• 8 Δεκεμβρίου, 2019

Στο πρώτο σκαλοπάτι η Ελλάδα με τον Αντώνη Λεωνίδα στο Παγκόσμιο Kyokushin IKO Nakamura στην Ιαπωνία

Στο πρώτο σκαλοπάτι η Ελλάδα με τον Αντώνη Λεωνίδα στο Παγκόσμιο Kyokushin IKO Nakamura στην Ιαπωνία

Στους αγώνες koumite fight πλήρους επαφής πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα ο Αλμυριώτης δάσκαλος των «Μαχητών» Αλμυρού και Νέας Αγχιάλου αλλά και Branch  Chief της IKO Nakamura Hellas sensei Λεωνίδας Αντώνης.

Η ελληνική αποστολή της IKO NAKAMURA HELLAS συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα   International Friendship Kyokushin Karate Championships το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2019 στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας στο κλειστό στάδιο Maishima Arena.

Ο sensei Λεωνίδας δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε τέτοιου είδους αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας καθώς έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, τη μία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «The 9th World Open Karate Tournament» στο Τόκιο της Ιαπωνίας  το 2007 και την άλλη πάλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «31th Point & K.O. Karate Tournament» το 2016  στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Αυτή ήταν η τρίτη του συμμετοχή σε αγώνες στην Ιαπωνία.

Ο ίδιος τόνισε για την εμπειρία και τη μεγάλη νίκη του: «Ύστερα από μήνες προετοιμασίας, κούραση σωματική και ψυχολογική, ήρθε η στιγμή της δικαίωσης με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyokushin IKO Nakamura στην Ιαπωνία με συμμετοχή 1000 αθλητών απ’ όλον τον κόσμο και σε όλες τις κατηγορίες. Μετά από τρεις δυνατούς αγώνες, με δύο Ιάπωνες αθλητές και έναν Πολωνό, κατάφερα να πάρω την πρώτη θέση. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους άξιους δασκάλους Τζήρα Αθανάσιο και Δαλαμάγκα Γεώργιο για την πολύ καλή εμφάνιση στο διαγωνισμό των Kata που λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών, δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών όμως η εμφάνιση τους ήταν εξαιρετική. Να συγχαρώ το σώμα διαιτησίας της ελληνικής οργάνωσης η οποία έπαιξε βασικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια. Ως κεντρικοί διαιτητές και κριτές οι Γάλλιος Κωνσταντίνος, Πέτρου Απόστολος, Τζήρας Αθανάσιος, Δαλαμάγκας Γεώργιος. Να ευχαριστήσω τον Sensei Ρομπο Γεώργιο και Ρόμπο Ιωάννη οι οποίοι ήταν δίπλα μου βοηθώντας με ως προπονητές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή μου και η χαρά μεγάλη καθώς ανάμεσα σε τόσο πολύ κόσμο αλλά και στην άλλη άκρη του κόσμου υψώθηκε η ελληνική σημαία. Τη νίκη αυτή την αφιερώνω σε όλους τους μαθητές μου και στην οικογένεια μου».

 

Συγχαίρουμε με τη σειρά μας τον sensei Αντώνη Λεωνίδα… Του ευχόμαστε πολλές ακόμη νίκες, δικές του και των αθλητών του!

 

O Sensei Λεωνίδας Αντώνης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyokushin Karate στην Ιαπωνία


Σχετικά Άρθρα

Dojo Machites: Εξετάσεις μαύρων ζωνών Budokai – Iko Nakamura

Dojo Machites: Εξετάσεις μαύρων ζωνών Budokai – Iko Nakamura

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εξετάσεις μαύρων ζωνών Budokai  στον Αλμυρό . Την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκαν…
Επιτυχίες για τους “Μαχητές” Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα body contact

Επιτυχίες για τους “Μαχητές” Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα body contact

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες του αναγνωρισμένου κλάδου άθλησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού…