• 31 Αυγούστου, 2023

Ολοκληρώθηκε το 7o καλοκαιρινό τουρνουά τένις του ΕΟΣ Αλμυρού

Ολοκληρώθηκε το 7o καλοκαιρινό τουρνουά τένις του ΕΟΣ Αλμυρού

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και το φετινό καλοκαίρι από τους ερασιτέχνες αθλητές για το τουρνουά αντισφαίρισης που διοργάνωσε ο ΕΟΣ Αλμυρού. Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 35, οι αγώνες άρχισαν στα μέσα Ιουνίου και προσφάτως έπεσε η αυλαία με τη διεξαγωγή των δύο τελικών, στις 8 και 19 Αυγούστου.

Σε δύο ταμπλό χωρίστηκαν οι αθλητές, το κυρίως (πρώτο) και αυτό της δεύτερης ευκαιρίας όπου συμμετείχαν όσοι είχαν μία ήττα στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Στο 1ο ταμπλό, την 1η θέση κατέκτησε ο Παύλος Λυμπερόπουλος, ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον Βαγγέλη Μαχαίρα με 6-2/2-6 και 10-3 στο σούπερ τάι μπρέικ. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και κράτησε περίπου δύο ώρες, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τον παρακολούθησαν αρκετοί θεατές, φίλοι του αθλήματος που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των κορυφαίων τενιστών. Στο 2ο ταμπλό, ο Βασίλης Καραδήμος επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Γιώργου Γιαννακέ, 7-5 και 6-4.

Στους νικητές και τους φιναλίστ δόθηκαν κύπελλα και μετάλλια, ενώ τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αλμυρού Χρήστος Ζαβός, το μέλος του συλλόγου Κώστας Σωτηριάδης και ο προπονητής αντισφαίρισης Γιώργος Γαροφαλάκης.

Μιλώντας στον «Λαό», ο γραμματέας του ΕΟΣ και έφορος για το άθλημα του τένις, Σπύρος Βαλαμούτης, συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση και όλους όσοι συμμετείχαν. Όπως είπε: «Η φετινή ήταν η έβδομη διοργάνωση καλοκαιρινού τουρνουά τένις από τον ΕΟΣ και οι πολλές συμμετοχές αποτελούν επιβράβευση της προσπάθειάς μας. Τα γήπεδα έξω από το Κουρί ήταν φροντισμένα και καλά εξοπλισμένα ώστε να φιλοξενήσουν τους αγώνες και είμαστε ευχαριστημένοι διότι ήρθαν στον Αλμυρό κι αγωνίστηκαν όχι μόνο αθλητές από την πόλη μας αλλά και τις γύρω περιοχές. Το μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών μάς υπενθυμίζει επίσης την αναγκαιότητα δημιουργίας ακόμη δύο γηπέδων τένις διότι υπάρχει ο χώρος».

Ο ΕΟΣ Αλμυρού καλλιεργεί το άθλημα της αντισφαίρισης τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ακαδημίας με προπονητή τον Γιώργο Γαροφαλάκη και έχει προσθέσει άλλη μία αθλητική επιλογή για μικρούς και μεγάλους στην πόλη του Αλμυρού, μεριμνώντας για την άριστη κατάσταση των δύο μοναδικών γηπέδων που φιλοξενούν τους τενίστες στο Κουρί. Και διοργανώσεις όπως αυτή του καλοκαιρινού τουρνουά -που πλέον είναι θεσμός- προσφέρονται για άθληση και διασκέδαση των φίλων του αθλήματος.


Σχετικά Άρθρα

Πεζοπορία στις 3 κορυφές της Όθρυος

Πεζοπορία στις 3 κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού από πέρυσι καθιέρωσε τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως ημέρα πεζοπορίας στο βουνό…
Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Για ακόμη μία φορά, ο Αλμυρός είναι στο επίκεντρο της αγωνιστικής αναρρίχησης καθώς αυτό το διήμερο…
Πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού για μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού για μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Το τμήμα πεζοπορίας του ΕΟΣ Αλμυρού βρέθηκε για ένα διήμερο στα ιστορικά μέρη των Καλαβρύτων. Όπως…