Χοροί, τραγούδια και κέφι στον χορό των Μικρασιατών

Χοροί, τραγούδια και κέφι στον χορό των Μικρασιατών

Στην κατάμεστη ταβέρνα «Ούτα» στον Αλμυρό, έκοψαν την πίτα τους τα μέλη του Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, εν μέσω πολύωρου γλεντιού.

Οι μικρασιάτες χόρεψαν σε μικρασιάτικους, νησιώτικους σκοπούς, άκουσαν τραγούδια για τις αλησμόνητες πατρίδες μας και τραγούδια «του ξεριζωμού και της ξενιτιάς».

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε και παρουσίασε την εκδήλωση. Η χορωδία του συλλόγου με τη μαέστρο της Μαριάννα Σαμαρτζή, μας χάρισαν τέσσερα τραγούδια της Ιωνίας, ενώ ακολούθησε το νεοσύστατο χορευτικό τμήμα του συνόλου, με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Χουσιάδα, το οποίο παρουσίασε τους χορούς: καρσιλαμά Αρτάκης – Κυζίκου Μ.Ασίας, «τέσσερα μάτια, δυό καρδιές», «τα μελιωτάκια», τον αγαπημένο συρτόμπαλο από το Μελί Ερυθραίας, τον μικρασιάτικο αντικρυστό «κανελόριζα» τραγούδι με προέλευση από την επαρχία Λυδίας, ορχηστρικό-καρσιλαμά και χασαποσέρβικο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Γιάννης Τέας, περιφερειακός σύμβουλος, ο οποίος εκπροσώπησε στην εκδήλωση τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη κα Κολυνδρίνη και ο κ. Δημήτρης Τσούτσας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χρήστος Καραζούπης, πρόεδρος της «εν δράσει», δώρισε στο Σύλλογο την πρώτη παραδοσιακή φορεσιά, την οποία και παρουσίασαν στην εκδήλωση.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με τον Τάσο Θάνο, τον Κώστα Τσαμαντάνη και την ορχήστρα του, να δέχονται ακούραστα τις παραγγελιές μας. Και του χρόνου!


Σχετικά Άρθρα

Πιστοί στην παράδοση οι Μικρασιάτες / φωτογραφίες

Πιστοί στην παράδοση οι Μικρασιάτες / φωτογραφίες

Πιστοί για ακόμη μία χρονιά στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει εδώ κι αρκετά χρόνια, οι Μικρασιάτες…
Το Σάββατο 11/2 κόβουν την πίτα τους οι Μικρασιάτες Αλμυρού

Το Σάββατο 11/2 κόβουν την πίτα τους οι Μικρασιάτες Αλμυρού

Το Σάββατο `11 Φεβρουαρίου στις 21:00 στην ταβέρνα “Σκούρας” θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του…
Η Συμβολή των Μικρασιατών στην επανάσταση του 1821

Η Συμβολή των Μικρασιατών στην επανάσταση του 1821

Γράφει ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΖΙΓΓΙΡΙΔΗΣ BEng MSc AMIEE MILT Πρόεδρος Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου Αλμυρού Ιδρυτικό μέλος Πανελλήνιας…