• 24 Οκτωβρίου, 2017

Με Αγιασμό η έναρξη της Ερυθροσταυρικής Χρονιάς – Έκδοση 21-10-2017

Με Αγιασμό η έναρξη της Ερυθροσταυρικής Χρονιάς – Έκδοση 21-10-2017

 

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Τοπικής Επιτροπής Αλμυρού του Ερυθρού Σταυρού σχετικά με τον Αγιασμό για την έναρξη της Ερυθοσταυρικής χρονιάς και εκδρομή τους στο Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά.

 

 

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 6 ώρα το απόγευμα τελέσαμε Αγιασμό για την έναρξη της Ερυθροσταυρικής χρονιάς με τον πατέρα Βασίλειο Παναγιώτου τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Ο πατέρας Βασίλειος αφού αγίασε όλους τους παρευρισκομένους εξήρε το τεράστιο έργο του Ερυθρού Σταυρού τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στον Διεθνή. Την δεκαετία του ‘60 ανέφερε που δεν υπήρχε η τηλεόραση, η μεγάλη προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προβαλλόταν από το ραδιόφωνο για την ανεύρεση ανθρώπων μετά τον εμφύλιο και την επανένταξη με τις οικογένειες τους, κάτι που γίνεται και σήμερα και μάλιστα εδώ στη Μαγνησία για τα παιδιά των προσφύγων που οι γονείς έχουν περάσει στην Ευρώπη και προσπαθούν  να τους εντοπίσουν και να ενώσουν και πάλι τις οικογένειες τους.

 

Αναφέρθηκε επίσης για την μεγάλη αξία του Εθελοντισμού ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες  καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας και κατ επέκταση  πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ούτε το γάλα του παιδιού τους.

 

Επίσης εξήρε και το έργο της Τοπικής Επιτροπής Αλμυρού μια και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά.

 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος κος  Κουρκούμπας Δημήτριος ο οποίος ευχαρίστησε τις εθελόντριες και τις παρότρυνε να συνεχίσουν και αυτή την χρονιά με τον ίδιο ζήλο το Ερυθροσταυρικό τους έργο που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική τους συνείδηση. Ευχαρίστησε επίσης τους πολλούς καλούς φίλους του Ερυθρού Σταυρού που είναι πάντοτε συνοδοιπόροι στο έργο μας.

 

Παρευρέθηκαν στον Αγιασμό πολλές εθελόντριες και φίλοι της Τοπικής Επιτροπής. Προσφέρθηκε καφές και διάφορα εδέσματα όλα προσφορά των εθελοντριών.

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 εθελόντριες και φίλοι της Τοπικής Επιτροπής επισκευαστήκαμε το Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά, παρακολουθήσαμε τον εσπερινό και στη συνέχεια κατηφορίσαμε για Βόλο  με μία στάση περίπου δύο ωρών. Επιστρέψαμε στον Αλμυρό  με ευχάριστα συναισθήματα αφού ξεφύγαμε για λίγο από την καθημερινότητα μας.

 


Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού – Περιφ. Τμήμα Αλμυρού

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού – Περιφ. Τμήμα Αλμυρού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού – Τηλ 6974025500 και 2422026078 Πρόσκληση Σας προσκαλούμε σε…
Ερυθρός Σταυρός: Δημιουργία νέας τάξης εθελοντών υγείας στο Τμήμα Αλμυρού

Ερυθρός Σταυρός: Δημιουργία νέας τάξης εθελοντών υγείας στο Τμήμα Αλμυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός για να ανταποκριθεί στους υψηλούς ανθρωπιστικούς σκοπούς, για…
Η Ζ. Μακρή με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η Ζ. Μακρή με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο…