• 31 Αυγούστου, 2023

Σε ηρωική μάχη με τις φλόγες ανέκοψαν την πυρκαγιά πριν τον Προφήτη Ηλία – Κάηκαν 7.000 στρεέμματα

Σε ηρωική μάχη με τις φλόγες ανέκοψαν την πυρκαγιά πριν τον Προφήτη Ηλία – Κάηκαν 7.000 στρεέμματα

Ηρωική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι σήμερα Πέμπτη με αποτέλεσμα να ανακόψουν την φωτιά που ερχόταν περίπου από τη Σκοπιά Φαρσάλων και πριν τον Προφήτη Ηλία.

Αφού είχαν σταματήσει τα εναέρια μέσα η φωτιά έφτασε κοντά στην άσφαλτο και τότε οι πυροσβέστες με τα παραταγμένα πυροσβεστικά οχήματα σε συνδυασμό με τα πεζοπόρα τμήματα και την ΕΜΟΔΕ, η νέα μονάδα που εξειδικεύεται στις δασικές πυρκαγιές, μπήκαν μπροστά στη φωτιά και την ανέκοψαν. Δεν υπάρχουν αναφορές για ποιμνιοστάσια ή οικίες.

Εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ ήδη από τις 7 το πρωί εναέρια μέσα επιχειρούν αδιάκοπα. Λόγω του αέρα μέσα στην καμένη έκταση αναζωπυρόνται πολλές εστίες ή και αλλού σιγοκαίει η φωτιά, οπότε και σήμερα θα είναι δύσκολη η μέρα για όσους επιχειρούν.

Στον χάρτη που δημοσιεύουμε μπορείτε να διακρίνεται τα σημεία και τη φορά της φωτιάς.

Κάηκαν περίπου 7.000 στρέμματα με πουρνάρια, κέδρους και βελανιδιές, το πρωί της Πέμπτης το μέτωπο δεν ήταν ενεργό αλλά στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αποφυγή αναζωπυρώσεων (από τον Δρυμώνα επιχείρησαν πέντε οχήματα, γι’ αυτό τον λόγο σήμερα Πέμπτη ήρθαν από τον Βόλο δύο οχήματα για επιφυλακή σε Κουρί και Αλμυρό).

Ο Κώστας Κελάφας, πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας, ανέφερε πως από την πυρκαγιά, οι συνέπειες περιορίζονται σε καταστροφή θάμνων, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και συνέχισε λέγοντας: Επειδή όμως τα καλά αποτελέσματα δεν είναι τυχαία, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Τ.Κ Ανάβρας να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση κινητοποίηση, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμυρού Βούλγαρη Λεωνίδα, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Τέα και όλους τους κατοίκους της Ανάβρας που άμεσα προσέτρεξαν σε βοήθεια των Αρμόδιων Αρχών. Ας ευχηθούμε ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές επιτέλους θα παύσουν, οι υπαίτιοι θα συλληφθούν, επανακτώντας όλοι μας το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να αισθανόμαστε στους οικισμούς μας.

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στον βάλτο στην περιοχή πλησίον sovel και Αειφόρου (video)

Φωτιά στον βάλτο στην περιοχή πλησίον sovel και Αειφόρου (video)

Σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου, περίπου στις 15:00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε βαλτώδη περιοχή περίπου μεταξύ…
Φωτιά στον Πλάτανο – Σύλληψη αγρότη

Φωτιά στον Πλάτανο – Σύλληψη αγρότη

Περίπου στις 8:55 σήμερα το πρωί Πέμπτη 20 Ιουνίου, το ΠΚ Δρυμώνος έλαβε ειδοποίηση για πυρκαγιά…
Φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στη Γούρα – Βίντεο

Φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στη Γούρα – Βίντεο

Αυτή τη στιγμή (1-8-2023 23:20) δίνεται μάχη από τους πυροσβέστες του κλιμακίου Δρυμώνος για φωτιά που…