• 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ο φακός του “Λαού” στο Αχίλλειο: τέσσερα γκολ στο ντέρμπι

Ο φακός του “Λαού” στο Αχίλλειο: τέσσερα γκολ στο ντέρμπι

Ντέρμπι από τα παλιά στο γήπεδο του Αχιλλείου για την 8η αγωνιστική της Β’ Τοπικής. Αχιλλέας εναντίον Πρωτεσίλαου ξανά αντίπαλοι ύστερα από επτά χρόνια, ή αλλιώς σαν να βλέπουμε Αργεντινή εναντίον Ίντερ εάν δείτε τα ρούχα που φορούσαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές…

Ισοπαλία 2-2, ματς σε αθλητικά πλαίσια, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0, αλλά τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν και να έχουν τις καλύτερες φάσεις στην επανάληψη για να φύγουν νικητές.

Στο 7ο λεπτό η πρώτη τελική με σουτ του Κωστόπουλου του Πρωτεσίλαου που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο, δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης σε καλύτερη θέση τετ-α-τετ αστόχησε στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ στο 14′. Ο Κατσιαβριάς δέχθηκε μπροστινή μπαλιά, μπήκε στην περιοχή και δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Παπακωνσταντίνου. Πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο παίκτης-προπονητής της γηπεδούχου ομάδος.

Ο σκόρερ πήγε να βάλει ένα θεαματικό γκολ στο 18′ αλλά ο Μάνος ήταν σε ετοιμότητα.

Ακόμη μια καλή στιγμή στο 27′ με τον Κωστόπουλο για τους Φτελιανούς και στο ημίωρο έγινε το 2-0. Ο Μπεζάτης έκανε γέμισμα από το κέντρο, ο Μόσχος μπήκε στη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού βρήκε πάνω στον Νίκο Κόρκο. Αυτογκόλ και προβάδισμα δύο τερμάτων για τους Αχιλλιώτες.

Ο Ν. Κόρκος είχε κεφαλιά από καλή θέση άουτ στο 33′, αλλά στην επόμενη στημένη φάση που προωθήθηκε βρήκε δίχτυα! Ο Θ. Κόρκος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από την πρώτη γραμμή άμυνας και ο ξάδερφός του σκόραρε με πλασέ! 

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο, από πάσα του Μαλλιαρού, σε πλεονεκτικό σημείο ο Κλίντον, έβαλε σωτήριο τάκλιν πέφτοντας ο Παπακωνσταντίνου. Η φάση στην εικόνα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ μέρους μεγάλη ευκαιρία για τους Φτελιανούς, ο Κούκα απέναντι από τον Τίτα στα πέντε μέτρα από την εστία, σούταρε κι απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αχιλλέα.

Στο 55′ το 2-2 με κεφαλιά του Σιαμανίκου ύστερα από φάουλ του Θ. Κόρκου. Γκολ του κουνιάδου στο γαμπρό του… Το γκολ στην εικόνα…

Στο 69′ ο Παπαδόπουλος σε τετ-α-τετ πρόλαβε την μπάλα με προβολή κι απέκρουσε ο Τίτας, στο επόμενο λεπτό καλή φάση με τον Κατσιαβριά στα απέναντι καρέ. Η φάση στην εικόνα.

Ο Τίτας έκανε μια φοβερή απόκρουση …της τελευταίας στιγμής σε πλασέ του Παπαδόπουλου στο 75′. Η μπάλα με φάλτσο πήγαινε στα δίχτυα και ο γκολκίπερ πρόλαβε να σταματήσει την πορεία της απλώνοντας το χέρι.

Από εκεί και πέρα, είχαμε επικίνδυνες στιγμές αλλά όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία και έτσι το 2-2 άφησε τις ομάδες με ανάμεικτα συναισθήματα…

Αχιλλέας: Τίτας, Τσεκούρας, Αλντίν, Κωστόπουλος (46′ Γκιάτα-80′ Αργυρίου), Μπεζάτης, Καμόσος, Παναγιώτου, Μαλλιαρός, Μόσχος, Κατσιαβριάς, Κλίντον.
Πρωτεσίλαος: Μάνος, Θ. Κόρκος, Ν. Κόρκος, Λεϊμονής, Αργ. Παπακωνσταντίνου, Κωστόπουλος, Κούκα, Κωνσταντίνου (46′ Παπαδόπουλος), Σιαμανίκος, Κ. Κόρκος, Φαρμάκης.


Σχετικά Άρθρα

Παρέμεινε ζωντανός με άνετη νίκη ο Πρωτεσίλαος

Παρέμεινε ζωντανός με άνετη νίκη ο Πρωτεσίλαος

Ο Πρωτεσίλαος κέρδισε με 4-0 τον Άνθιμο Γαζή και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής! Η…
Πέντε γκολ ο Νταβλαμάνος στο ματς Νέοι Αγ. Άννας-Αχιλλέας

Πέντε γκολ ο Νταβλαμάνος στο ματς Νέοι Αγ. Άννας-Αχιλλέας

Οι Νέοι Αγίας Άννας κέρδισαν 6-2 τον Αχιλλέα με τον Θανάση Νταβλαμάνο (φωτό) να σημειώνει πέντε…
Ανακοίνωση του Πρωτεσίλαου για τον αγώνα στη Σκόπελο

Ανακοίνωση του Πρωτεσίλαου για τον αγώνα στη Σκόπελο

Για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα στη Σκόπελο το πρωί της Κυριακής και τη διαιτησία, ο…