• 31 Μαΐου, 2019

Στον πιλοτικό δείκτη αποτελεσματικότητας το ΚΕΦΙΜ συγκαταλέγει τον Αλμυρό στην 10η θέση των μεικτών Δήμων για την υλοποίηση επενδύσεων

Στον πιλοτικό δείκτη αποτελεσματικότητας το ΚΕΦΙΜ συγκαταλέγει τον Αλμυρό στην 10η θέση των μεικτών Δήμων για την υλοποίηση επενδύσεων

Τον Πιλοτικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας των δήμων, που συνέταξε για πρώτη φορά εφέτος, με βάση τις επιδόσεις σε συγκεκριμένα βασικά πεδία, ανακοίνωσε Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) «Μάρκος Δραγούμης», στο οποίο την πρωτιά καταλαμβάνουν οι δήμοι Μετσόβου Ιωαννίνων, Αριστοτέλη Χαλκιδικής και Καλαβρύτων Αχαΐας. (Ολόκληρη την μελέτη μπορείτε να τη βρείτε στο παρακάτω λινκ: https://www.kefim.org/wp-content/uploads/2019/01/DHMOI_final_FAQ.pdf)

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων που συνέταξε πιλοτικά και παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος το ΚΕΦίΜ «Μάρκος Δραγούμης» αξιολογεί τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και Λογοδοσία, και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Ο Δείκτης συντάχθηκε βάσει του αντίστοιχου λιθουανικού (Lithuanian Municipal Performance Index) ο οποίος δημοσιεύεται σε ετήσια βάση από το Lithuanian Free Market Institute και αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για την αποτελεσματικότητα των δημοτικών αρχών στη χώρα.

Στόχος του Δείκτη είναι ο εντοπισμός των βέλτιστων πρακτικών και η ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων εκείνων των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σ’ αυτές πόρους εν μέσω των αυστηρών γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

Βαθμοί επιβράβευσης για τον Αλμυρό:

Με υψηλότερη βαθμολογία επιβραβεύονται οι δήμοι που αφιέρωσαν μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών τους δαπανών για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές, δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα κλπ. Οι δέκα μεικτοί δήμοι (με βουνό και θάλασσα) με τις καλύτερες σχετικές επιδόσεις είναι οι εξής, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Αλμυρός στην 10η θέση: