• 12 Μαρτίου, 2018

Οργανώνει τις δράσεις της η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Νέα συνεδρίαση – Ανάγκη για ταχείς ρυθμούς υλοποίησης

Οργανώνει τις δράσεις της η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Νέα συνεδρίαση – Ανάγκη για ταχείς ρυθμούς υλοποίησης

έκδοση 10-3-2018

Η κοινωνία και οι εξελίξεις πιέζουν για άμεσες λύσεις όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό, αλλά και τη βελτίωση συνθηκών στο κυνοκομείο, μετά από τη σώρευση πολλών αδέσποτων σ’ αυτό. Το μεσημέρι της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018, συνεδρίασε η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αλμυρού, στο γραφείο του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Καλαντζή, μετά από αλλεπάλληλες –και χωριστές- συναντήσεις φορέων του Δήμου μας και του Δημάρχου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το κυνοκομείο που λειτουργεί στην περιοχή μας. Τα μέλη της επιτροπής με τη συνεργασία του κτηνίατρου κ. Γερογιάκομου, τις προτάσεις και την ενημέρωση της κας Αθηνάς Υφαντή, προέδρου της φιλοζωικής Αλμυρού, κατέληξαν στις παρακάτω αποφάσεις:

  • Πρόταση για συμμετοχή στα έξοδα και ευθύνες τμήματος του κυνοκομείου από τον Δήμο Αλμυρού. Τα μέλη της επιτροπής κατέθεσαν πρόταση ώστε το κυνοκομείο να συνεχίσει τη λειτουργία του υπό την εποπτεία του Δήμου. Η σταθερή συνεργασία του Δήμου Αλμυρού τα τελευταία χρόνια με την ιδιοκτήτρια αποτέλεσε το έναυσμα για την παραπάνω πρόταση.

 

  • Δημιουργία περισσότερων κλουβιών για τη διαμονή των ζώων. Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους της Sovel οι οποίοι δήλωσαν πρόθυμοι για τη συνεισφορά τους ώστε να οργανωθεί περαιτέρω το κυνοκομείο. Προθυμία για την επιδότηση του κυνοκομείου για κλουβιά εκφράζει και ο Δήμος Αλμυρού.

 

  • Καταμέτρηση των σκυλιών. Ο κ. Γερογιάκομος (κτηνίατρος) τόνισε την ανάγκη για άμεση καταμέτρηση των σκυλιών και διαχωρισμό τους ανάλογα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με τον τρόπο αυτό οι αρμόδιοι θα μπορέσουν να στειρώσουν ή να βάλουν τσιπάκια και στα ζώα που δεν έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία.

 

Οι προτάσεις των μελών καταγράφηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Καλαντζή και κατατέθηκαν στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…