• 30 Σεπτεμβρίου, 2019

Στέργιος Σιούτης – Ένας Αλμυριώτης αθλητής στον Μαραθώνιο του Κέιπ Τάουν στην Αφρική

Στέργιος Σιούτης – Ένας Αλμυριώτης αθλητής στον Μαραθώνιο του Κέιπ Τάουν στην Αφρική

Ο αθλητής Στέργιος Σιούτης, μέλος του αθλητικού σωματείου Τυφλών «ΟΜΗΡΟΣ» ο οποίος κατάγεται από το Νεοχωράκι Αλμυρού, έχει συμμετάσχει σε δύο Βαλκανικά, έξι Πανευρωπαϊκά, τρία Παγκόσμια και στους Παρολυμπιακούς αγώνες του 2004 στο Μαραθώνιο. Έχοντας τρέξει Μαραθώνιο στις ΗΠΑ( Βοστώνη, Νέα Υόρκη), Αυστραλία(Σύδνεϋ), Ασία(Ιαπωνία) και σε πόλεις της Ευρώπης, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα για να τρέξει και στην πέμπτη Ήπειρο συμμετέχοντας στο Μαραθώνιο του Κέιπ Τάουν στην Αφρική στις 15/9/2019.

 Όπως στη Βοστώνη και στο Σύδνεϋ, έτσι και στο Κέιπ Τάουν συνδύασε τη συμμετοχή αυτή με άλλες δράσεις με την ομογένεια όπως η ομιλίες στους ομογενείς. Σε αυτές τις ομιλίες αναφέρθηκε στη δυνατότητα των ατόμων με αναπηρία να πετυχαίνουν σε πολλούς τομείς όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις από την πολιτεία και την κοινωνία, στην αξία του εθελοντισμού.

Παράδειγμα εθελοντή αποτελεί ο συνοδός του Βασίλης Πιπέρης ο οποίος τον συνόδεψε στο ταξίδι. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο ομιλητής στην αναγκαιότητα διατήρησης των διαχρονικών αξιών του ελληνισμού(γλώσσα, θρησκεία, έθιμα, αλληλεγγύη). Τέλος ο κύριος Σιούτης θέλει να ευχαριστήσει για τη θερμή φιλοξενία το σεβασμιότατο μητροπολίτη Καλής Ελπίδος και  Κέιπ Τάουν κύριο κύριο Σέργιο, τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Κέιπ Τάουν κύριο  Φώτη Σούσαλη και τους ομογενείς καθώς και την πρόξενο της Ελλάδος στο Κέιπ Τάουν και από την Ελλάδα το φίλο του Δημήτρη Νικόλσκι, τον προπονητή του Γιώργο Δούση, τους συνοδούς που τρέχουν μαζί του σε αγώνες και προπονήσεις, τους συναδέλφους και την προϊσταμένη του από τη Διεύθυνση Πολιτικών ΑμεΑ, την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη για τη στήριξή τους. Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει το Αμερικανικό ίδρυμα “Challenged Athletes Foundation” για την κάλυψη των  αεροπορικών εισιτηρίων και τους γυμναστές του δημοτικού γυμναστηρίου Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής στην οδό Ηρακλείου και του γυμναστηρίου “Golden Gym” στην οδό Παναγούλη.