• 16 Αυγούστου, 2021

Dojo Machites: Εξετάσεις μαύρων ζωνών Budokai – Iko Nakamura

Dojo Machites: Εξετάσεις μαύρων ζωνών Budokai – Iko Nakamura

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εξετάσεις μαύρων ζωνών Budokai  στον Αλμυρό .

Την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκαν οι Εξετάσεις μαύρων ζωνών 1ου και 2ου Dan  BUDOKAI και IKO NAKAMURA  αντίστοιχα   στην σχολή του Shihan Λεωνίδα Αντώνη Μαχητές στον Αλμυρό .

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου αλλά και της Ιαπωνικής οργάνωσης IKO NAKAMURA με παρόν τους επίσημους εξεταστές της Ομοσπονδίας , τον Shihan Λεωνίδα Αντώνη Τεχνική επιτροπή του κλάδου άθλησης BUDOKAI και BRANCH CHIEF , εκπρόσωπο της Ιαπωνική Οργάνωσης IKO NAKAMURA HELLAS  , τον Shihan Γαλλιό Κων/νο τεχνική επιτροπή του κλάδου άθλησης BUDOKAI και εξεταστή της  οργάνωσης IKO NAKAMURA HELLAS  , τον Shihan Τζήρα Αθάνάσιο εξεταστή του κλάδου άθλησης BUDOKAI και εξεταστή της οργάνωσης  IKO NAKAMURA HELLAS  , τον Sensei Δαλαμάγκα Γεώργιο εξεταστή του κλάδου άθλησης BUDOKAI και εξεταστή της οργάνωσης IKO NAKAMURA HELLAS  .

Οι εξεταζόμενοι αθλητές ήταν :

Από τη Σχολή του Αλμυρού με δάσκαλο τον Shihan Λεωνίδα Αντώνη  οι :

Παπαγιάννη Αγγελική 2ο DAN .

Αθανασίου Δημήτριος 1ο DAN

Μηλιώνη Ευτυχία  1ο  DAN

Γκρίνια Γεωργία Μαρία 1ο DAN

Από τη σχολή της Λάρισας με δασκάλους τον Shihan Τζήρα Αθανάσιο και Sensei Δαλαμάγκα Γεώργιο οι:

Ζαχαρούλης Δημήτριος 1ο  DAN

Τσίπας Απόστολος  1ο  DAN

Μπένης Ιωάννης 1ο  DAN

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αθλητές λόγο της πανδημίας του κορονοιού  ολοκλήρωσαν με επιτυχία την σκληρή προετοιμασία και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν δουλεύεις και έχεις βάλει στόχους .

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 5 στάδια . Το πρώτο στάδιο της εξέτασης είναι τα Kihon και Ido Geiko δηλαδή  συνδυασμοί τεχνικών αυτοάμυνας όπου ο κάθε αθλητής οφείλει να τις εκτελέσει σωστά με σωστή τεχνική , ισορροπία , και μαχητικό πνεύμα .

Το δεύτερο στάδιο είναι οι ρίψεις Nage Ne Waza όπου ο κάθε αθλητής θα πρέπει να ρίχνει τον αντίπαλο κάτω με διάφορες τεχνικές Jiu Jitsu αλλά και να τον ακινητοποιεί στο έδαφος .  

Το τρίτο στάδιο είναι τα Κάτα δηλαδή τεχνικές με υποτιθέμενους αντιπάλους όπου ο κάθε αθλητής οφείλει να το εκτελέσει μόνος του με ακρίβεια , τεχνική , ισορροπία και δύναμη .  

Το τέταρτο στάδιο είναι τα σπασίματα ξύλων η αλλιώς Tameshiwari  όπου ο κάθε αθλητής θα πρέπει να σπάσει μια σανίδα από ξύλο με διάφορα μέρη του χεριού πχ, με γροθιά  (Seiken Tsuki)  , με το χέρι σαν  μαχαίρι  (Shuto Sakotsu Uchi)  , με τον αγκώνα  (Oroshi Hiji Ate) . Για το δεύτερο Dan θα πρέπει να σπάσει 2 ξύλα όπως και έκανε η αθλήτριά μας Παπαγιάννη Αγγελική καθώς οι απαιτήσεις είναι πιο μεγάλες .

Το πέμπτο στάδιο είναι τα Kumite δηλαδή οι αγώνες όπου οι αθλητές αγωνίζονται σε αγώνες Kyokushinkai και θα πρέπει να ολοκληρώσουν επιτυχώς και αυτή τη δοκιμασία όπου ίσως είναι η πιο κουραστική και δύσκολή από όλες . 

Όλοι οι αθλητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία την διαδικασία των εξετάσεων και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν από την ΕΦΕΟΖΖ σε μια εβδομάδα .

Ο Shihan Λεωνίδας Αντώνης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για αυτόν τον άθλο που πέτυχαν , τους είπε πως ο ίδιος νιώθει υπερήφανος για αυτούς αλλά και αυτοί θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για τον εαυτό τους καθώς δεν τα παράτησαν ποτέ και με πολύ δουλειά , αφοσίωση ,επιμονή και υπομονή έδειξαν πως έχουν μάθει πολύ καλά τις αρχές που προσφέρει το dojo  και έφτασαν εκεί που τους αξίζει . Τόνισε πως το BUDOKAI πλέον χρήζει ως επίσημο άθλημα αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πως οι αθλητές μας θα έχουν την δυνατότητα να μοριοδοτούναι στα επίσημα πρωταθλήματα . Έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς που είναι δίπλα στα παιδιά τόσα χρόνια και τα στηρίζουν, και τους συμβούλεψε να συνεχίζουν να τα στηρίζουν και στο μέλλον κ να είναι συνέχεια δίπλα τους . Ευχαρίστησε θερμά κ τους υπόλοιπους δασκάλους όπου η συνεργασία τους ήταν άψογη και  η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη .

Ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού , ραντεβού τον Σεπτέμβριο . OSU.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…