• 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ο φακός του “Λαού” στο Αχίλλειο: τέσσερα γκολ στο ντέρμπι

Ο φακός του “Λαού” στο Αχίλλειο: τέσσερα γκολ στο ντέρμπι

Ντέρμπι από τα παλιά στο γήπεδο του Αχιλλείου για την 8η αγωνιστική της Β’ Τοπικής. Αχιλλέας εναντίον Πρωτεσίλαου ξανά αντίπαλοι ύστερα από επτά χρόνια, ή αλλιώς σαν να βλέπουμε Αργεντινή εναντίον Ίντερ εάν δείτε τα ρούχα που φορούσαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές…

Ισοπαλία 2-2, ματς σε αθλητικά πλαίσια, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0, αλλά τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν και να έχουν τις καλύτερες φάσεις στην επανάληψη για να φύγουν νικητές.

Στο 7ο λεπτό η πρώτη τελική με σουτ του Κωστόπουλου του Πρωτεσίλαου που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο, δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης σε καλύτερη θέση τετ-α-τετ αστόχησε στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ στο 14′. Ο Κατσιαβριάς δέχθηκε μπροστινή μπαλιά, μπήκε στην περιοχή και δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Παπακωνσταντίνου. Πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο παίκτης-προπονητής της γηπεδούχου ομάδος.

Ο σκόρερ πήγε να βάλει ένα θεαματικό γκολ στο 18′ αλλά ο Μάνος ήταν σε ετοιμότητα.

Ακόμη μια καλή στιγμή στο 27′ με τον Κωστόπουλο για τους Φτελιανούς και στο ημίωρο έγινε το 2-0. Ο Μπεζάτης έκανε γέμισμα από το κέντρο, ο Μόσχος μπήκε στη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού βρήκε πάνω στον Νίκο Κόρκο. Αυτογκόλ και προβάδισμα δύο τερμάτων για τους Αχιλλιώτες.

Ο Ν. Κόρκος είχε κεφαλιά από καλή θέση άουτ στο 33′, αλλά στην επόμενη στημένη φάση που προωθήθηκε βρήκε δίχτυα! Ο Θ. Κόρκος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από την πρώτη γραμμή άμυνας και ο ξάδερφός του σκόραρε με πλασέ! 

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο, από πάσα του Μαλλιαρού, σε πλεονεκτικό σημείο ο Κλίντον, έβαλε σωτήριο τάκλιν πέφτοντας ο Παπακωνσταντίνου. Η φάση στην εικόνα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ μέρους μεγάλη ευκαιρία για τους Φτελιανούς, ο Κούκα απέναντι από τον Τίτα στα πέντε μέτρα από την εστία, σούταρε κι απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αχιλλέα.

Στο 55′ το 2-2 με κεφαλιά του Σιαμανίκου ύστερα από φάουλ του Θ. Κόρκου. Γκολ του κουνιάδου στο γαμπρό του… Το γκολ στην εικόνα…

Στο 69′ ο Παπαδόπουλος σε τετ-α-τετ πρόλαβε την μπάλα με προβολή κι απέκρουσε ο Τίτας, στο επόμενο λεπτό καλή φάση με τον Κατσιαβριά στα απέναντι καρέ. Η φάση στην εικόνα.

Ο Τίτας έκανε μια φοβερή απόκρουση …της τελευταίας στιγμής σε πλασέ του Παπαδόπουλου στο 75′. Η μπάλα με φάλτσο πήγαινε στα δίχτυα και ο γκολκίπερ πρόλαβε να σταματήσει την πορεία της απλώνοντας το χέρι.

Από εκεί και πέρα, είχαμε επικίνδυνες στιγμές αλλά όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία και έτσι το 2-2 άφησε τις ομάδες με ανάμεικτα συναισθήματα…

Αχιλλέας: Τίτας, Τσεκούρας, Αλντίν, Κωστόπουλος (46′ Γκιάτα-80′ Αργυρίου), Μπεζάτης, Καμόσος, Παναγιώτου, Μαλλιαρός, Μόσχος, Κατσιαβριάς, Κλίντον.
Πρωτεσίλαος: Μάνος, Θ. Κόρκος, Ν. Κόρκος, Λεϊμονής, Αργ. Παπακωνσταντίνου, Κωστόπουλος, Κούκα, Κωνσταντίνου (46′ Παπαδόπουλος), Σιαμανίκος, Κ. Κόρκος, Φαρμάκης.


Σχετικά Άρθρα

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Ο Ευάγγελος Καρίμαλης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό του Αχιλλείου και η τοπική…
Στο γήπεδο ξανά η ομάδα του Αχιλλείου

Στο γήπεδο ξανά η ομάδα του Αχιλλείου

Για την Δευτέρα 26 Αυγούστου έχει οριστεί η έναρξη της προετοιμασίας του Αχιλλέα. Οι ποδοσφαιριστές θα…
Με μοναδικό στόχο την άνοδο αρχίζει η προετοιμασία του Πρωτεσίλαου

Με μοναδικό στόχο την άνοδο αρχίζει η προετοιμασία του Πρωτεσίλαου

Με μοναδικό στόχο την άμεση επιστροφή στη Β’ Κατηγορία αρχίζει την Δευτέρα 26 Αυγούστου η προετοιμασία…