• 2 Οκτωβρίου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Χιούμορ, προς το παρόν
Το χιούμορ των Ελλήνων κυρία μου, δεν παίζεται. Και στις πιο δύσκολες στιγμές, το επιστρατεύουμε και έτσι περνάμε από αυτές λίγο πιο εύκολα. Φίλη μου τροφαντούλα δημοσίευσε στο facebook την εξής ατάκα «Το καλοκαίρι στην παραλία μας λέγατε χοντρούς… Τώρα με τον τυφώνα;». Δεν μπόρεσα παρά να ξεκαρδιστώ με τον αυτοσαρκασμό της.
Ελπίζω μόνο να μείνουμε με το γέλιο και όχι με ζημιές στις παραλίες μας και στα νοικοκυριά μας. Ο αντικυκλώνας Ζορμπάς, αναμένεται να σηκώσει 11 μέτρα κύμα μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, ενώ και στα μέρη μας, έχει εκδοθεί έκτακτη ανακοίνωση για πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων και σφοδρών ανέμων. Οι ιταλοί, συμπληρώνουν με την πιθανότητα, ότι αν βρει ζεστά νερά σε θάλασσα, μπορεί να εξελιχθεί σε τυφώνα.
Ο Θεός να μας βοηθά και ας μην έχει χιούμορ…

ialmyros
Ψηφίστηκε η δημιουργία πλατφόρμας στο διαδίκτυο, για την προβολή του Αλμυρού με τίτλο ialmyros. Άραγε αυτό να είναι το όνομα που πρότεινε η Τουριστική επιτροπή; Δεν ξέρω ποιοι θα αναλάβουν το project των 70.000 ευρώ, αλλά, ταπεινή μου άποψη, ίσως είναι το σημαντικότερο έργο της θητείας Εσερίδη, αν προλάβει να ολοκληρωθεί και αν είναι σε σωστό δρόμο…
Επίσης πιστεύω, ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν επιτροπές και να γίνουν διαβουλεύσεις, που ο μελετητής θα πρέπει να κινήσει… Χρειάζονται εξαιρετικές φωτογραφίες, βίντεο, concept, band name, κείμενα και πολλά ακόμη, που θα πρέπει να σταχυολογηθούν, ανάμεσα σε πολλές προτάσεις και πολλούς επαγγελματίες.

Πανικός στον Αλμυρό λόγω ασαφή τίτλου είδησης (κλικ bait)
Γονείς επικοινωνούν στα γραφεία της εφημερίδας μας να πληροφορηθούν σχετικά με τίτλους που αναφέρουν ότι “Ρομά κατηγορούνται για αρπαγή ανήλικου”. Ο ασαφής τίτλος, δεν παραπέμπει σε ενδοοικογενειακό επεισόδιο και θυμίζει παλαιότερα περιστατικά στον Αλμυρό, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, αρπαγής ανηλίκων.
Ένας τίτλος λοιπόν στάθηκε ικανός να διαδοθεί από στόμα σε στόμα ως fake news ότι Ρομά κλέβουν παιδιά, καθώς πολλοί ιδιαίτερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαβάζουν μόνο τον τίτλο και δεν διαβάζουν το άρθρο πίσω από αυτόν. Κάτι που το αστυνομικό τμήμα Αλμυρού βεβαίως και διαψεύδει.

Οι Επαγγελματικές Ενώσεις των Εκδοτών και Δημοσιογράφων, καταδικάζουν τους τίτλους και γενικότερα το περιεχόμενο που για λίγα κλικ ακόμη εκμεταλλεύονται το ενδιαφέρον και την περιέργεια των αναγνωστών. Μάλιστα οι τολμηρές εικόνες και οι βαρύγδουποι τίτλοι, ονομάζονται στον κόσμο του ίντερνετ ως click bait (δόλωμα για κλικ), ένας τρόπος να αυξήσεις την επισκεψιμότητά σου, ο οποίος όμως θέλει προσοχή, ιδιαίτερα στα αστυνομικά και ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Γενικότερα κυκλοφορούν ειδήσεις “αποκλειστικές”, που γιατί άραγε δεν έχει κανείς άλλος συνάδελφος;

Επίσης σημειώνουμε ότι στο “Λαό του Αλμυρού” και στο e-almyros.gr δεν δημοσιεύουμε τα περιστατικά που αφορούν ενδοοικογενειακές καταστάσεις, γιατί ακριβώς συμμετέχουμε σε δομές που βοηθούν, άρα δεν θα ήταν αντιδεοντολογικό να χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες μας από την εθελοντική μας δράση στην εργασία μας.

Τελικώς, αν κανείς ψάξει πίσω από τον τίτλο, η είδηση αφορά σε καταγγελία 19χρονης μητέρας Ρομά για αρπαγή του μικρού της κοριτσιού από τον πατέρα της η οποία και υπέβαλε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα, κατά του 20χρονου βιολογικού πατέρα και του παππού, ότι κρατούσαν το παιδί και δεν το άφηναν να το πάρει μαζί της.
Οι άντρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού και το Σάββατο οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας – ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.
Οι δύο ρομά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφού η μητέρα ανακάλεσε και ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση.

Προ-εκλογικά
Προς το παρόν οι ομάδες εργασίας των παρατάξεων και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, βρίσκονται σε διερευνητικό στάδιο, ποιοι δηλαδή θα είναι «αυτοί» και ποιοι οι «άλλοι». Εξάλλου, πάντα υπάρχει ο φόβος να «ξεκατινιάσεις» κάποιον τώρα, που αργότερα θα είναι στο ψηφοδέλτιό σου, από …ανάγκη.


Σχετικά Άρθρα

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ευχή… και μόνο ευχή Ήταν πολύ βαρύ για εμάς να εκκινήσουμε και πάλι στήλη σχολίων στην…
Η παρουσίαση του Heptapolis avatar-e-learning – Ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης με αφετηρία το ελληνικό στοιχείο

Η παρουσίαση του Heptapolis avatar-e-learning – Ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης με αφετηρία το ελληνικό στοιχείο

Είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του avatar-e-learning (200 μαθημάτων ακαδημαϊκού τύπου),…
Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

…Με ξεπερνάει Αυτό που όλοι παντού στον κόσμο, έχουν μια άποψη για την βασιλική οικογένεια της…