως το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάπου στην πορεία προστέθηκε και η ιστορία αυτού με τον αγώνα να εντάσσεται και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστορικών αυτοκινήτων και στο αντίστοιχο κύπελλο ασφάλτου.

 

Από νωρίς η προώθηση του αγώνα έδειχνε ότι το 5ο Rally Αλμυρός 2020 θα συνέχιζε την ανοδική του πορεία που ξεκίνησε το 2016. Διατηρώντας την διαδρομή ίδια με αυτή του 2019 (για τελευταία χρονιά ίσως;) τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το YouTube είχαν πάρει φωτιά αφού τα incars έδινα και έπαιρναν με τους αγωνιζόμενους να προετοιμάζονται για ένα πολύ δυνατό αγώνα με συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες και ανταγωνισμό σε όλες τις κλάσεις.

 

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέραμε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ είκοσι και πλέον πληρώματα είχαν ήδη δηλώσει την πρόθεση τους να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα ενώ κάτοικοι των χωριών έμπειροι πλέον είχαν ήδη εντοπίσει αυτοκίνητα που περνούσαν τις τρεις ειδικές του αγώνα ελέγχοντας την.

 

Σε επίπεδο χορηγών οι συνομιλίες ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο ενώ οι συνομιλίες με τη νέα δημοτική αρχή δεν θα μπορούσαν να έχουν πάει καλύτερα με τα τυπικά να απομένουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

 

Όλα αυτά πάγωσαν στα μέσα Μαρτίου. Η πανδημία έκανε έντονη την εμφάνιση της στην υφήλιο (ακόμα την κάνει εδώ που τα λέμε και τα γράφουμε) με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να αποφασίσει το πάγωμα των αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 31 Μαΐου 2020.

 

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε το κλείσιμο σχεδόν όλων των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία αναμφίβολα να συμβάλλει (και) στην αμφιβολία για το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα.

 

Και τώρα τι;

Το πιο εύκολο θα ήταν η οργανωτική επιτροπή του αγώνα να πει ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί για το 2020. Η εξεύρεση χορηγών ήταν ούτως ή άλλως μία δύσκολη άσκηση και πριν το shut down της αγοράς τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για την οργανωτική επιτροπή του εκάστοτε αγώνα.

 

Το γεγονός πως το τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος αναβλήθηκαν 10 αγώνες περίπου μας κάνει να μην ζηλεύουμε καθόλου όσους κληθούν να τους χωρέσουν σε ένα τετράμηνο ουσιαστικά αφού τον Ιούνιο δεν πιστεύω πως θα γίνουν αγώνες (σίγουρα όσοι είχαν προγραμματιστεί) ενώ το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος ίσως γίνουν κάποιοι αγώνες αλλά ήδη τον Ιούλιο υπάρχει προγραμματισμός. Οπότε τι μας μένει;

 

Οπότε τι μέλλει γενέσθαι για το 5ο Rally Αλμυρός 2020;

 

Το ενδιαφέρον των αγωνιζομένων παραμένει υψηλό για τον αγώνα κάτι που από μόνο του είναι μία πηγή αισιοδοξίας. Οι βασικοί χορηγοί του αγώνα όπως είναι λογικό έχουν παγώσει κάθε συζήτηση τουλάχιστον μέχρι να ξανα-ξεκινήσει η αγορά να κινείται χωρίς να αποκλείουν τίποτα. Το ίδιο και η δημοτική αρχή. Άλλωστε τα στατιστικά πληρότητας τις ημέρες του αγώνα στον δήμο Αλμυρού αν μη τι άλλο δείχνουν πως η διεξαγωγή του θα δώσει μία τόνωση στην αγορά που θα είναι ευεργετική.

 

Φυσικά το πότε είναι το μεγάλο ερώτημα καθώς η ΟΜΑΕ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το πρόγραμμα αγώνων, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν ο ιός θα επανέλθει το φθινόπωρο και πάντα έχοντας ως δεδομένο πως δεν θα υπάρξουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες στην πορεία.

 

Σε κάθε περίπτωση το 5ο Rally Αλμυρός 2020 δεν έχει ακυρωθεί. Το αντίθετο μάλιστα με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα να παραμένει ενεργή. Άλλωστε όπως είπε και ένας αγωνιζόμενος ‘’Αν ο αγώνας ήταν 6 Ιουνίου τώρα θα γράφαμε ειδικές’’.

 

Γιάννης Μόσχος


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…