Άδειες σχολικές τάξεις λόγω γρίπης

Άδειες σχολικές τάξεις λόγω γρίπης

έκδοση 8-2-2020

Η εποχική γρίπη αυτή την περίοδο είναι σε έξαρση και «χτύπησε» αρκετά σχολεία του Αλμυρού την εβδομάδα που μας πέρασε. Είναι χαρακτηριστικό γεγονός πως το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού έκλεισε για τέσσερις ημέρες, ενώ σε ορισμένα σχολεία απουσιάζουν δεκάδες μαθητές.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, το 5ο Νηπιαγωγείο παρέμεινε κλειστό για τέσσερις ημέρες, από την Τρίτη 3 έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα διασπορά των ιώσεων και να επιτευχθεί η γρήγορη ανάρρωση των παιδιών που νοσούν.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει στο φύλλο του προηγούμενου Σαββάτου, επικοινωνήσαμε εκ νέου με τους διευθυντές των σχολείων για να ενημερωθούμε σχετικά με τις απουσίες λόγω της έξαρσης της γρίπης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, την Τρίτη απουσίασαν 25 από τα 180 παιδιά καθώς και μία δασκάλα που είναι σε πενθήμερη άδεια. Ο αριθμός είναι ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε πολλές σχολικές μονάδες λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης. Ο Διευθυντής και οι δάσκαλοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα γρίπης.

Στο 1ο Δημοτικό Αλμυρού, απουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες 30-35 παιδιά, από τα συνολικά 103, άρα περίπου το 30% των μαθητών, ενώ στο 4ο Δημοτικό Αλμυρού σημειώθηκε αύξηση των απουσιών στις μικρότερες τάξεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διευθύντριας της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, λείπουν τα 2/3 των μαθητών της πρώτης τάξης κι αρκετά παιδιά στη δευτέρα. Στα νηπιαγωγεία, οι απουσίες είναι περισσότερες, ενώ πολλοί είναι οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά προληπτικά για να μην κολλήσουν. Τέλος, να αναφέρουμε πως στις οδηγίες που συμπεριλαμβάνονται στην εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία, είναι κι αυτές για πρόληψη κι αντιμετώπιση του κορωνοϊού!


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ (για γεωργούς ευρύτερης περιοχής Αλμυρού)

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ (για γεωργούς ευρύτερης περιοχής Αλμυρού)

Ο ΕΛΓΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους που το φυτικό κεφάλαιο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων ζημιώθηκε από τον…
Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφαλείας ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δίκτυο αρμοδιότητάς…