• 3 Μαρτίου, 2020

Χειροθεσία Αναγνώστου στον Αλμυρό

Χειροθεσία Αναγνώστου στον Αλμυρό

Το πρωί της Κυριακής 1ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρέστη συμπροσευχόμενος, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, στο τέλος της οποίας τέλεσε τη χειροθεσία εις Αναγνώστη του δευτεροετούς φοιτητού του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παναγιώτου Κολέτα, κατηχητού του Ναού, στον οποίο επί χρόνια διακονεί συστηματικά.Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θεσμό των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Ιερέα ή τον Επίσκοπο στις Λειτουργικές ακολουθίες, ενώ μίλησε και για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται στους Αναγνώστες, στην Τοπική μας Εκκλησία, υπό την ευθύνη του εκάστοτε Αρχιδιακόνου.
Όπως τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, «αυτά τα παιδιά έχουν αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία μας, αρέσκονται να διακονούν στο Άγιο Βήμα, ακολουθούν πνευματική ζωή, υπό την καθοδήγηση του Πνευματικού τους και, με την έγκριση των γονέων τους, συγκροτούν μια ομάδα, που έχει πολλές ευκαιρίες πνευματικής οικοδομής, και άλλων εκδηλώσεων, που σφυρηλατούν την μεταξύ τους ενότητα».
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, γιατί «σ’ αυτήν την εκκοσμικευμένη εποχή διακρίνονται νέα παιδιά, που ομοιάζουν με τους Τρεις Παίδες, που ρίχτηκαν στο καμίνι, αλλά δεν κάηκαν. Έχουν αγνότητα και καθαρότητα. Είναι δώρο Θεού στην κοινωνία μας, είναι η ελπίδα μας για το μέλλον, αυτοί στους οποίους βασιζόμαστε, για να συνεχίσουν το έργο της Εκκλησίας μας στην σύγχρονη εποχή». Τέλος, ευχήθηκε στον νέο Αναγνώστη ο Θεός να του δώσει δύναμη, για να φέρει εις πέρας ό,τι κι αν ακολουθήσει στη ζωή του.

 


Σχετικά Άρθρα

Σύστημα κλιματισμού στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύστημα κλιματισμού στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύστημα κλιματισμού αποκτά ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης…
Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιγνατίου

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιγνατίου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ  κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΑΣΧΑ 2023 Αγαπητοί μου…
Πανηγυρίζει το δισυπόστατο εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνος στον Αλμυρό

Πανηγυρίζει το δισυπόστατο εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνος στον Αλμυρό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος…