• 5 Μαρτίου, 2024

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενεργειακή απόδοση του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενεργειακή απόδοση του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

H Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποφάσισε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ Αλμυρού» στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θεσσαλία 2021-2027, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων (μεταφερόμενα έργα)». Πρόκειται για έργο 1.700.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος – Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής κ. Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης εισηγούμενος το θέμα έθεσε υπόψη στα μέλη της Επιτροπής την εισήγηση της Δ/νσης Προγραμματισμού Οργάνωσης, Πληροφορικής, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Θεσσαλία 2021-2027» με την Πρόσκληση «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων (μεταφερόμενα έργα)» καλεί μεταξύ άλλων τον Δήμο Αλμυρού να υποβάλλει πρόταση που αφορά αποκλειστικά σε πράξεις οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά και εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και που διαχειριστικοί λόγοι υπαγορεύουν τη μεταφορά τους από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 για συνέχιση και ολοκλήρωση τους στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία» 2021-2027, με πλήρη τήρηση των απαιτήσεων της Περιόδου 2021-2027.

Η δράση αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων της Θεσσαλίας συμπεριλαμβανομένης δυνητικά ενσωμάτωσης ΑΠΕ και συνεχίζει την αντίστοιχη δράση του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 στο πλαίσιο της οποίας πολλά δημόσια κτίρια αναβαθμίστηκαν ενεργειακά. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων σύμφωνα με τον Κ.Εν.Α.Κ.. Προκειμένου ο Δήμος μας να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 1.700.000,00 ευρώ, της πράξης με τίτλο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ Αλμυρού» στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θεσσαλία 2021-2027, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων (μεταφερόμενα έργα)» προτείνεται η έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θεσσαλία 2021-2027 και η αποδοχή των όρων πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων (μεταφερόμενα έργα)».


Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Αίτημα για περισσότερα δρομολόγια απορριμματοφόρου στον Άγιο Δημήτριο

Αίτημα για περισσότερα δρομολόγια απορριμματοφόρου στον Άγιο Δημήτριο

Κάτοικος της περιοχής του Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου μάς έστειλε αυτή τη φωτογραφία αναφέροντας πως το απορριμματοφόρο…
Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού ο μηχανισμός (ράμπα) που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα…