- 18 Απριλίου, 2022
Το πρώτο γαστρονομικό σεμινάριο του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου
Το πρώτο γαστρονομικό σεμινάριο του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου. Ηλικιωμένες Οξυώτισσες μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στις νεαρότερες που παρακολούθησαν τη δράση, ενώ η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου κα Γιούλη Μποντού-Τοκαλή φρόντισε για την προβολή του εγχειρήματος. Ήταν μια δράση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα…
Βασικός στόχος του συλλόγου αποτέλεσε και αποτελεί η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, κομμάτι της οποίας αποτελεί και η γαστρονομία. Έτσι, άνοιξε ένας κύκλος σεμιναρίων παραδοσιακών μαγειρικών συνταγών. Οι κυρίες που ανέλαβαν την εκμάθηση των συνταγών φρόντισαν ώστε να …αποκαλύψουν τα πολύτιμα μυστικά της κουζίνας και παραδοσιακές συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά κι έφεραν μαζί τους από το χωριό της Οξυάς.
Ο πρώτος κύκλος των μαγειρικών σεμιναρίων περιλάμβανε μαθήματα για πίτες, το ζύμωμα και την παρασκευή τους, όπως μπατζίνα (κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα), ζεματούρα (ή αλλιώς η πίτα της τεμπέλας, πίτα ψημένου χυλού που γίνεται με αλεύρι, αυγά, φέτα), πλαστός (χωρίς φύλλο με μπομποτίσιο αλεύρι και διάφορα αρωματικά χόρτα), χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα με άνοιγμα φύλλο και ζύμωμα πρόσφορου.