• 5 Φεβρουαρίου, 2020

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη τμημάτων της Β’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στην Αθήνα στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2020.

Τη διοργάνωση της εκδρομής ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο Art Of Travel ύστερα από επιλογή ανάμεσα σε διάφορες  προσφορές. Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Τόσο η διαμονή των μαθητών στο ξενοδοχείο, όσο και οι μετακινήσεις τους δεν παρουσίασαν προβλήματα και για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες στην εκδρομή ευχαριστούν θερμά την κ. Μίνα Τελκή από το ταξιδιωτικό γραφείο για την άψογη συνεργασία.

Συμμετείχαν 34 μαθητές, η αρχηγός της εκδρομής κ. Τσούγκρα Μαρία (Τομεάρχης Υγείας & Οικονομίας) και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί: η κ. Μάντζιου Ασπασία (Καθηγήτρια Βρεφονηπιοκομίας) και η κ. Παπακυριαζή Λαμπρινή (Καθηγήτρια Πληροφορικής). Την πρώτη ημέρα, οι μαθητές ακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την περιήγηση στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κατόπιν περιηγήθηκαν στις περιοχές του Θησείου, τη Στοά Αττάλου, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Φετιχέ Τζαμί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Hairspray» στο θέατρο «Ακροπόλ». Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης όπου εντυπωσιάστηκαν τόσο από την αρχιτεκτονική του όσο και από τα εκθέματα και παρακολούθησαν βίντεο για την ιστορία και την κεφαλαιώδη σημασία του. Διαπίστωσαν ότι πράγματι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από ένα παγκόσμιο μουσείο του 21ου αιώνα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Κιβωτό του Κόσμου, όπου παρέδωσαν χρηματική επιταγή και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της. Εκεί οι μαθητές χάρισαν στα παιδιά της Κιβωτού χειροποίητα αναμνηστικά δώρα φτιαγμένα από το τμήμα Βρεφονηπιοκομίας. Εν κατακλείδι, η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένη, αφενός γιατί πραγματώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, και ψυχαγωγικοί στόχοι για τους οποίους αρχικά σχεδιάστηκε και αφετέρου γιατί οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα της εκδρομής.


Σχετικά Άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών και μαθητριών της…
Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, επισκέφθηκαν…
Πύρασος-Ακρόπολη σε εικόνες

Πύρασος-Ακρόπολη σε εικόνες

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αγώνα του Πυράσου κόντρα στην Ακρόπολη Σέσκλου.