• 31 Ιανουαρίου, 2020

Ενημέρωση στη μαθητεία του ΕΠΑΛ Αλμυρού

Ενημέρωση στη μαθητεία του ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στο ΕΠΑΛ Αλμυρού πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητευόμενους της Δ΄ φάσης μαθητείας σχολικού έτους 2019-20. Η εκδήλωση είχε θέμα «Ανάλυση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων εργαζομένων και εργοδοτών».

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Ηλίας Καλλές, Διευθυντής προσωπικού του εργοστασίου Βόλου της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Την εκδήλωση προλόγισε ο Δ/ντης του ΕΠΑΛ Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού της μαθητείας και ειδικότερα σε αυτήν που πραγματοποιείται στο ΕΠΑΛ Αλμυρού λόγω του αριθμού των μαθητευομένων αλλά και της μετέπειτα επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

Στη συνέχεια ο κος Καλλές αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα των εργοδοτών. Μεταξύ άλλων ανέλυσε την υποχρέωσή τους για παροχή εργασίας στην ειδικότητα για την οποία προσελήφθη ο εργαζόμενος, την καταβολή μισθού, την παροχή πρόνοιας, την έκδοση πιστοποιητικού εργασίας, προϋπηρεσίας ή υπηρεσίας και την παροχή μέσων ατομικής προστασίας. Σχετικά με τις προσλήψεις και τις απολύσεις ανέφερε την ύπαρξη πλέον των ατομικών συμβάσεων εργασίας και το καθεστώς των απολύσεων σε ότι αφορά στα δικαιώματα που έχει και ο εργοδότης αλλά και ο εργαζόμενος.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους, οφείλουν να  επιδεικνύουν ευσυνειδησία, προθυμία κι επιμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να τηρούν τους όρους που επιβάλλει η υγιεινή και η ασφάλεια της εταιρίας, να έχουν έγγραφη άδεια της εταιρίας για να απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο σε άλλα πρόσωπα, να μην απουσιάζουν αυθαίρετα από τα καθήκοντά τους και να δικαιολογούν τη μη έγκαιρη προσέλευσή τους ή την πρόωρη αποχώρησή τους από την εργασία τους.
Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους μαθητευόμενους σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και τη διαφορά τους από τις κλαδικές, τα εργατικά ατυχήματα, τα θέματα υγείας  και τις άδειες που δικαιούνται ενώ ζήτησαν διευκρινήσεις για το θέμα των απολύσεων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος, ο διευθυντής του Ε.Κ. Αλμυρού κος Αγγελόπουλος Απόστολος, ο υπεύθυνος μαθητείας κος Μαγκλάρας Αθανάσιος και οι  διδάσκοντες  εκπαιδευτικοί της μαθητείας Βαλαμούτης Κωνσταντίνος, Γλυκού Άννα, Σακομήτρος Παναγιώτης, Σαλάτα Ελένη και Χατζηχαραλάμπους Ζωή.

 


Σχετικά Άρθρα

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ τσίκνισαν και το χάρηκαν! Εικόνες-ανακοίνωση διευθυντή

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ τσίκνισαν και το χάρηκαν! Εικόνες-ανακοίνωση διευθυντή

Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη …και με το παραπάνω στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού. Όπως μπορείτε να δείτε στις…
Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενεργειακή απόδοση του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενεργειακή απόδοση του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

H Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποφάσισε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Ενίσχυση…
Ζ. Μακρή: «Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό, προσθήκες τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Αλμυρού, Βελεστίνου»

Ζ. Μακρή: «Ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό, προσθήκες τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Αλμυρού, Βελεστίνου»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή ανακοινώνει την ίδρυση σχολικών μονάδων Επαγγελματικών Λυκείων…