• 24 Οκτωβρίου, 2017

Συνάντηση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων και τον Δήμαρχο Αλμυρού – Έκδοση 21-10-2017

Συνάντηση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων και τον Δήμαρχο Αλμυρού – Έκδοση 21-10-2017

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμυρού, με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αλμυρού.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Σαβελίδη με θέμα την οργάνωση των σχολείων και τον υπηρεσιών του Δήμου σε θέματα αρμοδιότητάς του.

 

 

Οι Διευθυντές των σχολείων δήλωσαν στον «Λαό του Αλμυρού» σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και τις δράσεις που ετοιμάζουν για τη φετινή σχολική χρονιά:

Καπράνας Γ.(ΕΠΑΛ Αλμυρού): «Η συνάντηση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Η συνεργασία και η σχέση που έχει το σχολείο μας με τον Δήμο Αλμυρού είναι άριστη. Οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα όσον αφορά την κτιριακή κατάσταση του σχολείου.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν εξαιρέσουμε κάποια κενά. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, καθώς χρειαζόμαστε μαθηματικό για να καλύψει 3 ώρες, γεωπόνο, οικονομολόγο και καθηγητή πληροφορικής. Από την έναρξη της χρονιάς έρχονται καθηγητές, αλλά μετά από κάποια μαθήματα τους στέλνουν σε άλλα σχολεία. Ελπίζουμε πως θα βρεθεί σύντομα η λύση.

Μέχρι στιγμής έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας και φέτος σε περιβαλλοντικά προγράμματα. Επίσης στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε την επίσημη γιορτή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στη συνέχεια του σχολικού έτους, θα δημιουργηθεί ξανά και ο σύλλογος για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Φυσικά για μια ακόμη χρονιά το εκπαιδευτικό προσωπικό βάζει τα δυνατά του για την προετοιμασία των μαθητών που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ας μην ξεχνάμε πως και το 2017 οι μαθητές του ΕΠΑΛ κατάφεραν εξαιρετικές επιδόσεις και είχαμε 5 πρωτιές σε Πανεπιστήμια όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Βοϊβόνδας Σ. (2ο Γυμνάσιο Αλμυρού): «Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν άκρως εποικοδομητική και επιτυχημένη. Ο Δήμος Αλμυρού προσπαθεί να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες μας, καθώς ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμά μας. Η φετινή σχολική χρονιά για εμάς ξεκίνησε ομαλά, καθώς δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με ελλείψεις καθηγητών.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του σχολείου μας σε πρόγραμμα ERASMUS και αξίζει να αναφέρουμε πως στις 10 Δεκεμβρίου θα μας επισκεφθούν μαθητές από τη Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν στο ίδιο πρόγραμμα. Προς το παρόν, επειδή βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουμε έτοιμη κάποια δράση, αναμένουμε την ανακοίνωση νέων προγραμμάτων ούτως ώστε να δούμε που θα συμμετέχουμε».

Χατζηαυγουστίδης Ν. (1ο Γυμνάσιο Αλμυρού): «Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή θύμισε σε όλους μας πως μέσω της συνεργασίας μας πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Δήμος Αλμυρού, ανταποκρίνεται σε κάθε μας κάλεσμα και έχουμε μια καλή συνεργασία. Υπάρχουν κάποια προβλήματα, όχι κάτι όμως που να παρεμβαίνει στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με κενά, παρά μόνο ένα θέμα μέχρι να σταθεροποιηθεί το πρόγραμμα. Προς το παρόν δεν έχουμε προγραμματίσει δράσεις, καθώς περιμένουμε να ανακοινωθούν τα προγράμματα. Μέχρι τότε θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκπαιδευτικές εκδρομές και η καθιερωμένη σχολική εορτή για την 28η Οκτωβρίου.

 

Παπαδόπουλος Ι. (Λ.Τ. Σούρπης – Γυμνάσιο Σούρπης): «Η συνάντηση που είχαμε τις προάλλες με τον κ. Εσερίδη και τον κ. Σαβελίδη, πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Το σχολείο μας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, απλώς αναφέραμε στον κ. Δήμαρχο πως χρειάζονται επιδιόρθωση τα κάγκελα που βρίσκονται στη βορεινή πλευρά και σε μια αίθουσα πρέπει να αντικατασταθεί το μωσαϊκό που βρίσκεται στο πάτωμα με πλακάκια.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπάρχει μόνο ένα κενό στο πρόγραμμα, όπου μας λείπει καθηγητής Οικονομικών και μένουν κενές 4 ώρες. Πιστεύουμε όμως πως το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα.

Το σχολείο μας σίγουρα θα συμμετέχει σε κάποια περιβαλλοντικά προγράμματα, δεν μπορώ όμως να σας αναφέρω ακριβώς περί τίνος πρόκειται καθώς είναι αρκετά νωρίς».

Για το σχολείο μας η σχολική χρονιά ξεκίνησε σχετικά ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες ελλείψεις. Αρχικά λόγω κάποιων κενών είχαμε πρόβλημα με το πρόγραμμα, πλέον όμως το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί και λειτουργούν όλα κανονικά. Όσον αφορά τις δράσεις και τα προγράμματα, δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι ακόμη, καθώς είναι νωρίς και τώρα αναζητούμε κάτι στο οποίο να μπορούμε να συμμετέχουμε».

Γιαννακούρας Ι. (Γυμνάσιο Πτελεού): « Η συνάντηση που είχαμε, ήταν επιτυχημένη και αφορούσε κυρίως τα κτιριακά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμυρού. Το σχολείο μας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν κυρίως στους εξωτερικούς χώρους έχουν ολοκληρωθεί. Η συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Αλμυρού είναι πολύ καλή και πάντα ανταποκρίνονται άμεσα όταν τους χρειαζόμαστε.

Το σχολείο μας μέχρι στιγμής δεν έχει ετοιμάσει κάποια δράση, βρισκόμαστε όμως σε αναζήτηση προγραμμάτων στα οποία μπορούμε να συμμετέχουμε. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα διοργανώσουμε κάποιες εκπαιδευτικές εκδρομές, δεν έχουμε ετοιμάσει όμως το πρόγραμμα καθώς είναι σχετικά νωρίς».

Σταυραντώνη Μ. (Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου Αλμυρού σε θέματα παιδείας, Γυμνάσιο Ευξεινούπολης): « Με πρωτοβουλία του κ. Σαβελίδη διοργανώθηκε η σύσκεψη των διευθυντών σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την προηγούμενη Παρασκευή. Ο Δήμος Αλμυρού καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και να στηρίζει όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Στο Γυμνάσιο της Ευξεινούπολης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού και προς το παρόν δεν έχουμε κάποια άλλη ανάγκη.

Ευτυχώς φέτος δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τα κενά, παρά μόνο την έλλειψη καθηγητή καλλιτεχνικών, κάτι που απ’ όσο γνωρίζω θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης συμμετέχει και φέτος σε πρόγραμμα ERASMUS και προς το παρόν προγραμματίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Περισσότερες δράσεις δεν έχουμε προγραμματίσει  ακόμη, καθώς είμαστε σε αναμονή για την ανακοίνωση προγραμμάτων».

Θεοδώρου Ι.  (Γενικό Λύκειο Αλμυρού) : «Το Γενικό Λύκειο αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, με σημαντικότερο όλων τη μετατροπή του καυστήρα σε φυσικό αέριο. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση και φέτος. Εκκρεμεί και η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, την οποία και δεν μπορεί να το λύσει ο Δήμος Αλμυρού με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία.

Τα μαθήματα γίνονται κανονικά και δεν έχουμε κενά σε καθηγητές. Προς το παρόν έχουμε προγραμματίσει κάποιες εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αθήνα, ενώ θα συμμετέχουμε και σε προγράμματα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά».

 

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Δήμου Αλμυρού, σχετικά με τη συνάντηση: 

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12.00, στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αλμυρού,  πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Υπευθύνων Τομέων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμυρού, με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτριο Εσερίδη, τον Αντιδήμαρχο κ. Νικοβιώτη Κων/νο, την Διευθύντρια της Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού κ. Αδάμου Αικατερίνη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα Παιδείας και  Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Σταυραντώνη Μαρία,   παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαβελίδη. Η σύσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαβελίδη με θέμα την  οργάνωση και τον συντονισμό των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου σε θέματα αρμοδιότητάς του.

Ο Δήμαρχος κ. Εσερίδης Δ.  καλωσόρισε τον Δ/ντη της  ΔΔΕ  Μαγνησίας κ. Σαβελίδη Σωκράτη  και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του καθώς  και τα στελέχη των σχολείων της  Δ/θμιας Εκπ/σης και ευχήθηκε σε όλους δύναμη, καλή χρονιά  και καλή επιτυχία στο δύσκολο  και συνάμα σημαντικό έργο που ανέλαβαν. Τόνισε ότι το πρώτο μέλημα του Δήμου είναι η διασφάλιση των καλύτερων προϋποθέσεων για την παροχή εκπαίδευσης  και παιδείας στους μαθητές μας και ότι θα είναι αρωγός  και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθειά τους για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης,  με στόχο ένα αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο δημόσιο σχολείο.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ κ. Σαβελίδης Σωκράτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο  Αλμυρού για τη φιλοξενία και την ευαισθησία που δείχνει στα θέματα παιδείας και αφού συνεχάρη τους νέους  Διευθυντές για την επιλογή τους,   τόνισε  ότι στη σύγχρονη  πραγματικότητα, με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, καλούνται  να επιτελέσουν  ένα ιδιαίτερα πολυσύνθετο και σημαντικό  έργο.  Διαπίστωσε ότι στο Δήμο Αλμυρού υπάρχει άμεση ανταπόκριση και συνεργασία από όλους τους φορείς του Δήμου που εμπλέκονται στα θέματα παιδείας.

Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Υπεύθυνοι  Τομέων των σχολείων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν και ότι στα περισσότερα από αυτά δόθηκε άμεσα λύση και ευχαρίστησαν τους φορείς του Δήμου για την άμεση ανταπόκρισή τους.  Επεσήμαναν στο Δήμαρχο το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών που συγκεντρώνονται έξω από ορισμένα σχολεία και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα αντιμετωπιστεί σύντομα.

Οι  Δ/ντές και τομεάρχες  του ΕΠΑΛ τόνισαν πόσο βαρύνουσας σημασίας είναι για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ η μαθητεία. Το Υπουργείο Παιδείας  δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ,  στην ομαλή και ασφαλή είσοδο τους στην αγορά εργασίας καθώς  και τη στήριξη τους μετά την απόκτηση του απολυτηρίου και του πτυχίου τους, συμβάλλοντας στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Για το σκοπό αυτό έθεσε σε εφαρμογή και υλοποίηση το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ. Ο Δήμος Αλμυρού  στήριξε και στηρίζει το θεσμό της μαθητείας και απορροφά τους μαθητές στην εργασία. Ο Δήμαρχος τόνισε,  ότι οι  μαθητευόμενοι είναι εργατικοί και διαθέτουν την απαιτούμενη ωριμότητα να ενταχθούν σε χώρους εργασίας ενώ παράλληλα κατέχουν ένα ικανοποιητικό μορφωτικό επίπεδο στην ειδικότητά τους.

 

Ο Δ/ντής του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού τόνισε την προσφορά των μαθητών στο Δήμο, όσον αφορά την καλλιέργεια χιλιάδων λουλουδιών τα οποία φυτεύονται σε χώρους του Δήμου και τη συνεργασία τους με τους μαθητές του ΕΠΑΛ.

Κλείνοντας τη σύσκεψη όλες οι πλευρές διαπίστωσαν  ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου για την οργάνωση και την ομαλή  λειτουργία τους και οι νέοι Διευθυντές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους  για την άμεση ανταπόκριση τους.  Ο Διευθυντής της ΔΔΕ κ. Σαβελίδης Σ., έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από  τη σύσκεψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διευθυντές: του ΓΕΛ   Θεοδώρου Ι., του ΕΠΑΛ  Καπράνας Γ. και του Ε.Κ. Αγγελόπουλος Α., του ΕΕΕΕΚ Μορφακίδης Λ., του 1ου Γ/σιου Αλμυρού Χατζηαυγουστίδης Ν., του 2ου Γ/σιου Αλμυρού  Βοϊβόνδας Σ., του Γ/σιου Ευξεινούπολης  Σταυραντώνη Μ., του Γ/σιου με Λ.Τ. Σούρπης  Παπαδόπουλος Ι., του Γ/σιου Πτελεού Γιαννακούρας Ι., ο Υποδιευθυντής  του ΓΕΛ Γρηγορόπουλος Ι., και οι Τομεάρχες του ΕΠΑΛ – ΕΚ  Νικολόπουλος Δ., Βαλαμούτης Κ., Ραφτόπουλος Σ., Τσούγκρα Μ. και ο εκπαιδευτικός του Γ/σιου Πτελεού Παπαδογιάννης Κ.

 


Σχετικά Άρθρα

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 9ο Διεθνή  Μαθητικό  Διαγωνισμό για τον Κυρίτση Χρήστο – Παρασκευά

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Κυρίτση Χρήστο – Παρασκευά

ΠΡΩΤΟ  ΒΡΑΒΕΙΟ  στον 9ο Διεθνή  Μαθητικό  Διαγωνισμό “Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” για μαθητή…
Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…