• 13 Ιουνίου, 2018

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στέγη για την ιστορία και τον πολιτισμό τους αποκτούν οι «Ίωνες»

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στέγη για την ιστορία και τον πολιτισμό τους αποκτούν οι «Ίωνες»

Υπεγράφη το συμβόλαιο παραχώρησης ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να ξεκινήσει την κατασκευή

Κώστας Αγοραστός: «Ένα έργο που τιμά την παράδοση, την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους»

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με την κατασκευή κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας:

Στην κατασκευή κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς υπεγράφη το συμβόλαιο παραχώρησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και της Προέδρου των «Ιώνων» κας Άννας Πετσιάβα-Παπανικολάου. Στο κτίριο, που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Νέα Ιωνία θα φιλοξενούνται πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ιστορικό αρχείο, ενώ αναμένεται να αποτελέσει μια δομή πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Κώστας Αγοραστός: «Είναι ένα σημαντικό έργο. Ένα έργο που τιμά την παράδοση, τιμά τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ, ενσωματωθήκαν, προοδεύσανε, φέρανε τον πολιτισμό τους και αυτό τον πολιτισμό πρέπει να τον κρατήσουμε ζωντανό. Σε αυτό το έργο διεισδύουν οι επιθυμίες και τα όνειρα όλων αυτών των ανθρώπων στη Νέα Ιωνία. Δεν ήταν εύκολο έργο. Εμείς προσπαθήσαμε, βρήκαμε τη χρηματοδότηση, ο προϋπολογισμός είναι 870.000,00€ και μετά από μια γραφειοκρατική διαδικασία φθάσαμε σήμερα να υπογράφουμε τα συμβόλαια παραχώρησης για να μπορέσει η Περιφέρεια με νόμιμη διαδικασία να χτίσει το σπίτι των Ιώνων. Κάναμε μια υπέρβαση των δυνατοτήτων για να πραγματοποιήσουμε αυτό το έργο, αλλά αξίζει, γιατί είναι έργο μεγάλης αξίας για τους ανθρώπους και τη ιστορία».

Άννα Πετσιάβα-Παπανικολάου: Η σημερινή ημέρα για εμάς τους Ίωνες είναι ημέρα μεγάλης ιστορικής σημασίας, γιατί ένα όραμα πολλών χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Άλλωστε αυτό ήταν και το όραμα της αείμνηστης Προέδρου Άννας Αϊβαζόγλου. Η Περιφέρεια με την υπογραφή του παρόντος συμβολαίου θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση κτιρίου των Ιώνων. Το κτίριο αυτό θα στεγάσει την ιστορία μας, τις δράσεις μας και όλη την πολιτισμική κληρονομιά των Μικρασιατών πατέρων μας. Τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και η κ. Κολυνδρίνη μας βοήθησαν, μας στήριξαν στο να ξεπεράσουμε κάποιες δυσκολίες, ώσπου φθάσαμε στην κατασκευή του έργου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και κυρίως στον κ. Αγοραστό και στην κ. Κολυνδρίνη που χωρίς τη δική τους συμβολή το έργο της στέγασης των Ιώνων θα ήταν απραγματοποίητο».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο με υπόγειο, στο οποίο θα φιλοξενούνται πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω χώροι :

-Στο υπόγειο συνολικής δόμησης / κάλυψης  0,00 μ2 / 101,35 μ2: χώροι αποθηκευτικοί, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, κλιμακοστάσιο.

-Στο ισόγειο συνολικής δόμησης / κάλυψης  22,55 μ2 / 101,35 μ2 : χώροι κινήσεως – διάδρομοι, θέση στάθμευσης , κλιμακοστάσιο.

-Στον Α’ όροφο  συνολικής δόμησης / κάλυψης  98,31 μ2 / 101,35 μ2 :  γραφεία.

-Στον Β’ όροφο  συνολικής δόμησης / κάλυψης  101,35 μ2 / 101,35 μ2 : γραφεία.

-Στον Γ’ όροφο  συνολικής δόμησης / κάλυψης  94,16 μ2 / 101,35 μ2 : γραφεία.

 

Παρόντες ήταν ακόμα, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δ. Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γ. Καλτσογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιγγλέσης και Κοπάνας, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων ΠΕΜΣ κ. Φλαμπούρης, τα μέλη του Συλλόγου Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες»κα. Καμμένου και κα. Μεντεκίδου, ο δικηγόρος κ. Κυρίτσης, ο συμβολαιογράφος κ. Φιλιππίσης και ο Νομικός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φώτου.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…